01 Юли Microsoft и Google са сложили край на шестгодишното

...
01 Юли Microsoft и Google са сложили край на шестгодишното
Коментари Харесай

Microsoft и Google слагат край не 6-годишното си примирие

01 Юли
Microsoft и Гугъл са поставили завършек на шестгодишното си помирение в правосъдните борби, написа The Verge. През 2015 двете компании са сключили извънредно съглашение, което е изтекло през април и е предвиждало да се избегнат юридически конфликти и недоволства към регулаторните органи. Това значи, че колосите не са се изправяли един против различен обществено след Scroogled - акция, която нападна политиките за цялост на Гугъл.

Краят на примирието към този момент става явен, откакто по-рано тази година Гугъл упрекна Microsoft, че пробва да " промени метода, по който отворената мрежа работи ", когато Microsoft обществено поддържа закона в Австралия, принуждаващ Гугъл да заплаща на медиите за тяхното наличие. Компанията, учредена от Бил Гейтс, от своя страна разкритикува търсачката за контрола й върху рекламния пазар, потвърждавайки, че издателите са принудени да употребяват инструментите на Гугъл и по този метод на процедура подхранват приходите на търсачката..

Съперничеството сред двата колоси беше извънредно затихнало през последните пет години, с помощта на това помирение. От Microsoft бяха видимо безмълвни по време на антимонополното дело на Съединени американски щати против Гугъл предходната година.

Предполага се, че съглашението сред двете компании е трябвало да усъвършенства съдействието им, а от Microsoft са се надявали да намерят метод да употребяват Android приложенията в Windows. Това явно не се е получило и колосът се обърна към Amazon вместо това.

Някои от конфликтите сред Microsoft и Гугъл преди съглашението за помирение бяха много съществени и евентуално това ще се повтори. Много неща обаче се трансформираха и за двете компании след Scroogled - в това число новите фигури на лидерските позиции и при двете организации. Атаката на Гугъл против Microsoft обаче от по-рано тази година потвърждава, че тези софтуерни колоси са подготвени още веднъж да се изправят един против различен.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР