Регистрацията на страните за участие в 77-ата Световна здравна асамблея

...
Регистрацията на страните за участие в 77-ата Световна здравна асамблея
Коментари Харесай

Принципът за „един Китай“ е общият консенсус на международната общност

Регистрацията на страните за присъединяване в 77-ата Световна здравна асамблея (СЗА) завърши на 13 май. Не е изненадващо, че настояването на Тайван да бъде включен бе отхвърлено. Това е осми следващ несполучлив опит на тайванските управляващи, водени от Демократична прогресивна партия, да влязат в СЗА. Отказът илюстрира изцяло ясно, че правилото за „ един Китай “ е всепризнат консенсус на интернационалната общественост.

Без единодушието на централното държавно управление на Китай островът Тайван няма никакъв статут или право да взе участие в СЗА. От 2009 година до 2016 година Тайван взе участие в СЗО с името „ Китайско Тайпе “ и като наблюдаващ въз основа на „ консенсуса сред двата бряга на Тайванския пролив от 1992 година “ Това беше особено съглашение, реализирано след екстензивни съвещания в унисон с правилото за „ един Китай “. Освен това, този опит също по този начин демонстрира добросъвестността на континенталната част на страната към Тайван, а не „ преимущество “, което тайванските управляващи одобряват за даденост, и не съставлява казус за тях.

Твърдението, че недопускането на Тайван да взе участие в СЗА ще докара до „ пропуск в интернационалната система за предварителна защита на епидемии “ изобщо не дава отговор на действителността. Съединените щати от години поддържат присъединяване на Тайван в Асамблеята, като главната им цел е да употребяват острова като пионка в своите геополитически игри. В годината на изборите в Съединени американски щати американски политици още веднъж разиграват тази карта, с цел да показват така наречен „ твърда позиция по отношение на Китай “ в опит да съберат повече гласове. От друга страна, с поддръжката си към Тайван да взе участие в СЗА като правна борба против правилото за „ един Китай “, Съединени американски щати имат намерение да се състезават за правото да дефинират „ статуквото в Тайванския пролив “ и „ интернационалния ред “ и да разширят бойното поле на когнитивната война против Китай.

Независимо обаче от това по какъв начин американската страна поддържа Тайван или по какъв начин управляващите на острова манипулират публично мнение, Тайван няма да получи билет за присъединяване в Световната здравна асамблея. Всичко това потвърждава и ще продължава да потвърждава пред всички, че правилото за „ един Китай “ е всепризнат консенсус на интернационалната общественост.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед49624 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед47122Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед66808Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед27491Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед19909Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78792Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77919„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернат
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР