Компютри


24 Юни 6,7 млрд. долара достигнаха глобалните продажби на външни

24 Юни 6,7 млрд. долара достигнаха глобалните продажби на външни ...

... 4,3 30,5 Други 2,418 36,1 2,343 35,6 3,2 Общо 6,690 100,0 6,577 100,0 1,7 Забележка: * - данните на Dell и EMC са сумирни; ** - от второто тримесечие на 2016 г., IDC сумира глобалните продажби на HPE и съвместното предприятие HPE / New H3C Group. Източник: IDC, юни 2021


24 Юни Моделите на Mercedes-Benz от новата С-класа вече разчитат

24 Юни Моделите на Mercedes-Benz от новата С-класа вече разчитат ...

... на четирите колела. При дизеловите версии базовият С 220 d е с цена 92 100 лева (с ДДС), като серийното оборудване включва LED High Performance фарове, MBUX с разширена функционалност, пакет Mercedes me connect с дистанционни услуги през мобилен телефон и набор от системи за безопасност и асистиране на водача.


24 Юни Проект за възраждане почерка на Васил Левски в

24 Юни Проект за възраждане почерка на Васил Левски в ...

... за развитие и усъвършенстване, като организаторите на пресконференцията изразиха надежда, че ще бъде широко възприет и ще стане източник на творческо вдъхновение не само за тясноспециализирани професионалисти като музейни работници, дизайнери, работещи в сферата на езика и литературата, образованието и печата, но и за всички потомци на нашите исторически герои.24 Юни Софтуерната компания DataArt и Girls Who Code, образователна

24 Юни Софтуерната компания DataArt и Girls Who Code, образователна ...

... обявена за най-иновативна организация с нестопанска цел в списъка на Fast Company. Като мултинационална компания, DataArt също насърчава равенството между половете. Освен с Girls Who Code, компанията си сътрудничи тясно с различни инициативи и организации, сред които Women TechMakers , Python Community for Women, Toastmasters International и Geek Girls Carrots.


24 Юни Основателят на антивирусната компания McAfee Джон Макафи беше

24 Юни Основателят на антивирусната компания McAfee Джон Макафи беше ...

... Бърстейн, беше изигран от самия Макафи. Той никога не е криеше интереса си към криптовалутите, особено биткойн. Макафи беше толкова уверен в успеха ѝ, че през лятото на 2017 г. дори обеща да изяде собствения си пенис, ако обменният курс не достигне 500 хил. долара до края на 2020 г.


24 Юни Новият председател на Държавна агенция

24 Юни Новият председател на Държавна агенция "Електронно управление" (ДАЕУ) ...

... периода 2007 - 2009 г. е заместник-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) с ресор "Информационни технологии". От началото на 2013 г. Симонски е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" (ЕСМИС) до назначаването му за заместник-председател на новосъздадената Държавна агенция "Електронно управление".23 Юни Един от интересните моменти на тазгодишното издание на

23 Юни Един от интересните моменти на тазгодишното издание на ...

... само от тази игра. Въпреки че се класират на четвърто място, геймърите от Канада са на второто място с общи приходи от почти 711,5 хил. евро. В челната десетка според ManySpins са още: Бразилия (32 жени геймъри), Франция (30), Швеция (19), Република Корея (17), Германия (13) и Обединеното кралство (12).


23 Юни Научната конференция

23 Юни Научната конференция "Интелигентно бъдеще" ще се проведе онлайн ...

... по лесен, ефективен и бърз начин. Студентските проекти ще бъдат публикувани в специално издание, а екипът на катедрата ще разработи ресурси, които ще се използват в обучението на студентите в дисциплината "Дигитални трансформации" на учебната 2022 и ще бъдат предоставени от университета на фирми-партньори, членове на браншовите настоятелства към катедрите.


23 Юни Най-големият търговец на електрическа енергия с крайни клиенти

23 Юни Най-големият търговец на електрическа енергия с крайни клиенти ...

... бързо и точно да се насочват усилията при кръстосани продажби. С помощта на консултантите на Некст Консулт към основната функционалност на обхвата залагат бъдещето развитие, към което ЧЕЗ Електро се стреми, а именно връзката със следващи продукти, продажби, следпродажбен бизнес и непрекъснато оптимизиране на бизнес процесите като предпоставка за успех.


23 Юни Биткойн е загубила повече от 50% от своята

23 Юни Биткойн е загубила повече от 50% от своята ...

... пари. "Най-спекулативната част от пазара е криптовалутата", казва Ерик Дитон, президент и управляващ директор на The Wealth Alliance. "В крайна сметка това, което определя стойността на биткойн, е приемането му и по-голямото търсене и предлагане. Когато държава като Китай се обяви срещу биткойн, това наистина боли, а стойността рязко пада."


23 Юни Европейската комисия (ЕК) стартира официално разследване за потенциални

23 Юни Европейската комисия (ЕК) стартира официално разследване за потенциални ...

... ЕК срещу Google, когато компанията обеща да изравни условията за конкуренция, като покаже списък на всички водещи търсачки на началните екрани на новите устройства с Android. Google също така е на мушката на Федералната служба за картелите на Германия като част от по-широко разследване, включващо още Apple, Amazon и Facebook.23 Юни Екипажът на първия в историята изцяло цивилен полет

23 Юни Екипажът на първия в историята изцяло цивилен полет ...

... която е считана за начална точка на космоса. Основателят на Amazon Джеф Безос, който притежава Blue Origin, планира да качи ракетата New Shepard до Линията на Карман с брат си и още един пътник още следващия месец, което ще бъде първото изстрелване на Blue Origin в 21-годишната история на компанията.


23 Юни След пореден успешен тест на своя самолет VoloCity,

23 Юни След пореден успешен тест на своя самолет VoloCity, ...

... на VoloConnect и се надява да постигне сертификация за модела в рамките на следващите пет години. Volocopter работи и върху VoloDrone - eVTOL машина, предназначена за превоз на товари, която прилича много на VoloCity, но няма пилотска кабина, което означава, че трябва да се управлява дистанционно или да лети автономно.


22 Юни През последната година и половина лаптопите Chromebook се

22 Юни През последната година и половина лаптопите Chromebook се ...

... общо 36.4% от всички доставени лаптопи Chromebook през Q1 2021. Lenovo зае второто място с 25% пазарен дял за периода от януари до март т.г., докато година по-рано делът е бил 23.8%. Acer и Dell следват с пазарен дял съответно 16.1% и с 15.7%. Снимка на Photo Mix от Pixabay


22 Юни Съдейки по настоящите темпове, 5G е на път

22 Юни Съдейки по настоящите темпове, 5G е на път ...

... абонаментите, с приблизително 1,4 млрд. абоната. Северна Америка и Съвета за сътрудничество в Залива ще постигнат най-високо проникване на технологията - съответно от 84% и 73% от всички регионални мобилни абонаменти. "Компаниите и обществата също се подготвят за света след пандемията, като 5G дигитализацията играе ключова роля", коментират от Ericsson.


22 Юни Два регулаторни органа на Европейския съюз (ЕС) се

22 Юни Два регулаторни органа на Европейския съюз (ЕС) се ...

... двата регулатора заявяват, че използването на изкуствен интелект "за извеждане на емоции на физическо лице е крайно нежелателно и трябва да бъде забранено". Според председателя на EDPB Андреа Йелинек и този на EDPS Войчех Вейоровски внедряването на дистанционна биометрична идентификация в публичните пространства "означава край на анонимността на тези места".22 Юни Да станеш милиардер не е лесна работа. Затова

22 Юни Да станеш милиардер не е лесна работа. Затова ...

... основателя на Telegram Павел Дуров (17,2 млрд. долара). Най много милиардери до 38 годишна възраст има в САЩ (33,3%), Китай (20,5%), Германия (10,3%), Русия (5,1%), Бразилия (5,1%), Хонконг (5,1%), Дания (3,8%), Австралия (3,8%), Швеция (2,6%), Канада (2,6%), Ирландия (2,6%), Норвегия (1,3%), Обединеното кралство (1,3%), Индия (1,3%) и Финландия ( 1,3%).


22 Юни Заради големия интерес от страна на предприятията у

22 Юни Заради големия интерес от страна на предприятията у ...

... и с участието на Либхер Хаусгерете Марица и Монделийз Интернешънъл. Партньорите вече излъчиха членове на журито и ще подпомогнат процеса на консултиране на участниците. Отличените две предприятия ще получат безплатно лицензи за три дигитални приложения на Шнайдер, както и цялостната интеграция на проекта. Награди се осигуряват и от Коника Минолта.


22 Юни Над 160 стажанти и 65 ученици са преминали

22 Юни Над 160 стажанти и 65 ученици са преминали ...

... През последните години успяваме да привлечем все повече водещи специалисти с опит и признание, които обменят креативна енергия и с по-младите ни специалисти. Всичко това създава изключително продуктивна среда и кара хората ни да се чувстват добре", заключва Теодора Борисова, отговаряща за наемане и развитие на таланти в "Немечек България".


22 Юни На Портала за достъп на електронни административни услуги

22 Юни На Портала за достъп на електронни административни услуги ...

... 11 юли 2021 г. (по чл. 39, ал. 2 - 6 от Изборния кодекс) 6. 910006 Подаване на заявление за издаване на удостоверение за гласуване на друго място в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г. (по чл. 34, ал. 1, 2, 3 и 4 от Изборния кодекс)


22 Юни Производителят на микроелектроника Melexis планира да открие през

22 Юни Производителят на микроелектроника Melexis планира да открие през ...

... мащаб и допринасят за технологичната еволюция. Продуктите на компанията са предназначени не само за автомобилната индустрия, но и за други сектори. Автомобилите се електрифицират, къщите стават неутрални по отношение на въглеродни замърсявания, скоростта и ефективността стават от съществено значение в непрекъснатите усилия за автоматизиране на индустрията и обществото като цяло.22 Юни След старта на Chandler във Финикс, щата Аризона,

22 Юни След старта на Chandler във Финикс, щата Аризона, ...

... поне 3 автопарка от роботизирани таксита в САЩ до края на тази година, като в тези автопаркове не са включени модели на Tesla. Година Брой автопаркове от роботаксита 2021 до 3 в САЩ 2022 5 до 10 в САЩ 2025 25 до 50 в САЩ 2023-2025 първи автопарк в Европа


22 Юни Това е първо споразумение за България по пилотния

22 Юни Това е първо споразумение за България по пилотния ...

... в региона, успешно преминала строгия процес на оценка на ЕИФ, за да стане част от пилотната инициатива за умения и образование на ЕФСИ, това е огромно доказателство за бурното ни развитие през последните четири години от отделянето ни в самостоятелна компания", споделя Александра Мечкова, главен изпълнителен директор на Телерик Академия.


22 Юни Ученици от Средно училище

22 Юни Ученици от Средно училище "Иван Вазов" в гр. ...

... и програмиране и включват изработване и презентиране на краен продукт. Така петокласниците ще направят своите първи и най-важни стъпки към STEM (Science - Technology - Engineering - Mathematics) дисциплините. По-долу можете да видите как учениците от СУ "Иван Вазов" изработват робот за разделно изхвърляне на отпадъци и робо пазарска количка.


22 Юни Технoлогичните гиганти Amazon, Apple, Google и Microsoft водят

22 Юни Технoлогичните гиганти Amazon, Apple, Google и Microsoft водят ...

... компания SAP е на 26-то място, следвана от британската телекомуникационна компания Vodafone - на 60-то. Американските марки съставляват по-голямата част от най-ценните компании - 74% от списъка, а всички 100 изброени бранда са оценени на обща стойност от 7.1 трилиона долара, което е увеличение спрямо миналата година - 5 трилиона.


22 Юни Технологичният гигант Amazon притежава компания за роботаксита, експериментира

22 Юни Технологичният гигант Amazon притежава компания за роботаксита, експериментира ...

... ръководител на дивизията за самоуправляващи се автомобили на Google. Гигантът инвестира и в Rivian, компания за електрически превозни средства, която разработва микробуси за доставка за компанията. Не на последно място, миналата година Amazon придоби Zoox - стартъп, който разработва собствено автономно превозно средство с цел търговски услуги за споделено пътуване.22 Юни Германският регулатор Federal Cartel Office стартира разследване, за

22 Юни Германският регулатор Federal Cartel Office стартира разследване, за ...

... други страни, включително Европейската комисия, по въпроси като такси при покупки на приложения, проследяване на потребителите в новата актуализация на iOS 14.5 и текущия спор на Apple със Spotify. Ходът на Германия идва, след като миналата седмица Великобритания стартира разследване, свързано с доминацията на Apple и Google в различни сектори.


21 Юни Апелативният съд на САЩ отхвърли петицията на Huawei

21 Юни Апелативният съд на САЩ отхвърли петицията на Huawei ...

... Китай заради подобно на американското решение на скандинавската държава по отношение на 5G мрежите и използването на технологии на Huawei и ZTE и всяка американска компания, която прави бизнес в aзиатската страна, трябва да преосмисли стратегически ситуацията. Настоящата сдържаност на Китай трябва да се разглежда единствено като затишие преди бурята.


21 Юни ИТ лидерите определят техническия дълг като една от

21 Юни ИТ лидерите определят техническия дълг като една от ...

... това в някои индустрии техническият дълг може да се окаже особено скъп, например в сферата на финансовите услуги, където компаниите разчитат на своята способност да въвеждат иновации, като същевременно осигуряват бързи и надеждни услуги. В крайна сметка гъвкавостта и иновациите са критични елементи за постигането и поддържането на конкурентно предимство.


21 Юни Microsoft обмисля голямо разрастване на облачния си бизнес

21 Юни Microsoft обмисля голямо разрастване на облачния си бизнес ...

... са Alibaba, Huawei, Tencent и Baidu, които притежават комбиниран пазарен дял от 80%. Китай е единствената държава освен САЩ с пазар на облачни услуги, доминиран от местни доставчици. Microsoft и Amazon Web Services (AWS), двата най-големи глобални доставчика, трупат бавно пазарен дял там заради вътрешните регулации, които облагодетелстват местните доставчици.


21 Юни 12 български учители ще бъдат отличени като дигитални

21 Юни 12 български учители ще бъдат отличени като дигитални ...

... 1 бр. таблет Lenovo Yoga Smart Tab с калъф, предоставен от Виваком, принтер Epson WorkForce Pro WF-C5290DW от Атласком ООД, принтер Canon PIXMA TS205, осигурен от Кантек ЕООД, Лаптоп Dell Latitude 3310 от Поликомп ЕООД. Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Министъра на образованието и науката.


21 Юни Представен в американския Конгрес пакет за антимонополни политики,

21 Юни Представен в американския Конгрес пакет за антимонополни политики, ...

... на индустрията - това законодателство отразява европейския Закон за цифровите пазари и вероятно ще "изкриви" конкуренцията. Португалецът смята, че законодателството идва на фона на вълна от недоволство към големите технологични компании, но в крайна сметка може да навреди на потребителите, като позволи на по-малко ефективните играчи да спечелят на пазара.


21 Юни Porsche създава нова фабрика за акумулаторни клетки, наречена

21 Юни Porsche създава нова фабрика за акумулаторни клетки, наречена ...

... нови клетки Cellforce - нещо, което трябва да се случи около 2024 г., когато хибридната състезателна програма на компанията ще започне да работи заедно с екипа ѝ във Formula E. Проблемът е, че регламентите в състезанието не позволяват на конкурентите да разработват свои собствени батерии. А това предизвиква много въпросителни...


21 Юни Като много други сфери, свързани с електрическото задвижване,

21 Юни Като много други сфери, свързани с електрическото задвижване, ...

... доведат до пряко пилотирани от човека състезания през 2022 година. Airspeeder все още трябва да се справи с много от предизвикателствата пред електрическия полет, включително краткотрайните батерии. Все пак този тест и очакваните състезания предполагат, че сме близо до момента, в който EV въздушните състезания ще станат често срещано забавление.


21 Юни Strategy Analytics прогнозира, че доставките на 5G смартфони

21 Юни Strategy Analytics прогнозира, че доставките на 5G смартфони ...

... Като основна причина за ръста в доставките анализаторите посочват и нарастващата наличност на 5G модели. Общият брой доставки на смартфони възлизат на 340 милиона бройки, което означава, че 5G устройствата представляват 39,9%, в сравнение с 8,7% през първото тримесечие на 2020 г., когато са отчетени общо 275 милиона доставени устройства.


20 Юни Два сребърни и два бронзови медала спечели България

20 Юни Два сребърни и два бронзови медала спечели България ...

... и технологичните иновации. И най-важното - олимпиадата е обмен на вдъхновяващи примери, възможност за натрупване на състезателен опит и на увереност. Благодаря на всички колеги, допринесли за успеха на момичетата ни!", сподели и доц. Пламенка Христова след обявяване на финалното класиране. На снимката: Медалистките от състезанието EGOl и техните ръководители.


20 Юни Пандемията Covid-19 показа, че дистанционната работа също може

20 Юни Пандемията Covid-19 показа, че дистанционната работа също може ...

... смесения, хибриден формат на работа. Очаква се най-приложимият работен режим да включва 3 дни в седмицата в офис с възможност за гъвкавост според бизнес сектора и профила на позициите. Очаква се в някои компании да стимулират онези, които избират офисния режим на работа, като им дадат по-голям шанс за повишение.


20 Юни Колко са българските ИТ компании на българската фондова

20 Юни Колко са българските ИТ компании на българската фондова ...

... как се отнасят инвеститорите към ИТ компаниите? Как се отрази кризата на капиталовите пазари? Кои са най-добрите акции на ИТ компании за покупка на американския, тихоокеанския и българския пазар? Какъв начален капитал ни е необходим, за да инвестираме на борсата? Слушайте тук: · Следвайте ICTalks в , , или .


18 Юни Институционалните бариери, намирането на финансова подкрепа и бизнес

18 Юни Институционалните бариери, намирането на финансова подкрепа и бизнес ...

... организираме различни срещи и конференции. Не по-малко важното е, че ще започнем и разписването на стратегия за интернационализация, която ще е достъпна за фирмите, участвали в нашите инициативи. Тя ще включва анализ на целевите пазари, идентифициране на потенциални партньори и създаване на план, който да подпомага тяхната интернационализацията", допълва експертът.


18 Юни Проект за успешното сливане на информационните системи на

18 Юни Проект за успешното сливане на информационните системи на ...

... се проведе на 16 юни в зала "Нелсън Мандела", Полиграфия офис център, в партньорство с БОРИКА АД и с подкрепата на Johnnie Walker. Конкурсът "ИТ мениджър на годината", който се проведе за тринадесети пореден път, се организира от Клубa на ИТ мениджърите в България с медийното партньорство на сп. CIO.


18 Юни Wi-Fi 6 е най-новият стандарт за безжична свързаност

18 Юни Wi-Fi 6 е най-новият стандарт за безжична свързаност ...

... и нарушителите. Със своя модел разкрива света на технологията Wi-Fi 6 за всеки потребител, който иска да се възползва от този стандарт. Рутерът е достъпен, предлага отлично съотношение цена-качество, предоставя безброй възможности в един компактен и приятен продукт. Mercusys MR70X - AX1800 двулентов Gigabit WiFi 6 рутер Съдържание от TP-Link


18 Юни През последните години електронните спортове се превърнаха в

18 Юни През последните години електронните спортове се превърнаха в ...

... не само разширява своето присъствие в електронните спортове, но и за първи път ще предложи на победителите от местните първенства да участват в международни формати. Първите финали на Clash of Leagues ще се проведат на 21 август 2021 година в Австрия. Българската квалификация ще се проведе на 26 юли, а


18 Юни В сряда от Microsoft обявиха, че главният изпълнителен

18 Юни В сряда от Microsoft обявиха, че главният изпълнителен ...

... опитал да започне интимна връзка със служител през 2000, коментира говорителят на компанията. Томпсън, бивш главен изпълнителен директор на Symantec, се присъедини към борда на Microsoft през 2012 и замени Гейтс като председател през 2014, в същия ден, в който Надела зае поста на Стив Балмър като CEO на Microsoft.


18 Юни Теленор България определи Христо Цветков за директор

18 Юни Теленор България определи Христо Цветков за директор "Стартегия ...

... България в тази нова бизнес среда", коментира Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор. "Добре изградената стратегия и управлението на трансформациите в бизнеса са ключов фактор за компаниите на бъдещето. Очаквам с нетърпение да бъда част от това вълнуващо пътешествие и страхотния екип на Теленор България", коментира на свой ред Христо Цветков.


18 Юни След тестове в редица държави, сред които и

18 Юни След тестове в редица държави, сред които и ...

... го направят достъпно за всички в платформата чрез новия създаден за целта Reels таб. Reels предлага множество функции за създаването на креативно и забавно видео съдържание, сред които Audio (aудио), AR Effects (eфекти с добавена реалност), Timer & Countdown (таймер и каунтдаун), Align (подравняване), Speed (скорост) и Touch-up (финални щрихи).


18 Юни COVID-19 предизвика мащабна промяна в потребителските разходи, въздействайки

18 Юни COVID-19 предизвика мащабна промяна в потребителските разходи, въздействайки ...

... След спада с 3,3 млрд. долара през 2020 г. продажбите на потребителска електроника в страната се очаква да нараснат с 5% на годишна база до 138,7 млрд. долара през тази година. През следващите четири години американският пазар ще нарасне с още 6% и ще достигне стойност от 147,3 млрд. долара.


18 Юни Honor възстановява достъпа си до приложенията и услугите

18 Юни Honor възстановява достъпа си до приложенията и услугите ...

... а Honor 50 - с 6.57-инчов. И двата модела осигуряват 120Hz честота на опресняване на екрана, 100W бързо зареждане и се захранват от чипсета Qualcomm 778G 5G. Моделите от линията Honor 50 ще бъдат пуснати на международните пазари, включително Франция, Малайзия, Мексико, Русия, Саудитска Арабия и Великобритания по-късно тази година.


18 Юни Американските законодатели от Сенатската финансова комисия въвеждат законодателство,

18 Юни Американските законодатели от Сенатската финансова комисия въвеждат законодателство, ...

... които в някои случаи трябваше дори да ограничат производството на превозни средства. Според Reuters данъчните отстъпки са от полза преди всичко за тайванския TSMC, който изгражда завод в Аризона на стойност 12 млрд. долара. Те обаче също така ще помогнат на американски производители на чипове като Intel и Micron Technology.


18 Юни Неотдавнашно проучване на Google, публикувано в Nature, показва

18 Юни Неотдавнашно проучване на Google, публикувано в Nature, показва ...

... време. ИИ дори демонстрира способност да решава проблеми с разполагането, които не е срещал досега. Изследователите обясняват това с факта, че системата е обучена с използване на много голяма база от готови конструкции. Освен това опциите, създадени от програмата след обучение, са се оказали по-добри от оригиналните, разработени от хората.


17 Юни Създаването на нова Магистърска програма

17 Юни Създаването на нова Магистърска програма "Изкуствен интелект за ...

... подобна на онази, която компанията се стреми да предложи на своите служители. "Наскоро получихме от Агенцията за инвестиции сертификат клас А заради обещанието ни да разкрием още 100 работни места през следващите 3 години", заяви Петров. Официално откриване на новото споделено пространство в Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски"


17 Юни Нов съвет с фокус върху технологиите беше създаден

17 Юни Нов съвет с фокус върху технологиите беше създаден ...

... пред търговията Паралелно с това, ЕС и САЩ сформираха Съвместен диалог в областта на политиката за технологичната конкуренция (Joint Technology Competition Policy Dialogue), който ще се фокусира върху съвместните подходи и засилване на сътрудничеството по линия на политиките в областта на конкуренцията и прилагането им в технологичния сектор. Снимка:Gerd Altmann,


17 Юни През последната година след откриването на новия си

17 Юни През последната година след откриването на новия си ...

... вземане на решения. Поддръжката се извършва с помощта на приложение, основано на добавена реалност, което позволява да се спестят часове работа на персонала, както и да се премине към процес без използване на хартиени носители. За работната сила това отваря нови възможности за повече знания и развитие на професионалните умения.


17 Юни Българската компания за спортни електрически коли Kinetik Automotive

17 Юни Българската компания за спортни електрически коли Kinetik Automotive ...

... тях са тениска Kinetik, персонализирана скица от дизайнер на компанията, обиколки с електрически картинг и др. Всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да го направи чрез онлайн системата за разплащания с дебитна или кредитна карта, по банков път, a също и в криптовалута. Повече информация за дарителската кампания .


17 Юни Държавна агенция

17 Юни Държавна агенция "Електронно управление" и Институтът GATE ще ...

... от данни, които следва да се публикуват на платформите и порталите за данни, както и сътрудничество в изискванията и правилата за съхранение, обработване и визуализация на данни. Двете институции ще проучват и анализират необходимостта от законодателни промени за създаване на по-благоприятни условия за взаимодействие между науката, образованието, администрацията и бизнеса.


17 Юни Пощенска банка пуска мобилния портфейл - ONE wallet

17 Юни Пощенска банка пуска мобилния портфейл - ONE wallet ...

... се регистрират, като използват своите данни за вход в интернет банкирането e-Postbank или като въведат в приложението данните на някоя от своите банкови карти, издадени от Пощенска банка. След регистрация, всички карти и сметки на клиента се визуализират автоматично в приложението, а като бонус всеки потребител получава безплатна дигитална карта.


17 Юни Алианц Банк България в партньорство с глобалната технологична

17 Юни Алианц Банк България в партньорство с глобалната технологична ...

... изключително важно да отговорим на динамиката на пазара и потребностите на бизнеса. Затова се фокусираме както върху ефективността, качеството и скоростта на вътрешните процеси, така и върху изграждане на ИТ платформи, които клиентите могат да ползват дистанционно", коментира от своя страна Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.


17 Юни Нова линия здрави и устойчиви на всякакви външни

17 Юни Нова линия здрави и устойчиви на всякакви външни ...

... или в черно, с елегантен, текстуриран дизайн, който го прави по-лесен за хващане, както и със сваляща се каишка за китка, за да се намали шанса от изпускане. Мotorola Defy ще бъде наличен на избрани пазари в Европа и Латинска Америка през следващите седмици с цена, стартираща от 639 лв.


17 Юни Телерик Академия стартира най-цялостната програма за подготовка на

17 Юни Телерик Академия стартира най-цялостната програма за подготовка на ...

... ще се запази и през 2027 година това ще е пазар за над 21.3 млрд. долара. На 6 юли водещи лектори от програмата Telerik Academy Upskill DevOps ще разкажат повече за обучението и ролята на DevOps инженера по време на безплатен уебинар. Желаещите могат да се регистрират на следния .


17 Юни Spotify стартира ребрандирана версия на услуга за аудио

17 Юни Spotify стартира ребрандирана версия на услуга за аудио ...

... марка Greenroom:. Тази идея ще бъде предоставена през следващите месеци. Ходът на компанията идва във време на нарастващ интерес към така наречените социални аудио услуги. Facebook и LinkedIn са сред компаниите, които изпробват подобни чат функции. Twitter пък пусна своята услуга Spaces, инструмент, осигуряващ аудио функции на живо, през май.


17 Юни На виртуалното събитие CTV световно известни производители на

17 Юни На виртуалното събитие CTV световно известни производители на ...

... намаляваме, или чрез постоянно действаща кръгова икономика. Но устойчивостта означава също прозрачност и защита на хората от цифрови атаки", добави той. Изпълнителният директор на ALSO завърши речта си с мощно послание към всички партньори: "Накратко: имаме много възможности и голяма отговорност, за да помогнем за оформянето на тази Следваща нормалност."


16 Юни Нарастващият брой центрове за данни в Европа, както

16 Юни Нарастващият брой центрове за данни в Европа, както ...

... модела. Големите компании взимат основен дял (65%) от европейския пазар за облачни изчисления, в резултат от "нарасналото приемане" на технологията за виртуализация, се посочва още в доклада. Освен това компаниите все повече се отказват от своите легаси инфраструктури в полза на облака, което също се превръща в двигател за растежа.


16 Юни Влиянието на пандемията върху използването на парите в

16 Юни Влиянието на пандемията върху използването на парите в ...

... отбелязва Панета. Евросистемата ще работи, за да гарантира това, като обещава да осигури наличност на книжни пари, да гарантира, че те ще се приема от търговците, както и да намали тяхното въздействие за околната среда. А по отношение на дигиталното евро, то ще бъде "допълнение към кеша, а не заместител".


16 Юни Тази събота и неделя ще се проведе Националната

16 Юни Тази събота и неделя ще се проведе Националната ...

... на призовете. Но това не е всичко. Партньори в олимпиадата са водещи брандове - Office 1, Издателство "Клевър Бук", Издателство "ФЮТ", Издателство "ПАН", Ozone.bg и Туристическа агенция Luxury Discounts. Благодарение на тях, победителите ще получат допълнителни награди. Подаръци са предвидени и за всички деца, които ще се включат в Олимпиадата.


16 Юни През тази година пазарът на смартфони ще отбележи

16 Юни През тази година пазарът на смартфони ще отбележи ...

... ценовите промени. Canalys съветва производителите на мобилни телефони да защитят пазарните си позиции чрез подобряване на оперативната ефективност и намаляване на очакванията за марж на портфолиото от смартфони в ниския клас. Ефектът на пандемията върху търговията на дребно също се очаква да има трайни последици за пазара на мобилни телефони.


16 Юни В добавка към нарастващите опити за контрол срещу

16 Юни В добавка към нарастващите опити за контрол срещу ...

... бизнеса и потребителите, заедно с препоръки към правителството за потенциални действия. CMA стартира друго разследване срещу Apple през март след твърдения за антиконкурентно поведение към разработчиците на приложения. Компанията също така се разследва от Европейската комисия, докато практиките на Google са в центъра на вниманието в САЩ от 2019 г.


16 Юни Един от резултатите от последната срещ на Г-7

16 Юни Един от резултатите от последната срещ на Г-7 ...

... му. "По отношение на Китай и конкуренцията в глобалната икономика, ние ще продължим да се консултираме относно колективни подходи за оспорване на непазарните политики и практики, които подкопават справедливото и прозрачно функциониране на световната икономика", се казва в него. Това втвърдяване на колективната позиция на Г-7 към Китай изглежда значително.


15 Юни От здравеопазване до търговия, от промишленост до маркетинг,

15 Юни От здравеопазване до търговия, от промишленост до маркетинг, ...

... с пандемията и настъпилата криза. Най-привлекателни за инвеститорите се оказват стартъпите, работещи в областта на обработката на естествен език (NLP или natural language processing) и технологията "компютърно зрение", следвани от търговията и здравеопазването, като придобиването на стартиращи компании в областта здравеопазването бележи сериозен ръст през миналата година. Снимка: Pixabay, OpenClipart-Vectors


15 Юни Наред с физическата годност, когнитивните умения започват да

15 Юни Наред с физическата годност, когнитивните умения започват да ...

... високо информативни и позволяват да се класифицира нивото на вратаря с доста висока точност, която според изследователите достига 78,2%. Резултатите от теста подчертават важността на системите за следене на очите и машинното обучение и други сфери, като криминалистиката и проправят пътя за по-нататъшна когнитивна диагностика и бъдещи системи за обучение.


15 Юни 10 български компании влизат в третото издание на

15 Юни 10 български компании влизат в третото издание на ...

... клиничната и естетична дерматология. Компанията расте непрекъснато с над 10 000 посетители годишно. StorPool - софтуерна компания, разработваща решения за съхранение на данни, използвани от големи компании, които градят облачни услуги. Shkolo.bg - предлага софтуерни решения за намаляване на бюрокрацията в българските училища и повишаване ангажираността на родители и ученици.


15 Юни Плащанията на вноски без лихва вече са достъпни

15 Юни Плащанията на вноски без лихва вече са достъпни ...

... дрехи, обувки, детски играчки, дребна електроника, стоки за дома. Картата може да бъде поръчана онлайн от сайтовете на Райфайзенбанк или Vnoska.bg. Тя може също така да бъде заявена и в офисите на банката. Кредитният лимит се определя индивидуално, така че да гарантира удобното и безпроблемно използване на картата в ежедневието.