Никой не трябва да бъде изоставен, никой не трябва да

...
Никой не трябва да бъде изоставен, никой не трябва да
Коментари Харесай

Янев: Никой не трябва да бъде ощетен от Зеления преход

Никой не би трябвало да бъде зарязан, никой не би трябвало да бъде ощетен в процеса на Зеления преход. Това написа във Facebook служебният премиер Стефан Янев. " Продължава Световната среща на водачите в границите на 26-ата конференция на страните по рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата (COP 26) в Глазгоу. Предстои изявлението ми пред държавните и държавни ръководители, в границите на което ще очертая българската позиция във връзка провокациите, свързани с изменението на климата. Все отново бих желал да споделя своето виждане в това отношение ", написа министър-председателят.

" Дълбоко имам вяра, че съхраняването на природата би трябвало да бъде фундаментален приоритет. Бъдещето освен на нашата нация, само че и вероятността на човечеството зависи от способността ни да действаме умно и отговорно - тук и в този момент. В този смисъл опазването на околната среда е цивилизационен избор – нужна инвестиция в пълноценния и здравословен живот на нашите деца и внуци. Правейки го, ние слагаме основите на един по-добър свят за идващите генерации, подсигуряваме опцията за стабилно икономическо развиване и даваме късмет и небосвод на човечеството. Считам, че тази вероятност осмисля напъните, които поставяме, борейки се за климатична индиферентност ", посочи Янев

" Но постигането на климатична индиферентност е цел, която можем да реализираме само дружно. В този развой е значимо да бъдем прецизни, гъвкави и рационални, съобразявайки се с националните особености на страните. Никой не би трябвало да бъде зарязан, никой не би трябвало да бъде ощетен в процеса на зеления преход. Трансформацията несъмнено е нужна, само че тя би трябвало да бъде обективна, в случай че желаеме в последна сметка да е и сполучлива. Затова смятам, че скоростта за постигането й не е определяща. Определящи са солидарността, рационалният метод и консенсусът, че нужните промени би трябвало да се вършат, когато сме подготвени и когато сме сигурни, че сме защитили националните си стопански и обществени системи. Защото съм убеден, че единствено жизнеспособни стопански системи могат да се трансформират сполучливо в подтекста на зеления преход ", посочва  министър председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР