Вместо първоначално предложената цена на природния газ за ноември от

...
Вместо първоначално предложената цена на природния газ за ноември от
Коментари Харесай

Булгаргаз поиска с 27% поскъпване на газa от днес

Вместо в началото препоръчаната цена на природния газ за ноември от 124,76 лева за мегаватчас, през днешния ден от " Булгаргаз " ЕАД актуализираха предлагането си и към този момент оферират този месец природният газ да се продава за 119,87 лева за мегаватчас. Това излиза наяве от измененото заявление на " Булгаргаз " ЕАД за одобряване на цена на природния газ за ноември, което е качено на страницата на Комисията за енергийно и водно контролиране. На процедура предлагането е за по-малко повишаване на природния газ, по отношение на предходното предложение. Все отново предстоящото от газовия снабдител е за нарастване с 26.79% на синьото гориво. Предложената от заявителя цена от 119,87 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) включва съставените елементи за активността " социална доставка " и " отговорности към обществото ".

По време на откритото съвещание на КЕВР на 28 октомври изпълнителният шеф на " Булгаргаз " ЕАД Николай Павлов сподели, че заявката, което публичният снабдител ще внесе през днешния ден сутринта, ще е за по-ниска цена от плануваната. Причината е в лекото намаляване на цените на европейските газови пазари през последните няколко дни.

КЕВР на закрито съвещание следва КЕВР да реши дефинитивно на каква цена ще се продава природният газ този месец. За миналия месец октомври КЕВР беше утвърдила цена от 94,54 лева за мегаватчас.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР