Лицензът на охранителната фирма Делта гард е отнет. Това се

...
Лицензът на охранителната фирма Делта гард е отнет. Това се
Коментари Харесай

МВР отне лиценза на Делта гард

Лицензът на охранителната компания " Делта гард " е лишен. Това се е случило предходната седмица с решение на ръководителя на Главната дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП) Станимир Станев, заяви в понеделник " Свободна Европа ", базирайки се на информация от Министерство на вътрешните работи. 

От компанията обаче настояват, че оспорват акта на Станев пред съда и това стопира неговото осъществяване.

Процедурата по отнемането на лиценза на охранителната компания стартира в края на октомври. Поводът за началото на процедурата бе, че един от притежателите на компанията е с повдигнато обвиняване. Охранителната компания е благосъстоятелност на Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев. " Делта гард "  се прочу покрай разследването на Антикорупционния фонд за някогашния следовател Петьо Петров-Еврото и ресторант " Осемте джуджета ".

На уеб страницата на компанията е оповестено изявление с Димитър Спасов. В него Спасов споделя, че " лиценз на водеща охранителна компания с хиляди чиновници и клиенти не се взима просто по този начин ".

" От това, да има процедура по отнемането на лиценза, до фактическото му лишаване, е една комплицирана процедура, която лишава години и е отвън неговата компетентност, а е на съда, в случай че изобщо се стигне до съд. С тези дейности Бойко Рашков удостоверява слуховете за стихотворец ангажимент против сериозна сума да ни вземе лиценза и виждам, че се е забързал, само че ще би трябвало да се въоръжи с самообладание. Предизборната фойерверка бързо ще угасне. Осъзнавам, че Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите са същинските мутри в тази страна. Редовите реализатори в техните поръчки не ги разясня, тъй като хората са свестни и в очите им си проличава паниката от това да се приберат и да оповестят на началниците си, че не са намерили нищо незаконно в активността ни ", казва Димитър Спасов.

Ще напомним, че сегашният президент и претендент за втори мандат Румен Радев поздрави Министерство на вътрешните работи за отнемането на лиценза на охранителната компания. " Времето на дерибеите свърши. България е народна власт, в която няма място за частни милиции ", съобщи Радев. 

Коментарът му бе мотив от " Делта гард " да сезират прокуратурата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР