29 Юни Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, е

...
29 Юни Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, е
Коментари Харесай

Великобритания забрани най-голямата борса за криптовалути

29 Юни
Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, е била предизвестена от финансовия регулатор на Обединеното кралство - Financial Conduct Authority (FCA) - че не може да прави никаква " контролирана активност " във Англия. Едновременно с това от регулатора поучават хората да внимават с реклами, обещаващи висока възвръщаемост на вложенията в криптоактиви.

От Binance отвръщат, че това няма да има " директно влияние " върху услугите, които дава на уеб страницата си Binance.com, защото борсата не е основана в Обединеното кралство. Така че решението на FCA няма да повлияе върху английските жители, които употребяват уеб страницата за покупка и продажба на криптовалути, настояват от Binance.

Като цяло FCA не контролира криптовалутите, само че изисква от всевъзможен тип тържища да се записват в нейните бази данни. Binance не е записана в FCA и затова няма право да ръководи борса в Обединеното кралство. Ходът на FCA идва на фона на опитите на регулатори по целия свят да лимитират активността на платформите за криптовалути.

Binance.com е онлайн централизирана борса, която предлага на потребителите набор от финансови артикули и услуги, в това число покупка и търговия с необятен набор от цифрови валути, както и цифрови портфейли, фючърси, скъпи бумаги, спестовни сметки и даже кредитиране. В момента Binance Group е със седалище на Каймановите острови, до момента в който Binance Markets Limited е обвързвана конструкция със седалище в Лондон. Компанията има голям брой обекти по целия свят. В тази връзка от регулатора акцентират, че нито едно дружество в Binance Group не има никаква форма на позволение, регистрация или лиценз за осъществяване на контролирана активност в Обединеното кралство.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР