01 Юли Въглеродните емисии на Amazon са се увеличили с

...
01 Юли Въглеродните емисии на Amazon са се увеличили с
Коментари Харесай

Въпреки пандемията въглеродните емисии на Amazon отбелязват ръст от 20% през 2020

01 Юли
Въглеродните излъчвания на Amazon са се нараснали с 19% през предходната година, макар че пандемията от Covid-19 докара до внезапен спад на световните излъчвания, написа CNBC.

В своя годишен отчет за резистентност, оповестен в сряда, компанията отбелязва, че нейната активност е довела до отделянето на еквивалент от 60,64 млн. метрични тона въглероден диоксид през 2020. Това съставлява растеж по отношение на 2019, когато са регистрирани 51,17 млн. метрични тона.

Covid-19 принуди доста хора да останат по домовете си, като това докара до забележителен спад на световните излъчвания от парникови газове през предходната година. Те означиха намаляване от почти 7% на годишна база през 2020, като това е най-големия регистриран спад.

От Amazon показват, че излъчванията им са се повишили вследствие от растежа на бизнеса поради пандемията. Компанията беше един от най-големите спечелили от здравната рецесия, откакто потребителите разчитаха на онлайн търговците за всичко от маски за лице и дезинфектанти за ръце до хранителни покупки и офис такъми. Миналата година от Amazon реализираха рекордните 386 милиарда $ доходи.

Макар че общите излъчвания означават растеж, от Amazon са понижили тяхната активност - което се мери в излъчвания за $ от продажбите - с 16% през 2020 по отношение на вътрешно поставените цели на компанията.

" Почти половината от подобряването на нашата въглеродна активност е резултат от вложенията ни във възобновима сила и повишение на оперативната успеваемост ", допълват от Amazon в отчета.

През 2019 колосът показа своя документ Climate Pledge, съгласно който се ангажира да стане въглеродно безпристрастен до 2040. Миналия юни от компанията означиха, че чакат да работят с напълно чиста сила до 2025 - пет години преди в началото поставения период.

Климатичните цели на Amazon също по този начин включват консолидиране на електрически транспортни средства в мрежата за доставки на компанията. Тя поръча 100 хиляди електрически транспортни средства от Rivian, които се чака да бъдат пуснати до 2030.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР