01 Юли Новият главен изпълнителен директор на Intel, Патрик Гелсингър,

...
01 Юли Новият главен изпълнителен директор на Intel, Патрик Гелсингър,
Коментари Харесай

Intel създава поделения за разработка на софтуер и суперкомпютри

01 Юли
Новият основен изпълнителен шеф на Intel, Патрик Гелсингър, построява по-плоска организационна конструкция, с цел да улесни по-бързото взимане и осъществяване на решения. Компанията ще сътвори две нови бизнес единици, които ще се концентрират надлежно върху създаването на програмен продукт и върху високопроизводителните калкулации и графичната обработка.

Групата за програмен продукт и усъвършенствани технологии ще бъде водена от Грег Лавандър, който към момента е старши вицепрезидент и основен механически шеф на VMware, а групата за суперкомпютърни технологии и графика ще бъде ръководена от Раджа Кодури, един от актуалните ръководители в Intel.

С доста години зад тила си в Apple и AMD, Кодури в този момент оглавява новото поделение, с цел да се изправи пред предизвикването да се конкурира с Nvidia, чиито графични процесори започнаха да се постановат в центрове за данни. Там те се употребяват за машинно образование и технологии с изкуствен интелект.

Грег Лавандър ще би трябвало да развива софтуерния бизнес на Intel, и по-конкретно инструментите за разработка на нови процесори, в това число тези, основани на архитектурата с отворен код RISC-V.

По-плоската организационна конструкция пък би трябвало да улесни по-бързото взимане и осъществяване на решения, показват от анализаторската компания Moor Insights & Strategy.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР