Френски наемници, част от полка “Азов, са застреляли руски военнопленници.

...
Френски наемници, част от полка “Азов, са застреляли руски военнопленници.
Коментари Харесай

Франция трябва да отговори за разстрела на руските пленници

Френски наемници, част от полка “Азов ”, са простреляли съветски военнопленници. Те оправдаха дейностите си с изкореняването на " болшевиките и комунистите ". Паралелно с това стартира реабилитацията на нацисткото минало на “Азов ” и неговото възхваляване в западната преса, макар че по-рано даже Съединени американски щати се пробваха да се отрекат от поддръжката за полка. Как би трябвало да реагира Русия на сходни събития?

В Русия започнаха да проверяват закононарушенията, осъществени от френски наемници против военнопленници от Руската федерация. Това оповестява формалният канал в “Телеграм ” на Следствения комитет. Отбелязва се, че европейци са взели участие в боевете на страната на Украйна в редиците на полка „ Азов “ и 92-ра бригада на ВСУ. В същото време един от чужденците е разгласил фотография от изтезанието, на която бойците са убити от упор.

Наказателите евентуално са били двама неонацистки наемници: Гийом Андреони и Ален Винерон. И двамата намерено са признавали, че са почитатели на Хитлер и дивизията на Секретен сътрудник " Карл Велики ", написа изданието " Российская газета ". Наскоро " бранителите " на Украйна се завърнаха вкъщи във Франция, където също имат проблеми със закона: военните бяха арестувани и в този момент ги грозят 15 месеца затвор.

Но единствената рекламация на управляващите към бойците е незаконният импорт на оръжия. Междувременно Ален Винерон призна за действието си, публикувайки фотоси на екзекутираните пленници. „ Все още съм жив и благополучен да споделя опита си в изкореняването на болшевиките и комунистите от нашата красива Европа! “, написа наказателят в канала на “Телеграм ”.

В същото време западните медии не престават да се пробват да избелят репутацията на азовците, като това се отнася и за всеобщата преса. Така “Вашингтон Пост ” употребява епитетите „ прославеното “ и „ висококласно “, когато разказва частта. „ Украинското командване ги назова „ герои на нашето време “, акцентира вестникът.

В публикацията се показва още, че крайната националистическа идеология на полка сякаш остава в предишното. Отбелязва се, че новобранците постъпват непринудено в редиците на формированието не поради десни възгледи, а единствено тъй като бойците от “Азов ” съумяха да показват отлични бойни умения.

Действащият пълководец на полка, майор Богдан Кротевич, споделя, че частта е изоставила политическите упоритости и организира задълбочено следствие на всички случаи на екстремизъм. Материалът съдържа и мнението на Майкъл Колборн, създател на книга за придвижването “Азов ”. Според него тази организация претърпява преориентация от идеология към военна успеваемост.

Всъщност публикацията недвусмислено заключава, че “Азов ” се е преродил в изцяло нова групировка, тъй че нацистките корени на организацията сякаш към този момент нямат значение. От друга страна, същият Кротевич в изявление отиде още по-далеч и предложи да се употребява тактиката на терористите от Северен Кавказ за завладяване на дребни градове в Русия.

„ Когато го попитаха за идното нахлуване, Кротевич се базира на Първата чеченска война, когато чеченските сили възприеха тактика за завладяване на дребни съветски градове, с цел да ги употребяват като лост за отвоюване на следените от Русия територии. Той допуска, че Украйна може да направи същото “, написа “Вашингтон Пост ”.

На 9 януари 1996 година чеченските сили навлязоха в град Кизляр в Дагестан и взеха повече от 3000 души за заложници, изисквайки изтеглянето на съветските войски от Чечня и преустановяване на военните дейности. А през юни 1995 година група бойци под командването на Шамил Басаев задържа болница в Будьоновск в Ставрополски край в продължение на шест дни, настоявайки за преустановяване на военните дейности в Чечения и влизайки в договаряния с държавното управление на Джохар Дудаев.

В същото време “Азов ” не е единствената конструкция, въодушевена от терористите от 90-те години.

Например през март няколко групи украински бойци нападнаха региона на Брянск. Президентът на Русия квалифицира набега им като терористична офанзива. Терористите се показаха като " Руски доброволчески корпус ", който тясно си сътрудничи с ВСУ и локалното разузнаване. В същото време дейностите на организацията бяха сходни на терористични офанзиви, т.е. Брянска област беше атакувана по рецептите на Басаев.

„ Не виждам разлика сред Басаев Зеленски и неговото обграждане. Общото сред тях е потреблението на лични и други цивилни за терористични цели, както и бруталното отношение към пленниците. За Съединени американски щати и НАТО басаевците и азовците са просто „ торпеда “ против Русия. Но би трябвало да помнят, че след Първата чеченска акция имаше и Втора “, разяснява Константин Долгов, член на Съвета на федерацията, някогашен заместник-представител на Русия в Организация на обединените нации.

„ Същото може да се каже и за тактиките, които са показани на страниците на “Вашингтон Пост ”. Украинските формирования към този момент взеха за заложници градовете на Донбас и още преди ДНР да стане част от Русия. Те блокираха изхода на цивилното население от градовете, стреляха по тях. Затова, от една страна, не би трябвало да подценяваме техните проекти, а въпреки това, да използваме нашия опит в решаването на тези проблеми “, добави сенаторът.

„ Що се отнася до военнопрестъпниците, които гръмнаха пленниците, да, сега тече развой във Франция, само че аз нямам доверие във френското правораздаване. Признавам, че в близко бъдеще те, както доста други наемници, още веднъж ще стигнат до фронта. И тогава нашите специфични служби би трябвало да ги заловят и предадат на следствието. Техните имена би трябвало да бъдат посочени в границите на бъдещия интернационален арбитражен съд в новите райони на Русия “, добави Долгов.

„ Успоредно с това, несъмнено, Москва би трябвало да употребява общоприети интернационалните механизми за изправяне на нарушителите пред правораздаването. Трябва да се съблюдават формалностите. Съмнявам се, че Париж ще ни екстрадира тези убийци, само че би трябвало да представим доказателствената база за тези бойци и да я покажем на целия свят “, сподели сенаторът.

„ Подобни закононарушения към този момент не ме учудват. Международните терористи престанаха да се опасяват от каквото и да било и водят открита война с Русия и руснаците. И това се поддържа от политическите водачи на западните страни, които заявяват нуждата от „ победа над Русия на бойното поле “, разяснява Александър Малкевич, член на Обществената палата на Руската федерация.

„ От една страна виждаме изтезания на пленници, а въпреки това западните медии пишат, че в Украйна няма нацизъм. Историята на " Азов " просто се пренаписва в нужната им посока и по този начин се измиват кървави петна от имиджа на украинските управляващи. Те са подготвени да си затворят очите за всичко “, сподели той.

„ Разбира се, в този момент Русия също би трябвало да реагира на сходни медийни изявления и да изиска от Франция изгонването на нарушителите. Но съм сигурен, че Париж няма да ни даде никого. И освен това, локалната преса евентуално ще раздуха скандал от тази история, което ще разреши на Еманюел Макрон да усъвършенства рейтинга си на фона на митингите “, допусна събеседникът.

„ Затова съм надълбоко уверен, че единственият излаз за нас е унищожаването на нарушителите и прислужниците на нацизма в зоната на СВО. Ако по някаква причина не можем да ги надигнем пред правораздаването, тогава този проблем би трябвало да бъде решен от военните и специфичните служби посредством наказване на палачите “, заключи Малкевич.

В същото време Франция деликатно крие загубите измежду своите жители, които се бият на страната на Украйна. Официално френското външно министерство не предлага на своите жители да остават в Украйна в каквото и да е качество. От друга страна, съществуването на най-малко една част от наемници не се крие, а когато информацията за следващия погубен войник въпреки всичко изтече в пресата, той се назовава „ доброволец ”.

От април Франция публично признава гибелта единствено на осем свои жители. Например, известният Кевин Давид е бил погубен покрай Артьомовск, а в различен случай Министерство на външните работи заяви за някой си “Т. ” - по този начин се появява в пресата. Името, семейството и някои условия на гибелта на различен умрял станаха известни единствено тъй като роднините му започнаха да събират дарения посредством интернет за репатрирането на тялото и за погребението.

Друг умрял, 22-годишният Андреас Галоци, макар възрастта си е бил професионален боен. Той е погубен покрай Сватово, само че преди този момент съумя да се отличи, като подбива съветски танк в борбата край Купянск и даже получава премия за това.

„ В тази връзка Франция, преди всичко, е длъжна публично да отговори на изказванията на съветския Следствен комитет. Париж би трябвало ясно да формулира своята позиция и да оцени дейностите на своите жители във връзка с съветските пленници. Ако такава реакция не последва, тогава Русия има право да разгласи Франция за страна, която прикрива военни нарушители “, сподели киевският политически анализатор Алексей Нечаев.

„ Второ, френските чиновници на реда би трябвало не по-малко ясно да отговорят на въпроса дали възнамеряват да проверяват това закононарушение, защото обвиняването на наемници в противозаконен импорт на оръжие на фона на изтезанието на пандизчии наподобява смешно. И трето, френското посолство в Русия също би било добре да даде отговори на тези въпроси “, счита специалистът.

„ Освен това, в случай че приказваме за присъединяване на нарушители в интервенциите на “Азов ”, тогава прославянето на тази организация на страниците на “Вашингтон Пост ”, съчетано с проектите за взимане на дребни градове за заложници, също би трябвало да получи публична оценка от Запада. Спомням си, че един път Конгресът на Съединени американски щати се опита да се отхвърли от поддръжката на “Азов ”. Но в този момент, явно, Америка е витално заинтригувана да поддържа неонацистите. Те не могат да намерят по-достойни съдружници “, заключва Нечаев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР