Прочетете още: Alibaba пуска автономен робот за доставки Пекинското метро

Прочетете още: Alibaba пуска автономен робот за доставки Пекинското метро ...

......... има много по-тревожни аспекти, свързани с тяхното внедряване – неприкосновеността на личния живот. Китай е известен с това, че следи своите граждани чрез мобилни приложения и интернет. Макар че наблюдението може да не изглежда само по себе си опасно, някои от употребите му могат в крайна сметка да прекрачат границата.


Роботиката има огромен брой приложения, но успешното й функциониране може

Роботиката има огромен брой приложения, но успешното й функциониране може ...

......... а не обратното", казва той, добавяйки, че системата "комуникира с робота по-скоро както би комуникирала с друг човек". Бодобен начин за контрол на роботите открива нови възможности в индустрията, а в по-дългосрочен план би могъл да е полезен и за възрастни хора или работници с езикови нарушения или ограничена подвижност.


През последните няколко години при спортовете на открито се полагат

През последните няколко години при спортовете на открито се полагат ...

......... начин тези материали да се произвеждат масово в такъв мащаб, че да има ефект върху индустрията. Химикалите често се добавят в екипировките с цел водоустойчивост. Ако компанията Humble Bee успее да пресъздаде естествените материали, това може да елиминира нуждата от тези химикали и да допринесе за опазването на околната среда.


Още през 2010 г. Canon обяви, че разработва най-големия в

Още през 2010 г. Canon обяви, че разработва най-големия в ...

......... на честота, с която обекти попадат в атмосферата на планетата, откъдето са били изведени данни за подпомагане на теоретичен модел на метеорната активност. Също така, според Canon сензори с подобна чувствителност могат да бъдат използвани за други задачи, като изучаване на поведението на нощни животни или заснемане на полярни сияния.


Ако получите ZIP или RAR файл в Gmail, можете да

Ако получите ZIP или RAR файл в Gmail, можете да ...

......... много време и главоболия. Възможността за преглеждане на EPUB файлове също е нова опция, което може да бъде полезно за авторите, издателите и агентите, които искат да споделят ръкописи и да ги съхраняват защитени с парола. Освен това в новия ъпдейт Dropbox добавя и функцията за преглед на MXF видео.


Google отдавна говори за добавената реалност в мрежата и е

Google отдавна говори за добавената реалност в мрежата и е ...

......... Chrome и по-широката ARCore поддръжка. Има обаче още много работа и вероятно приключването на проекта ще отнеме още месеци или по-дълго. Все пак това е добра възможност да си представите как ще може да използвате добавената реалност в бъдеще, особено за обучение, при което посещението на музей не е възможно.Има много неща, които могат да се объркат, когато акустирате

Има много неща, които могат да се объркат, когато акустирате ...

......... бавно в изключително тясното пространство. Разбира се, това не е първата система, предназначена да автоматизира процеса на безопасно привеждане на лодка в док. Италианската компания за яхти Astra Yacht също показа макар и по-ограничена система за помощ при акустиране с плавателен съд, която позволява влизането на док в по-тесни пространства. 


Системата за машинно обучение на Google - DeepMind - може

Системата за машинно обучение на Google - DeepMind - може ...

......... може да доведе до нуждата от фундаментално различен подход. Предизвикателствата: Изследователят от Deep Mind Али Еслами разказва, че тренировъчният процес отнема няколко месеца. "Използвахме в максимална степен наличния ни хардуер. Нуждаем се от засилване на изчислителните способности и техниките за изграждане на дълбоки невронни мрежи и тяхното обучение”, добавя той.


Ако ще създавате виртуално неразрушими квантови мрежи, то трябва да

Ако ще създавате виртуално неразрушими квантови мрежи, то трябва да ...

......... създаде истинска мрежа. И ако трябва да се постигне реален квантов интернет, разстоянията трябва да се измерват в километри и мили. Учените вече са успели да създадат основни заплитания на разстояние от около километър и половина. Те планират през 2020 да могат да свържат четири холандски града по този начин.


  Преди по-малко от две години, с излизането на Apple

  Преди по-малко от две години, с излизането на Apple ...

......... за бедни“ или „По-достъпният Gear Sport”, но такива заглавия носят негативна конотация и ограбват от красотата на това устройство. То е напълно завършен пакет само по себе си. Разбира се, с лек компромис в живота на батерията, но очакваме Samsung да оправят това в задаващата се Gear Fit 3.  


Александър Главчев Сравнително доскоро беше лесно. Един поглед бе достатъчен,

Александър Главчев Сравнително доскоро беше лесно. Един поглед бе достатъчен, ...

......... касичката и не държат да са на технологичния ръб, но в същото време желаят едно добре изглеждащо и качествено изготвено устройство, което да им послужи няколко години. Ако това сте вие, то G6 Plus може би е за вас… Можете да го намерите на пазара за малко под 600 лв.Здравейте, приятели! Първо искам да благодаря на всички ви за

Здравейте, приятели! Първо искам да благодаря на всички ви за ...

......... гейм-дев, като дебютният продукт на студиото му Kyodai, Elea, вече може да бъде открит в дигиталните магазини на Steam и Xbox One.  Най-тържествено обещаваме да продължаваме да ви предоставяме дори още по-качествено съдържание, а заедно с новия сайт очаквайте и много игри с интересни награди!  Мариян СлавовГлавен редактор PCWorld България


Използването на виртуална реалност (и дори видеоигри) като алтернатива на

Използването на виртуална реалност (и дори видеоигри) като алтернатива на ...

......... "Системата помага на пациентите да не съсредоточават вниманието си върху болката, докато боват обработвани в спешното. До 10 години виртуалната реалност ще бъде използвана във всички болници рутинно". Заега обаче VR терапията все още се счита за експериментална и са необходими повече проучвания, за да се изключи ефекта на плацебо. 


Ивайло Коралски В рамките на 2018 година вече станахме свидетели

Ивайло Коралски В рамките на 2018 година вече станахме свидетели ...

......... материала, с който е трябвало да работят на сценарно ниво. Бранчинг системата е по-богата от всякога, изборите имат значение, а това са фактори, които не можем да приемем просто за даденост през 2018 година. Нещо повече – в крайна сметка тези положителни страни на проекта трябва да бъдат силно поощрени.


Вече писахме за новия телефон на Vivo, който компанията трябва

Вече писахме за новия телефон на Vivo, който компанията трябва ...

......... за да спести наличието на горна рамка. За съжаление в долната част на телефона все пак има рамка, макар и минимална - сензорът за пръстови отпечатъци и тук е поместен под екрана. Телефонът ще има и бюджетна версия с платформа Snapdragon 710, 6GB RAM и изнесен сензор за пръстови отпечатъци. 


Прочетете още: Забавят тестовете на самоходни автомобили след катастрофата на

Прочетете още: Забавят тестовете на самоходни автомобили след катастрофата на ...

......... Alibaba и Robosense представиха G Plus като по-евтина алтернатива на автомобилите за извършване на доставки. Другото предимство на робота е фактът, че той лесно може да се произвежда масово. Компанията тества автономното превозно средство по пътищата около своята централа в Ханджоу и очаква производството да започне до края на 2018.Усъвършенствани варианти на два от своите най-обичани и предпочитани обективи

Усъвършенствани варианти на два от своите най-обичани и предпочитани обективи ...

......... на затвора. Пръстеновидният USM мотор пък осигурява безшумно автоматично фокусиране с висока скорост, а ръчно донастройване на фокуса е достъпно по всяко време просто чрез завъртане на гривната за фокусиране. Според компанията тези качества правят EF 70-200mm f/2.8L IS III USM подходящ за заснемане на животни в естествената им среда.


Шесто попълнение в своята серия от компактни фотоапарати RX100 представи

Шесто попълнение в своята серия от компактни фотоапарати RX100 представи ...

......... на потребителя, като може да се активира моментално с натискане на един бутон. В допълнение, фотоапаратът разполага с сензорна възможност за фокусиране и контрол на фокуса чрез докосване на LCD дисплея. RX100 VI ще се предлага на пазара в България от края на юни на цена от приблизително 2600 лв.


Motorola представи новия Motorola Z3 Play смартфон днес, давайки на

Motorola представи новия Motorola Z3 Play смартфон днес, давайки на ...

......... по подобие на Xperia серията на Sony. Монтирането странично е единствената опция за по-тънки рамки около дисплея, тъй като модовете не позволяват сензора да бъде поставен на гърба на телефона. Размерът на батерията е запазен на 3000mAh, което трябва да бъде напълно достатъчно, с оглед на енергоспестяващия чипсет на телефона. 


Изпълнителният директор на Apple Тим Кук (Tim Cook), направи редица

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук (Tim Cook), направи редица ...

......... които ще позволят на разработчиците лесно и бързо да пренасят iOS приложенията си на macOS. Тези инструменти за пръв път ще станат достъпни по някое време през 2019-та година. Но знаем, че Apple вече са използвали новите възможности, за да пренесат Apple News и Stocks от iOS на macOS Mojave.


Изследователи от Масачузетския технологичен институт (MIT) разработват малки имплантируеми устройства,

Изследователи от Масачузетския технологичен институт (MIT) разработват малки имплантируеми устройства, ...

......... трябва да се прави компромис между дълбочината на имплантитране на устройството и разстоянието, от което може то да бъда захранвано и контролирано. Въпреки това, тези устройства не се нуждаят от батерии и позволяват дистанционен контрол, което разкрива редица нови хоризонти пред медицината”, коментира Фадел Адиб, асистент в лабораторията на MIT.


Обичам китари. От 15 години насам не само свиря, но

Обичам китари. От 15 години насам не само свиря, но ...

......... успява да покрие всички изисквания и да „огрее навсякъде“, както обичаме да казваме. Той изглежда добре, работи бързо и има голяма батерия. Има двойна задна камера, сензор за пръстови отпечатъци и е изработен от качествени материали. Цената на 7 Plus в момента е около 700 лева. Останалото зависи от вас.


Пореден смартфон, насочен към геймърите се задава на хоризонта. На

Пореден смартфон, насочен към геймърите се задава на хоризонта. На ...

......... втория устройството може да бъде свързано с няколко докинг станции, които ще се продават като аксесоари. Сред тях има такава за свързване с компютър, гейм контролер, както и докинг станция с втори дисплей и допълнителна 6000 mAh батерия (на картинката горе). Смартфонът се очаква през третото тримесечие на настоящата година.


D-Link представи три нови mydlink HD Wi-Fi камери, с които

D-Link представи три нови mydlink HD Wi-Fi камери, с които ...

......... на технологиите умният дом се приближава все повече към потребителите - вече имаме достатъчно джаджи, които да улеснят ежедневието ни - умни крушки, контакти, термостати, телевизори и много други. С новите HD Wi-Fi камери от D-Link потребителите могат да добавят още един аспект към умния дом, а именно - сигурността.


Почти десетилетие в клиентското приложение на платформата за доставка на

Почти десетилетие в клиентското приложение на платформата за доставка на ...

......... 20 февруари 2018 г. информацията за бъга е предадена на Valve и на 4 април е публикувана нова версия на софтуера, в която той е елиминиран. Затова на 30 май Корт е публикувал подробен технически анализ, както и видео (долу), в което се описва процедурата по хакване на потребителския компютър.


В Китай са изнамерили начин да намалят значително ремонта на

В Китай са изнамерили начин да намалят значително ремонта на ...

......... втора употреба iPhone X. Те била могли да бъдат именно устройства със заменени екрани. Не се препоръчва да бъдат купувани. Подобни екземпляри могат да бъдат познати по това, че стъклото стърчи леко над рамката, по червеникавото изображения, което се забелязва при разглеждане по ъгъл, както и по-малката яркост на екрана.


Нов OLED дисплей предназначен за визьори на фотоапарати, можещ да

Нов OLED дисплей предназначен за визьори на фотоапарати, можещ да ...

......... изобразява 120 кадъра в секунда в секунда в прогресивен режим или 240 кадъра, при опресняване на два реда от пиксели наведнъж. Това ще намали резолюцията, но изображението ще се опреснява по-бързо. Последното е особено важно в контекста на все повече набиращите инерция безогледални фотоапарати, които не разполагат с оптични визьори.


Amazon ще обучава гласовия си асистент Alexa как да разбира

Amazon ще обучава гласовия си асистент Alexa как да разбира ...

......... естествен начин да намерите най-добрите гласови приложения, които да използвате, когато нямате екран, особено ако имате навик да забравяте ключовите думи на различните умения. Засега обаче пълните ефекти на функцията ще останат загадка още дълго време, като се има предвид, че току що беше пусната бета нейната бета версия.  


Звукови вълни могат да извеждат от строя твърдите дискове и

Звукови вълни могат да извеждат от строя твърдите дискове и ...

......... те да не реагират в определени честотни диапазони. Също така дисковете могат да оборудвани с допълнителни сензори за засичане на звукови атаки. Не на последно място специални устройства могат да смекчават външните въздействия. Все пак звуковите вълни са синусоиди, чиито ефекти може да бъдат предвидени. За по-подробни обяснения, вижте видеото:


Мариян Славов Когато ентусиастите сглобяват своята високопроизводителна гейминг система или

Мариян Славов Когато ентусиастите сглобяват своята високопроизводителна гейминг система или ...

......... Слушалките още не са пристигнали на родния пазар, но цената, на която се продават в момента в други части на света е 90$. Срещу тях (или еквивалента им в български левове) получавате много добър пакет от добра изработка, външен вид и качество на звука. Предимства: Недостатъци:        


През февруари на тазгодишния Световен мобилен конгрес в Барселона китайският

През февруари на тазгодишния Световен мобилен конгрес в Барселона китайският ...

......... дисплея. По-горе споменатият концептуален смартфон включва и сензор за пръстови отпечатъци вграден в екрана, като потребителят може да използва за целта цялата му долна половина. Редно е да се отбележи, че по-рано през годината Vivo вече представи модел с разположен в дисплея сензор за пръстови отпечатъци – X20 Plus UD.


Преди година имаше информация за изкуствен интелект, който е почти

Преди година имаше информация за изкуствен интелект, който е почти ...

......... системата е била научена да разпознава опасни кожни образувания след обработка на над 100 000 изображения. Според екипа, това ще доведе до по-бърза и лесна ранна диагностика на злокачествените кожни тумори. За момента системата е ограничена до лабораторни тестове, но най-вероятно скоро можем да я видим и в специализираните кабинети.


Тази седмица Papua New Guinea Today съобщи, че страната ще блокира Facebook

Тази седмица Papua New Guinea Today съобщи, че страната ще блокира Facebook ...

......... детската порнография, продуцирането и публикуването на порнография, неправомерното разпространение на лична информация и др. Не е ясно защо трябва да се спира достъпът до Facebook на всички, за да бъдат наложени тези мерки, но поради доста ниската употреба на интернет в страната (само 12%), най-вероятно това няма да бъде проблем.


Мисията ExoMars ще се приземи на червената планета след две

Мисията ExoMars ще се приземи на червената планета след две ...

......... оцелее“, коментират от екипа. Миниатюрната лаборатория вече е преминала през проверките преди полета и в момента е изпратена в Италия, където през следващите две години ще бъде интегрирана с останалата част от космическия апарат. Новата мисия ExoMars е планирана да започне през юли 2020 от космодрума в „Байконур“ в Казахстан.


Александър Главчев Хубавият звук е нещо много важно за всеки

Александър Главчев Хубавият звук е нещо много важно за всеки ...

