01 Юли Френското правителство ще изисква от Netflix, Disney+ и

...
01 Юли Френското правителство ще изисква от Netflix, Disney+ и
Коментари Харесай

Франция ще изисква от стрийминг услугите да инвестират в местно съдържание

01 Юли
Френското държавно управление ще изисква от Netflix, Disney+ и другите стрийминг услуги да употребяват до четвърт от своите доходи в страната за основаването на локално наличие, написа Engadget. 80% от съответните вложения на всяка платформа ще би трябвало да отиват за френски шоу стратегии, телевизионни и документални филми (вероятно повече " Емили в Париж " и " Люпен " ). Останалите една пета от средствата - 4% или 5% от общите френски доходи - ще бъдат употребявани за основаването на кинопродукции.

Страната е първата в Европейския съюз, която наложи новите правила за стрийминг съгласно Директивата за аудиовизуалните медийни услуги на Европейската комисия. Рамката има за цел да сътвори повече тъждество сред стрийминг платформите, телевизионните оператори и другите развлекателни услуги в блока.

Досега на стрийминг платформите беше неразрешено да прибавят филми от кино салоните в своите френски библиотеки, преди да са минали три години от премиерата им в страната. Ако фирмите похарчат една четвърт от своите френски доходи за локално наличие, те ще имат достъп до филмите до 12 месеца от тяхното стартиране. Ако изберат минимума от 20% вложения, те ще би трябвало да чакат най-малко година, преди да прибавят кино продукциите.

Така че несъмнено платформите имат мотивация да влагат задачите 25% от приходите. Например, Disney+ може да се изкуши да тръгне по този път, тъй че да включи в своята библиотека филмите на Marvel, Star Wars и Pixar доста по-скоро във Франция. От друга страна, Netflix възнамерява да влага 20% от своите френски доходи в локално наличие, по данни на Variety.

Европейски Съюз работи от години, с цел да подсигурява, че стрийминг платформите включват забележителна част от локалното наличие в своите библиотеки. Други юрисдикции също вършат опити да накарат този вид компании да влагат повече в локални продукции.

Канадското държавно управление, да вземем за пример, търси метод да промени статута на стрийминг фирмите, което може да ги принуди да способстват със стотици милиони за основаването на локално наличие. През 2017 от Netflix поеха ангажимент да влагат 400 млн. $ в канадски продукции за интервал от пет години.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР