Александър Главчев Според моята (скромна) обща култура нормалните граници на

Александър Главчев Според моята (скромна) обща култура нормалните граници на ...

......... можете да видите кой ви звъни или част от текстовото съобщение. Това е доста удобно, особено по време на тренировка. Зареждането на батерията става чрез нещо като магнитна док станция, на която има два пина. Те контактуват със специални площадки на гърба на гривната. Зареждането трае около два часа. 1 2 


  Наблюдаването на морските обитатели в естествената им среда би

  Наблюдаването на морските обитатели в естествената им среда би ...

......... без да ги обезпокоява. Учените биха искали в бъдеще да подобрят скоростта на SoFi, за да могат да го използват за изучаването на морските дълбини за дълъг период от време. А също така те се надяват да проверят дали ще успеят чрез рибата робот да влияят върху поведението морските обитатели. 


Гигантът води преговори за придобиване на компанията Lytro. Това е

Гигантът води преговори за придобиване на компанията Lytro. Това е ...

......... вариант на системата, реализирана в камерите на Lytro. Не е изключено благодарение на нея да се усъвършенстват значително камерите на смартфоните. През 2011 г. същото е планирал да направи и Стив Джобс. Той се е срещал с ръководството на Lytro с цел внедряване на нейни решения в камерите на iPhone.


Ако току що сте загубили чисто новия си Samsung Galaxy,

Ако току що сте загубили чисто новия си Samsung Galaxy, ...

......... удължаване на живота на батерията ще ви даде възможност да проследите местоположението на телефона по-дълго време. И накрая, опцията Set Guardian ви позволява да посочите свой приятел или член на семейството като човек, който може да влезе вместо вас във Find My Mobile, за да проследи или контролира вашето устройство.


В интернет се появиха две изображения, на които твърди че

В интернет се появиха две изображения, на които твърди че ...

......... ще е с алуминиев корпус и пластмасов капак за GPS приемнтика, както и пластмасови крака. Дали може да му се вярва ще разберем по-късно през годината, когато се очакда да бъде анонсиран новият квадрокоптер. Hell yeah! Almost complete! Phantom 5 with interchangeable lenses pic.twitter.com/4V3VDZkIk3 — OsitaLV (@OsitaLV) March 14, 2018


  YouTube въвежда нова опция, с която уляснява прякото излъчване

  YouTube въвежда нова опция, с която уляснява прякото излъчване ...

......... LG, Motorola, Nokia и Samsung. Новата опция трябва да бъде достъпна през „следващите месеци“, а също така се очаква и повече производители да се включат. Ако всичко върви по план, то YouTube може би ще се превърне в основния избор за много хора, когато стане дума за излъчване на живо.Тази година Япония се очаква да разгърне Cray XC50, който

Тази година Япония се очаква да разгърне Cray XC50, който ...

......... стартират собствен проект за термоядрен синтез с цел до 2020 година да имат 200 мегаватов реактор. От института планират да използват новооткрити свръхпроводящи материали и технологии, които могат да създадат магнитни полета, четири пъти по-силни от използваните в момента, които са необходими, за контрол на взривните реакции при ядрения синтез.


Устройствата на Apple несъмнено разполагат с едни от най-добрите дисплеи

Устройствата на Apple несъмнено разполагат с едни от най-добрите дисплеи ...

......... си осигурява десетки милиони компоненти годишно. Според информация в интернет компанията е ограничила използването на OLED само в iPhone X заради цената на тези дисплеи. Тя обаче планира да използва технологията в свои бъдещи продукти. Според слухове тази есен трябва да бъдат представени два модела, с диагонали 6,5 и 5,8-инча.


Qualcomm разкри кои смартфони са съвместими с нейната технология за

Qualcomm разкри кои смартфони са съвместими с нейната технология за ...

......... устройството се доставя обикновен QuickCharge 3.0 адаптор. Разликата между QuickCharge 4.0 и 4.0+ се състои в следното. Втората от изброените позволява 15% по-бързо зареждане с 30% по-висока ефективност – т.е. по-малко нагряване на акумулатора. В зависимост от капацитета на батериите двете технологии могат да ги заредят наполовина за 15-25 мин.


Samsung планира да увеличи капацитета на завода си в град

Samsung планира да увеличи капацитета на завода си в град ...

......... може да бъде постигнато само чрез предложения за мобилни устройства. От Samsung планират ръст и в сферата на автомобилите, където CMOS сензорите намират все по-приложение с добавянето на нови умни функции, както и с навлизането на автономните превозни средства. Тук корейците ще се сблъскат с производители като Bosch и Continental.


Мобилните приложения със зловреден код тях не са точно новост.

Мобилните приложения със зловреден код тях не са точно новост. ...

......... криптовалутата Monero. Зловредният инструмент автоматично се свързва със сайта apptrackers.org, където се намира необходимият за целта скрипт – CoinHive.Прочетете още: Откриха злонамерени разширения за Google Chrome Добивът започва веднага след установяване на връзка със сайта. Според експертите той върви във фонов режим – при изключен екран, оставайки незабелязан от потребителя.Както по-рано обеща, Intel направи редизайн на Xeon и Core

Както по-рано обеща, Intel направи редизайн на Xeon и Core ...

......... всичко, за да бъде сигурна в наличието на допълнителната производителност, която потребителите очакват". Intel беше остро критикувана, че омаловажава проблемите, свързани с Meltdown и Spectre, особено при първоначалното публично обявяване на тези уязвимости. В момента компанията е обект на 30 съдебни дела, свързани с тези пропуски в сигурността на хардуера.


Уебсайтът на Apple сега разполага със страница, посветена на функции

Уебсайтът на Apple сега разполага със страница, посветена на функции ...

......... настоящите функции от типа „всичко или нищо“, блокиращи единствено достъпа до сайтове и приложения. Все още обаче не се знае как точно ще изглеждат тези механизми, а новата страница не представя нищо ново. Въпреки това тази промяна показва, че от компанията обмислят въпроса и най-вероятно скоро ще въведат по-модерни инструменти.


  Vivacom пусна в продажба новия смартфон CAT S41. Подобно

  Vivacom пусна в продажба новия смартфон CAT S41. Подобно ...

......... батерията да се прехвърли към второто устройство. CAT S41 предлага на потребителите и подобрените услуги на SOS Location Alert. Сигналът за местоположението е функция, която позволява бързо да се изпраща SOS съобщение с местоположението или при работа в опасни зони да се проверява къде се намират останалите членове на екипа.


От известно време е възможно хората с липсващи крайници да

От известно време е възможно хората с липсващи крайници да ...

......... джаджа, прикрепена към него. Обратната връзка не е много детайлна към този момент, а учените ще се опитат да разработят по-фини сигнали, които да наподобяват тези в биологичните крайници. Въпреки това, стъпката е много сериозна и може скоро да даде съвсем ново качество на живот на хората с изкуствени крайници.


WhatsApp се съгласи да не споделя лични данни на потребители

WhatsApp се съгласи да не споделя лични данни на потребители ...

......... Елизабет Денам. Споразумението между европейското законодателство и Facebook е, че социалната мрежа няма да ползва лични данни на потребителите на WhatsApp от ЕС, преди GDPR да влезе в сила. Какво ще се случи след това и дали ще бъдат намерени вратички, за да се използва тази информация, предстои да разберем.  Експерти по сигурността съобщават, че са открили сериозни потенциални

  Експерти по сигурността съобщават, че са открили сериозни потенциални ...

......... CTS Labs те работят, нито една подобна атака не е била засичана. Със сигурност ще се появи още доста информация по темата, особено с оглед на последните големи бъгове - Meltdown и Spectre - които бяха открити в процесори на Intel, ARM и AMD. Очаквайте скоро детайлна информация за Masterkey, Ryzenfall, Fallout и Chimera.


Кенджи Таканака, старши генерален мениджър на фотографския отдел на Sony,

Кенджи Таканака, старши генерален мениджър на фотографския отдел на Sony, ...

......... се състоя в Йокохама, Япония, в началото на март. Т.е. по негово мнение Canon и Nikon би трябвало да пуснат такива продукти до март 2019-та. Голямо изложение, на което могат да се очакват едри анонси е Photokina, което тази година ще се проведе в края на септември в Кьолн, Германия.


Една от основните критики към смартфоните в момента е това,

Една от основните критики към смартфоните в момента е това, ...

......... вибрира, играейки ролята на говорител, а камерата да изскача от горния ръб на устrойството – такава концепция показа Vivo. Анди Рубин, един от създателите на Android и основател на Essetial, обяви в Twitter, че също разполага с патент за камера, показваща се при нужда от горния ръб на устройството. 1 2 


Премиерата на Samsung Galaxy S9 мина преди броени дни, но

Премиерата на Samsung Galaxy S9 мина преди броени дни, но ...

......... преминат от 12 към 16 мегапикселови сензори. Цена Най-лесната част от уравнението - цената на Galaxy Note 9 със сигурност ще бъде по-висока от 1000 долара. Колко точно по-висока най-вероятно ще разберем на 15-и септември - миналата година по същото време се появи Note 8 на цена от 950 долара.


Екипът на iFixit.com разглоби чисто новия смартфон на Samsung, флагмана

Екипът на iFixit.com разглоби чисто новия смартфон на Samsung, флагмана ...

......... на дисплея налага демонтиране на задния панел.  Един от интересните моменти при разглобяването на Galaxy S9 е погледът към камерата, предлагаща две положения на блендата. При слаба осветеност устройството превключва на f/1.5, а при стандартни условия тя е f/2.4. Втората камера пък, предлагаща двукратно оптично увеличение, е с фиксирана бленда.


Плъхове, мишки, зайци и други животни са неделима част от

Плъхове, мишки, зайци и други животни са неделима част от ...

......... тестове със зайци, процентът бил 75. Откритията на екипа са публикувани в изданието Frontiers in Physiology. Подобни изследвания могат да намалят значително броя на тестови животни, който надхвърля 60 000 годишно, а също така да предостави по-точни данни, които да доведат до по-добри лекарства. От подобна ситуация ще спечелят всички.


Анализаторите от Counterpoint Research са провели изследване на пазара на

Анализаторите от Counterpoint Research са провели изследване на пазара на ...

......... производител (или оторизирана фирма), вътрешната електроника е тествана за изправност. В комплект към тях се доставят нови слушалки и адаптор и те придружават с гаранция.  Възстановените стари апарати са върнати такива според гаранционни договори или са заменени в рамките на програми, при които потребителят доплаща определена сума за нов смартфон.


Huawei ще покаже новия си флагман на специално събитие в

Huawei ще покаже новия си флагман на специално събитие в ...

......... холандксия сайт Telefoon Abonnement в китайската социална мрежа Weibo. Съдейки по надписите по изображенията от смартфона могат да се очакват и AI функции. Също така отпред може да е налице “безрамков” екран с прорез в стил iPhone X. Информацията е съответствие и с тийзърите, които Huawei публикува в Instagram напоследък.


Японският производител Canon планира да се фокусира повече върху т.нар

Японският производител Canon планира да се фокусира повече върху т.нар ...

......... и такива професионални решения. Коментирайки високия клас безогледални апарати Сакара е по-резервиран. От изказването му за Nikkei става ясно, че компанията не е взела решение по въпроса. Т.е. поне в близко бъдеще е по-вероятно да се очакват продукти от класа на Canon M50, отколкото нещо в категорията на Sony α9.


Мариян Славов, Виена Мобилният конгрес в Барселона е вече история,

Мариян Славов, Виена Мобилният конгрес в Барселона е вече история, ...

......... за всички смартфони и поддържането на високо ниво на качество при изработката и материалите на устройствата и ще добиете представа за това колко сериозни за намеренията на компанията. Конкуренцията е добра за всички - и най-вече за потребителите, а като фенове на Nokia пожелаваме на марката успех в начинанието им.


Изрязаните дисплеи тъкмо започнаха да стават модерни... Компанията, отговорна за

Изрязаните дисплеи тъкмо започнаха да стават модерни... Компанията, отговорна за ...

......... от края на миналата година Apple подготвя три такива модела - 5,8-инчов подобен на тазгодишния iPhone X, 6,5-инчов голям брат - нещо като iPhone XL - също с OLED дисплей и "евтин" 6,1-инчов телефон с LCD екран. Всички те се очаква да разполагат с новта система за разпознаване на лица.


Прочетете още: Skype вече е оптимизиран за телефоните с по-стари

Прочетете още: Skype вече е оптимизиран за телефоните с по-стари ...

......... Facebook има добра причина да направи видео разговорите колкото може по-достъпни, за да увеличи своята аудитория. Около половината от потребителите на Google Play използват стари версии на Android (Android 5 или предишни версии). Социалната мрежа иска повече потребители да пробват видео чата, именно и затова тя намали изискванията за опцията.


Международната организация за проучване и тестване на на потребителски продукти

Международната организация за проучване и тестване на на потребителски продукти ...

......... отчетени вариации. Едно от тестваните устройства не дало никакви проблеми, но друго след изваждане от водата се оказало с неработещ говорител (дори след изсушаване). Третият образец пък е проработил едва на третия ден след теста. Излишно е да споменаваме, че това е провал за модел, който се предлага като водоустойчив.


Както всяка друга голяма технологична компания, Google също има проекти

Както всяка друга голяма технологична компания, Google също има проекти ...

......... далеч не е единствената компания с планове за доминация в квантовите изчисления. IBM работи над квантов компютър с общо предназначение за бизнес употреба, докато Microsoft също има своите си разработки. Така че, състезанието за квантово надмощие е в своя разгар, остава да видим само кой и как ще го спечели. 


Гледайки тазгодишния Световен мобилен конгрес окончателно се убедихме, че прорезът

Гледайки тазгодишния Световен мобилен конгрес окончателно се убедихме, че прорезът ...

......... екрана, то ще са едни от многото. И затова са добавили, че това ще е първото такова устройство с Android 8.1 Oreo. С други думи: останалите китайци са вчерашна работа. Показателите на смарфона са очаквани: чипсет от MediaTek, двойна задна камера, 3500 mAh батерия. В общи линии: като останалите. 1 2 


Нов представител серията си  светлочувствителни варио обективи с диапазон на

Нов представител серията си  светлочувствителни варио обективи с диапазон на ...

......... групи, като в конфигурацията влизат две UED (Ultra Extra-low Dispersion) лещи, две ED (Extra-low Dispersion) лещи и две асферични лещи. Използването на тези лещи ефективно намалява сферичните изкривявания и хроматичната аберация, в резултат на което се постига висока разделителна способност и контраст на целия образ – от центъра до периферията.


Не само Facebook и Google променят приложенията си, така че

Не само Facebook и Google променят приложенията си, така че ...

......... устройствата в Google Play използват Android 4 или 5. Microsoft не може да си позволи да игнорира тези потребители, тъй като ще изпусне една голяма част от потенциалната си аудитория, ако се насочи само към онези с последен модел устройства.Прочетете още: Google пусна ресурси за самообучение на тема изкуствен интелект


Световният мобилен конгрес (Mobile World Congress) традиционно се проведе в

Световният мобилен конгрес (Mobile World Congress) традиционно се проведе в ...

......... с мрежово оборудване не пропуснаха ИИ темата, като Nokia говориха доколко ИИ ще е интегрална част от навлизането на 5G мрежите. ИИ ще може да менажира мобилния трафик много по-бързо отколкото човек би могъл да реагира, но и ще може автоматично да засича и коригира проблеми свързани с мрежата.  


Нов Android смартфон, Neffos C7, представи TP-Link на Световния мобилен

Нов Android смартфон, Neffos C7, представи TP-Link на Световния мобилен ...

......... 2 GB, а вградената – 16 GB. Нeffos C7 разполага със слот за microSD карти, благодарение на който капацитетът за съхранение на данни може да достигне до 128 GB. Сензорът за пръстови отпечатъци е разположен на гърба на устройството и, според производителя, отключва телефона и активира екрана за 0,2 секунди.


Изглежда Instagram ще предложи всичко, от което потребителите имат нужда,

Изглежда Instagram ще предложи всичко, от което потребителите имат нужда, ...

......... в този момент приложението просто показва части от живота на приятелите ви, но за директна комуникация с тях все още разчитате на Messenger и подобни. С пристигането на Call и Voice Call на потребителите няма да се налага да превключват приложенията, когато искат да контактуват с приятелите си в Instagram.


Нов начин за разширяване на DDoS атаки (атаки за отказ

Нов начин за разширяване на DDoS атаки (атаки за отказ ...

......... както Cloudflare, така и Akamai са забелязали няколко вълни атаки, базирани на тази технология, но нападението срещу GitHub е най-голямото до този момент. За да спрат подобни злоупотреби, доставчиците на DdoS защита като Cloudflare настояват собствениците на този тип сървъри да ги защитят или да забранят част от функционалностите им.


Българсата компания Алтерко Роботикс представи последните си IoT разработки по

Българсата компания Алтерко Роботикс представи последните си IoT разработки по ...

......... MyKi Junior цели да подари на родителите спокойствието да знаят винаги къде са децата им, а пък на децата – да осигури повече свобода. С него вдигаме летвата и като функции, и като таргет – часовникът вече е подходящ и за тинейджъри“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.


Генералният директор на Lenovo, притежаваща Motorola, Ян Юанцин отговори на

Генералният директор на Lenovo, притежаваща Motorola, Ян Юанцин отговори на ...

......... с агресивен дизайн. Явно обаче устройствата не постигнаха желаното и серията не бе развита. В средата на 2016 г. Lenovo демонстрира прототип на смартфон с гъвкав екран, можещ да бъде носен като гривна. Тогава от компания поясниха, че подобни модели ще се появят на пазара в рамките на 5 години.


ASUS вече показа Zenfone 5 на мобилния конгрес в Барселона,

ASUS вече показа Zenfone 5 на мобилния конгрес в Барселона, ...

......... за Европа, а двете устройства трябва да се появят на пазара в началото на юни. Въпреки това, съдейки по предишните телефони на компанията, Zenfone 5Z може би ще бъде един от най-евтините начини да се сдобиете с последния чипсет на Qualcomm - Snapdragon 845. Zenfone 5Z ще струва 479 евро.


Вчера Sony демонстрираха как се представя флагман на MWC 2018

Вчера Sony демонстрираха как се представя флагман на MWC 2018 ...

......... тип "сапунерка" - 6400. Sony се опитват да направят още една стъпка към тотална интеграция на по-непретенциозните фотоапарати директно в смартфона. Те не са единствената компани с иновации в тази област - преди време писахме и за тройната камера на Huawei - определено сферата на мобилната фотография е във възход.


В 6:30 ч. Централноевропейско време в понеделник, от Qualcomm разпратиха

В 6:30 ч. Централноевропейско време в понеделник, от Qualcomm разпратиха ...

......... други пазари – на собствената разработка на Samsung – Exynos. Така че, ако сте се надявали да използвате Galaxy S9 за създаване на висококачествено HDR видео, всичко сочи, че това най-вероятно няма да стана. За сметка на това, Sony XZ2 и XZ2 Compact са готови да ви гарантират тази функционалност. 


С представянето си през 2015 г., ориентираният към сигурността Granite

С представянето си през 2015 г., ориентираният към сигурността Granite ...

......... облака. За компромиси с безопасността на данните не може да става и дума.” За нивата на сигурност, на които се радва SIKURPhone, говори и факта, че на тестовете през ноември и декември устройството е подложено на възможно най-сериозните тестове и, въпреки това, защитата му е издържала на натиска на хакерите.


Смартфон с впечатляваща 16 Ah батерия спокойно може да бъде

Смартфон с впечатляваща 16 Ah батерия спокойно може да бъде ...

......... пред пък са разположени два сензора с резолюция 13 и 5 мегапиксела.  Четейки горното човек се замисля дали няма отново да види телефон, предлагащ една седмица автономен живот като “едно време”… Отговорът на този въпрос като нищо ще се окаже положителен. Предстои само да видим дали въпросното изделие е практично.


По време на Мобилния конгрес в Барселона се появи информация,

По време на Мобилния конгрес в Барселона се появи информация, ...

......... За съжаление, Кох не дава повече детайли за самото устройство, нито пък ориентировъчна дата за неговия дебют. Според него това ще стане, когато Samsung е готова да покаже на публиката телефона. По време на същото интевю стана ясно, че корейците ще пуснат и умен говорител с Bixby по-късно през годината.


Трето попълнение в своята серия пълноформатни фотоапарати α7 представи Sony.

Трето попълнение в своята серия пълноформатни фотоапарати α7 представи Sony. ...

......... биниране, което позволя събиране на около 2,4 пъти повече данни, необходими за 4K резолюция. Пряко следствие от това е повишеното качество. Новият α7 III ще се предлага на пазарите в Европа от март 2018 г. на цена от 4599 лв. (само тялото) или 4999 лв. в комплект с обектива SEL2870.


Canon представи попълнeние в своята EOS М серия безогледални фотоапарати

Canon представи попълнeние в своята EOS М серия безогледални фотоапарати ...

......... огледално-рефлексни (DSLR) фотоапарата. EOS 2000D и EOS 4000D са предназначени повече за тези, които правят първите си стъпки в света на DSLR фотографията. И двата продукта са оборудвани с DIGIC 4+ процесори, като първият от изброените е с 24,1-мегапикселов, а вторият с 18-мегапикселов APS-C сензор. Фотоапаратите се очакват през април.


Този прототип идва от китайската компания Vivo - всъщност първата,

Този прототип идва от китайската компания Vivo - всъщност първата, ...

......... подобна технология ще намери път към масовото производство, защото повечето технологични компании, включително Synaptics, смятат ултразвуковото разпознаване за недостатъчно добро като биометричен сензор. Също така няма гаранция, че Vivo ще направят този телефон масов и той ще излезе от залите на MWC 2108, но китайците получават бонус точки за оригиналност.


Ако преди няколко десетилетия някой ви беше казал, че устройства

Ако преди няколко десетилетия някой ви беше казал, че устройства ...

......... поведението ви, точно както човек би могъл да направи това, а защо не и да ви дава съвети коя с коя дреха да комбинирате. Е, това, последното, може би е прекалено нестандартно. В крайна сметка, за сега можем да се радваме, че има кой да изгася лампите, когато ги забравим.


Три нови серии смартфони представи Alcatel на вървящия в момента

Три нови серии смартфони представи Alcatel на вървящия в момента ...

......... марката. От там допълват, че това е първото устройство, което струва под 100 евро, предлагащо 18:9 дисплей – в случая с диагонал 5,3 инча. Според производителя то “разбива стигмата върху по-евтините модели за големия им размер и обемния дизайн, дисплеите с ниско качество, лошото представяне и разочароващия опит от камерата”.


Ако сте се надявали да видите флагман от LG на

Ако сте се надявали да видите флагман от LG на ...

......... С новите AI функции в телефона, Google Assistant има по-дълбока интеграция и може да върши повече неща. Важно е да се отбележи, че AI алгоритмите се изпълняват в самия телефон, а не на отдалечен сървър. Все още не е ясно колко ще струва телефона, но доставките започват от следващия месец.


На миналия Мобилен конгрес HMD Global хвърли феновете на Nokia

На миналия Мобилен конгрес HMD Global хвърли феновете на Nokia ...

......... продава на средна глобална цена от 279 евро. Nokia 1 Nokia 1 предлага най-достъпния начин да се сдобиете с Android Oreo (Go). Цената на устройството е само 69 евро, за които получавате Xpress-On сменяеми задни панели, поликарбонатен корпус, 4.5-inch FWVGA (480x854 пиксела) IPS дисплей. 1.1GHz четириядрен MediaTek MT6737M процесор, 1GB RAM. 


В неделя, южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics представи своя нов

В неделя, южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics представи своя нов ...

......... изправен пред все по-силна конкуренция, след като загуби позиции на пазари като Индия, Китай и Западна Европа през четвъртото тримесечие. Китайските конкуренти като Huawei и Xiaomi правят удар след удар на тези пазари, разчитайки на сериозни продажби на достъпни продукти, които се отличават с много добри характеристики и здрав дизайн.


Прочетете още: Facebook улеснява споделянето на 3D изображения Ако някога

Прочетете още: Facebook улеснява споделянето на 3D изображения Ако някога ...

......... вероятно ще бъде едно от подобренията, които от Facebook обещаха за груповите разговори през януари. Именно тогава компанията обяви и плановете си да опрости Messenger през тази година. Към момента приложението е достъпно за iOS и Android устройствата, като за да разполагате с новата функция, трябва само да обновите Messenger.


Изследователите по сигурността установиха, че хакерите все по-често използват сертификати

Изследователите по сигурността установиха, че хакерите все по-често използват сертификати ...

......... този начин. Андрей Барисевич, директор в Recorded Future, е категоричен пред ZDNet, че хакерите "получават сертификатите директно от лицензионните органи, като използват откраднати корпоративни входни данни, които им позволяват да получат достъп до мрежата”. "Ние сме уверени, че не се използва помощ от вътрешни лица във въпросните компании", добавя той.


Мариян Славов Ако се абстрахирате от претенциозното заглавие и погледнете

Мариян Славов Ако се абстрахирате от претенциозното заглавие и погледнете ...

......... което вече е приемливо за това, което предлага). Като цяло Galaxy A8 няма конкуренция в средния клас и Samsung го знаят – оттам и високата му цена. Оставяйки настрана недостатъците, които са наистина дребни в сравнение с всички предимства, A8 е прекрасно устройство, което всеки би бил щастлив да притежава.


Прочетете още: Google публикува база данни с изображения за разработчици

Прочетете още: Google публикува база данни с изображения за разработчици ...

......... не само да се появят на даде уебсайт, но и да получат постоянно място на него. В крайна сметка може би потребителите ще виждат повече от рекламите, върху които реално искат да кликнат, но само ако от Google са сигурни, че технологията за машинно обучение може да направи правилна преценка.


Всъщност от известно време Facebook предлага възможността да се публикуват

Всъщност от известно време Facebook предлага възможността да се публикуват ...

......... тези подобрения. Те имат интерес да насърчат повече материали за виртуална реалност, което на свой ред означава повече редовно споделяне на 3D. Колкото повече такива изображения потребителите виждат в секцията „Новини”, толкова по-голяма е вероятността те да изберат Oculus Rift, за да се потопят в по-голяма степен в новата реалност.


Две версии на uTorrent, една от най-широко използваните програми на

Две версии на uTorrent, една от най-широко използваните програми на ...

......... за изтегляне и ще бъде автоматично предложена на потребителите през следващите дни. "Силно апелираме към всички потребители на uTorrent Web да актуализират софтуера до най-новата налична версия – 0.12.0.502 – която може да бъде изтеглен от нашия уебсайт, а също така и през уведомлението за актуализация в приложението", призова той.


Sony обяви, че е успяла да създаде задно-осветен CMOS сензор,

Sony обяви, че е успяла да създаде задно-осветен CMOS сензор, ...

......... повече преобразователи на сигнала, което води след себе си ръст на потребяваната енергия. За целта от Sony са разработили специални компоненти, разположени на микрочип, намиращ се зад пикселите. По същество сензорът и логиката зад него представляват двуслоен “сандвич”. Засега няма информация кога новата технология ще намери приложение в потребителски продукти.


Компанията Verily, която е подразделение на Alphabet, обяви широка гама

Компанията Verily, която е подразделение на Alphabet, обяви широка гама ...

......... който да е със сходна точност като кръвните тестове. Разбира се, подобна технология има своите ограничения - изследването е проведено с изображения с 45-градусов зрителен ъгъл. Тепърва предстои да бъдат проведени още тестове, за да се построи по-голяма база данни, и да бъдат оценени резултатите на метода с различни изображения. 


Прочетете още: Поредна изтекла снимка на Samsung Galaxy S9 Отново

Прочетете още: Поредна изтекла снимка на Samsung Galaxy S9 Отново ...

......... му недостатъци. И макар сензорът все още да изглежда твърде малък за цял отпечатък, то би трябвало да може да се достига по-лесно. Освен това се предполага, че при Galaxy S9 Samsung отново ще копират Apple – с 3D анимираните емоджита през предната камера и системата за 3D лицево разпознаване.


В днешно време всяка секунда е от значение и често

В днешно време всяка секунда е от значение и често ...

......... по-ясно. Кое е по-доброто приложение? Тук отговорът отново не е напълно ясно, тъй като личните предпочитания значително влияят върху избора на потребителите. Ако ви харесва социалният аспект на Waze, то това е по-подходящото за вас приложение за навигация. Ако интерфейсът е по-важен за вас, то вероятно ще предпочетете Google Maps.


В началото на този текст искам да уточня, че единствената

В началото на този текст искам да уточня, че единствената ...

......... блър. Високо вдигнати палци горе. Заслужават споменаване още: Uncharted 4: A Thief"s End (PS4 Pro), Uncharted: The Lost Legacy (PS4 Pro), Quantum Break (Xbox One X), Star Wars Battlefront II (PS4 Pro, Xbox One X), Wolfenstein 2: The New Colossus (PS4 Pro, Xbox One X), Halo 5 (Xbox One X).


Ако искате да споделите определени документи или снимки, клипове, можете

Ако искате да споделите определени документи или снимки, клипове, можете ...

......... в тази папка, използвайки предишните стъпки, за да го споделите от Windows File Explorer. Ако не, ще трябва да отскочите до сайта, за да споделите файла. Отворете си браузъра, селектирайте файла, който искате да споделите, десен клик върху него и изберете опцията Share. Сега следвайте стъпките за споделяне на файла.


От години Елон Мъск говори за плановете си да изпрати

От години Елон Мъск говори за плановете си да изпрати ...

......... и да помогне за финансирането на град на Марс, така че да разберем какво ни е нужно в дългосрочен план, за да се развие той. В този ред на мисли, има едно сигурно нещо – трябват ни много пари, а оттам и дейности, които да ги генерират”, заяви тогава Мъск.


Два нови фотоапарата представи Panasonic. Lumix GX9 е цифрова безогледална

Два нови фотоапарата представи Panasonic. Lumix GX9 е цифрова безогледална ...

......... слънчева светлина. Сред новите функции са Клин на фокуса (Focus Bracket) и Клин на блендата (Aperture Bracket), които позволяват заснемане на серия от снимки с автоматична промяна на настройките, съответно на разстоянието на фокусиране и на блендата. Най-добрата точка на фокусиране или дълбочина на рязкост могат да бъдат избрани впоследствие.


Facebook въвежда нова функция за защита, насоченa към многобройните потребители

Facebook въвежда нова функция за защита, насоченa към многобройните потребители ...

......... поверителност за безплатен VPN клиент, много други не мислят така и могат да станат жертва на недостатъчна информираност относно характера на това приложение. Според информация на TechCrunch около 33 милиона потребители вече са инсталирали Onavo Protect на устройствата си, като 38% са на iOS, а останалите 62% - на Android.


HDR+ алгоритъмът на Google понякога върши чудеса благодарение на машинното

HDR+ алгоритъмът на Google понякога върши чудеса благодарение на машинното ...

......... комерсиална цел. Т.е. на теория на негова база може да бъде създаден продукт, който след това да бъде продаван. Google вече е използвала набора от данни в изследване, при което невронна мрежа пресъздава част от HDR+. Пакетът е налице тук. Обемът му е 765 GB, всички файлове са DNG формат.


Южнокорейската компания LG обяви, че ще представи

Южнокорейската компания LG обяви, че ще представи "първия пакет AI ...

......... но това е по-скоро сегмент, в който се включват собствените им продукти. Телевизорите на компанията през 2018 ще поддържат Google Assistant и Alexa. В същия момент, компанията работи върху хладилник със сензорен екран с webOS и Alexa и разработва интелигентни говорители, които работят с двете основни платформи за дигитални асистенти.