......... тенденциите в гейминга – привличащата внимание визия. Тук не получавата вездесъщото шарено светодиодно осветление, като вместо това производителят е заложил по-ретро дизайна. На мен лично той ми допадна. По отношение на звука – всичко зависи от цената. До около 60 лева слушалките биха си заслужавали. Предимства: Недостатъци:      


Ако трябва да се потопим в историческия океан на технологиите,

Ако трябва да се потопим в историческия океан на технологиите, ...

......... често отварям лаптоп вкъщи и колко време прекарвам пред дисплея на смартфона - независимо дали за работа или забавление. Дали лаптопите ще изчезнат бавно и ще отстъпят на все по-големите, мощни и удобни за работа смартфони в близкото бъдеще? Виждали сме и по-странни неща в технологичната история. Какво мислите вие?


Умните колонки са най-бързо развиващият се пазарен сегмент в сферата

Умните колонки са най-бързо развиващият се пазарен сегмент в сферата ...

......... доставени 1,8 млн. устройства. Южна Корея пък е изместила от третата позиция Великобритания с доставки от 730 хил. умни колонки. Както вече сме писали, умните колонки се радват на особена популярност като всеки шести американец разполага с подобно устройство. У нас Amazon Echo и Google Home засега не се предлагат.


Ако играете игри, сте идеална цел за хакерите. Е, да,

Ако играете игри, сте идеална цел за хакерите. Е, да, ...

......... сте си казали "Хм, а къде е League of Legends?!" или някоя друга услуга/игра, която ползвате – пишете им мейл! Направете така, че разработчиците да знаят колко важна за вас е сигурността. Базовото двуфакторно удостоверение е нещо, за което си струва да им пишете, освен дежурния бъг и фийчър репорт.


Температурите навън вече достигат онези стойности, отвъд които народът тръгва

Температурите навън вече достигат онези стойности, отвъд които народът тръгва ...

......... процесори идват с охладители от ранга на Prism, а дори той е доста шумен и съвсем леко по-неефективен от Freezer 33. При по-конвенционалните боксови охладители изборът на Freezer 33 е лесен и напълно оправдан. Плюсове: + добра цена+ 120мм трифазен вентилатор+ безшумна работа+ ефективно охлаждане  Минуси: - объркващ монтаж- тежък


Google и LG Display обединяват усилията си, за да проектират

Google и LG Display обединяват усилията си, за да проектират ...

......... Едно от предимствата на тази технология е, че тя намалява обема на данните, които трябва да бъдат обработени. На този етап потребителите ще трябва да изчакат Google и LG Display да отстранят някои проблеми като прекъсване, латентност и замъгляване на движенията, преди този прототип да се превърне в пазарен продукт. 


Хората владеят акробатиката от векове, но роботите? Та те едва

Хората владеят акробатиката от векове, но роботите? Та те едва ...

......... би могло да помогне на роботите да преодоляват препятствия, които повечето хора биха сметнали за непреодолими. Макар че е трудно напълно да си представим робот да се движи с човешка грация, но подобни разработли могат да ни приближат до момента, в който роботи ще се използват при спасителни мисии например. 


Тайванската компания HTC представи своя нов флагмански смартфон – HTC

Тайванската компания HTC представи своя нов флагмански смартфон – HTC ...

......... е изключение по този показател. Отново са налице BoomSound колонки и USonic слушалки с функцията за активно заглушаване на външни шумове. HTC U12+ ще бъде наличен в България в цветовете Translucent Blue при който задният панел е прозрачен) и Ceramic Black през юли в на свободна цена от 1569 лв.


През последните месеци Dropbox направи редица подобрения в една голяма

През последните месеци Dropbox направи редица подобрения в една голяма ...

......... е най-големият мобилен ъпдейт, след като компанията добави възможността за сканиране на документи преди почти две години. Потребителите могат да изтеглят новото приложение от Apple App Store и Google Play днес, като опцията за активността по файловете все още не е налична за Android, но се очаква скоро да бъде.


От сървър, използван от приложение за родителски контрол над телефонната

От сървър, използван от приложение за родителски контрол над телефонната ...

......... да има достъп до профила на дете, като използва идентификационните данни за вход, които са били съхранени на открития и впоследствие пробит сървър. TeenSafe има над един милион родители-потребители, но от компанията обявиха, че изтичането на данни е засегнало едва 10 200 акаунта, създадени в рамките на последните три месеца. 


Много е трудно да се изучава поведението на квантовите частици

Много е трудно да се изучава поведението на квантовите частици ...

......... и анализ може да помогне за по-доброто разбиране на квантовата физика, което на свой ред може да се приложи при квантовите изчисления. Освен това се очаква то да улесни намирането на тъмна енергия. Най-вероятно обаче ще мине още дълго време, преди да има реални резултати от проведените изследвания и наблюдения.


НАСА се подготвят да изстрелят в открития космос The Webb,

НАСА се подготвят да изстрелят в открития космос The Webb, ...

......... необходими три години, включително и 11-дневна мисия с астронавти и общо 35 часа работа в открит космос, за да се коригира проблема. Този път НАСА няма място за грешки, тъй като The Webb ще е далеч в космоса и няма да може да получи спасителна мисия. Чакаме с нетърпение резултатите!


Защитата на онлайн акаунтите ни е по-важна от всякога, а

Защитата на онлайн акаунтите ни е по-важна от всякога, а ...

......... се в среда с отворен код от 2003-та година насам. За технически грамотните това е чудесна програма, но ще се стори ненужно сложна като функции и управление на комерсиалния потребител, както и на корпоративната среда. KeePass няма и официално Android приложение, а само независими вариации реализирани с различен успех.  


Американските компании понастоящем доминират изцяло в частната космическа индустрия, но

Американските компании понастоящем доминират изцяло в частната космическа индустрия, но ...

......... свои собствени ракети. Дори под правителствения надзор обаче, OneSpace в момента се развива сравнително бързо. И тук идва основният въпрос, който е свързан с това дали компаниите, които разработват тази нова сфера в Китай, наистина ще успеят да си извоюват независимост от правителството и ще могат да организират комерсиални мисии.


Да се научи дрон да лети бързо и безопасно не

Да се научи дрон да лети бързо и безопасно не ...

......... летят в реални условия между сгради и хора с висока скорост. Това би могло да бъде полезно за всичко - от спасителни мисии до такива на бойното поле. А не на последно място, и за състезания, при които хората ще могат да наблюдават отблизо, без да има риск за тях. 


Днес Motorola представиха официално в България новата си линия смартфони

Днес Motorola представиха официално в България новата си линия смартфони ...

......... 4000mAh батерия, която би трябвало да издържи три дни автономна работа. Очаквайте детайлните ни ревюта съвсем скоро - а през това време останалите производители могат сериозно да се притеснят и да се върнат зад чертожните дъски, защото "сушито" никога не е било толкова достъпно до този момент - метафорично казано!


Вече не е необходимо да използвате Galaxy 9, за да

Вече не е необходимо да използвате Galaxy 9, за да ...

......... наличните в магазина. И ако все още имате нужда от второ мнение, то Target предлага функцията за онлайн консиерж по красота. Това разбира се няма да замени напълно експертите консултанти или съвета от добър приятел, но поне ще спести време и понякога допълни разходи, свързани с реалното посещение в магазин.


Около пет месеца след предходния си продукт, модела 5T, китайската

Около пет месеца след предходния си продукт, модела 5T, китайската ...

......... се, е, че с друг адаптор не можете да получите бързо зареждане. Oneplus 6 ще идва с Android 8 Oreo, върху който отново ще е налице фирменият скин Oxygen OS. Интересно е да се допълни, че устройството е в списъка на Google за официален достъп до бетата на Android P.


Александър Главчев Огромните екрани на съвременните смартфони са едновременно основното

Александър Главчев Огромните екрани на съвременните смартфони са едновременно основното ...

......... какво друго носите в джобовете си… или да се сдобиете със специален мод-калъф. В заключение Moto Z2 Force е смартфон, който не попада в категорията на класическите подсилени (rugged) модели. Вместо това от компанията са подсилили само най-слабата му част. За преодоляване ежедневните екстремни ситуации вероятно това е съвсем достатъчно...


  Технологиите се развиват с такива темпове, че скоро домът

  Технологиите се развиват с такива темпове, че скоро домът ...

......... за обикновения геймър. Той най-вероятно ще предпочете да сглоби декстоп система, която ще му даде повече производителност на 50% от цената на лаптопа. За останалите щастливци, за които капиталистическата реалност не е фактор, MSI Raider GE73 би бил чудесна придобивка, с която биха били щастливи – поне до следващата генерация.


Google възнамерява да принуди производителите на мобилни устройства да пускат

Google възнамерява да принуди производителите на мобилни устройства да пускат ...

......... в софтуерната област. Описаната по-горе ситуация действително е сериозна. Много устройства на по-малки производители изобщо не получават пачове на сигурността, а за други те се появяват рядко. Компании като Samsung например пък пускат ежемесечни обновявания за своите топ модели, докато за тези от среден клас те идват веднъж на тримесечие.


Да наречеш новия God of War просто добра игра, е

Да наречеш новия God of War просто добра игра, е ...

......... феноменалното количество съдържание, което предлага, само загатва за колосалните мащаби на новата вселена, която гради споменатият Кори и неговият екип. Няма да са загадка обаче за никого изключителните качествата на тук представена бъдеща класика. Стига, разбира се, въпросната да попадне под една или друга форма в PS40-ката на съответния играч. 


Ежегодната Google I/O конференция на разработчиците е най-важното Google-ориентирано събитие

Ежегодната Google I/O конференция на разработчиците е най-важното Google-ориентирано събитие ...

......... за пример, Google Lens ще може да види ястие от меню и да ви каже какви са съставките му. В тази връзка са и редица нови функции свързани с пазарувания, като да речем, посочвайки камерата към даден продукт, ще виждате не само цената му, но и какво твърдят другите потребители.


Днес технологиите са достигнали такова ниво, че потребителите могат да

Днес технологиите са достигнали такова ниво, че потребителите могат да ...

......... 1800 лв. На фона на всичко това, цената на Huawei P20 е доста атрактивна, особено с оглед на това, което предлага. Тук идва и връзката с иначе странното заглавие на това ревю. Хитрата лисица P20 дава на потребителите най-горещите и желани технологични новости на цена 20% под тази на конкуренцията.


Вицепрезидентът на Lenovo, Чан Чен, публикува в китайската социална мрежа

Вицепрезидентът на Lenovo, Чан Чен, публикува в китайската социална мрежа ...

......... да се използва неговата повърхност. И двете технологии вече съществуват. Първата засега не е използвана от никого, но втората е реализирана в модели на Sharp и Xiaomi. Засега няма информация кога Lenovo Z5 ще се появи на пазара. Според слухове презентацията му може да се очаква в средата на юни.


Слухове за това, че китайският производител Xiaomi ще отпразнува осмата

Слухове за това, че китайският производител Xiaomi ще отпразнува осмата ...

......... модели. Т.е. ще е нещо подобно на FaceID, използвана в iPhone X. По-рано се съобщаваше, че Xiaomi възнамерява да представи не само Mi 7, но и негова уголемена версия – Mi 7 Plus. Последната вече не се споменава и е възможнo именно тя да е била трансформирана в празничния модел.


Ако искате смартфон с три камери, то в момента изборът

Ако искате смартфон с три камери, то в момента изборът ...

......... е третото поколение iPhone X, което би трябвало да се появи през септември догодина. Описваният сценарий е подкрепян и от други мнения, като това на бившия анализатор от KGI Securities Мин-Чи Куо, според когото през настоящата година значителни промени по конфигурацията на камерите на гърбовете на iPhone нямало да има.


Twitter по всяка вероятност подготвя своя вътрешна услуга за обмен

Twitter по всяка вероятност подготвя своя вътрешна услуга за обмен ...

......... се разглежда като преимущество за различните услуги. Специалните служби пък по понятни причини не са доволни от това развитие, но и засега не могат да спрат този процес. Властите в много страни се опитват да принудят операторите на подобни шифровани комуникационни канали да предоставят специални права за достъп до съобщенията.


Александър Главчев Визуалното и стилистично залитане към миналото е съвсем

Александър Главчев Визуалното и стилистично залитане към миналото е съвсем ...

......... следват принципа на Gillette – (относително) евтина самобръсначка, но скъп консуматив... За финал: Ако не очаквате перфектно качество, то няма да бъдете разочаровани. Емоцията обаче от това веднага да получите истинска физическа снимка в ръцете си, да я дадете на приятел или да я залепите на хладилника например е налице!


Столична община чрез Асоциация за развитие на София и „Зелена

Столична община чрез Асоциация за развитие на София и „Зелена ...

......... свои студенти и последователи към социалната кауза „Умен град и умен дом“. Участниците ще могат да дават своите предложения, свързани с подобряването функционалността на градския транспорт, уличното осветление, паркирането, решения за по-чист въздух, както и такива, които модернизират технологично дома. Регистрации и проекти се приемат на сайта на проекта smartthecity.smartit.bg.


LG Electronics представи новия си флагмански смартфон – G7 ThinQ.

LG Electronics представи новия си флагмански смартфон – G7 ThinQ. ...

......... бъде едно от първите устройства, поддържащо Google Lens. Всъщност от компанията считат, че потребителите толкова често ще разчитат на различните AI функции, че са добавили специален бутон за тази цел. Той се намира точно под бутоните за звука. Едно единствено натискане ще активира Google асистента а две – Google Lens.


В четвъртък, Twitter призова своите 330 милиона потребители да променят

В четвъртък, Twitter призова своите 330 милиона потребители да променят ...

......... телефона си всеки път, когато влезете в дадената платформа. Google например предлага тази услуга и повечето компании и интернет сайтове вече я интегрират като допълнителна опция за сигурност. И не забравяйте: Когато промените паролата си в Twitter, актуализирайте и всеки друг сайт, свързан с вашия акаунт в тази социална мрежа. 


  Плюсовете на 3D принтирането отдавна се изтъкват от различни

  Плюсовете на 3D принтирането отдавна се изтъкват от различни ...

......... като Ford, General Electrics и други, от години използваше 3D принтиране, за да създаде прототипи. Очевидно едва сега технологията вече може да се използва наистина. Според компанията тези 3D части могат да навлязат в моторни спортове за около година, а само до пет години вече да се произвеждат десетки хиляди.


Разместване в челната петица от производители на смартфони през първото

Разместване в челната петица от производители на смартфони през първото ...

......... 2017-та.Прочетете още: Xiaomi обяви гемърския смартфон Black Shark Междувременно глобалните доставки на смартфони в световен мащаб са се свили с 2,4%, съобщават още от Strategy Analytics. Общо през първите месеци на настоящата година са били доставени 345,4 млн. смартфона, след като през първата четвърт на миналата те бява 353,8 млн.


Това е първата разкрита кражба в страната от подобен вид

Това е първата разкрита кражба в страната от подобен вид ...

......... на работа са всичките 23 компютърни конфигурации, всяка от които е на стойност между 2000 и 3500 щатски долара. По случая са привлечени като обвиняеми 51-годишен мъж от гр. Мартен, на когото е наложена мярка „домашен арест“, и 35-годишен от Русе – с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Apple разработва свой хедсет, който ще комбинира добавена (AR) и

Apple разработва свой хедсет, който ще комбинира добавена (AR) и ...

......... въпрос на време. В тази връзка, през последните няколко години Apple нае редица обещаващи експерти в сферата на на AR/VR и придоби няколко свързани с този технологичен сегмент компании. Този факт говори за това, че плановете на Apple надали са свързани само с развитието на ARKit за iPhone и iPad.