30 Юни Xiaomi отбеляза края на Месеца на осведоменост за

...
30 Юни Xiaomi отбеляза края на Месеца на осведоменост за
Коментари Харесай

Xiaomi с фокус върху защитата на личните данни през юни

30 Юни
Xiaomi означи края на Месеца на информираност за сигурността и поверителността на данните. Активностите в границите на самодейността се организираха в научно-технологичния ѝ парк, където компанията очерта практиките си за осведомителна сигурност и отбрана на поверителността пред своите чиновници, мениджъри и специалисти в бранша и обществеността. Xiaomi популяризира и Бели книги за сигурност и дискретност, както и отчет за бистрота и сигурност на данните.

За втора поредна година Xiaomi организира Месецът на информираност за сигурността и поверителността на данните. Тазгодишното издание беше под мотото " Сигурността е наша споделена отговорност. Винаги мисли, преди да действаш. " По този метод Xiaomi сподели увереност да следва водещите в сферата стандарти и да ускори уговорката си по отношение на прозрачността.

Чуй Баокю, вицепрезидент и ръководител на Комитета по сигурност и дискретност на Xiaomi, разяснява: " Като водещ производител на Android смарт телефони, ние носим огромна отговорност. Наш ангажимент е да уведомим потребителите по какъв начин се събира, употребява и пази персоналната им информация. Горди сме да кажем, че Xiaomi съблюдава международните стандарти за сигурност, дискретност и бистрота. "

Защитата на потребителските данни и поверителността постоянно са били приоритет на компанията. През 2014 година тя сътвори своя Комитет по сигурност и дискретност. През 2016 година Xiaomi стана първата китайска компания, която получи документ от TrustArc. След това одобри Общия правилник за отбрана на данните (GDPR) на Европейски Съюз през2018 година През 2019 година практиките за сигурност и дискретност на Xiaomi бяха сертифицирани по ISO/IEC 27001 и ISO/IEC 27018. Компанията разгласява и първата си версия на отбрана на операционната система MIUI и Бяла книга за дискретност.

Служителите и участниците в тазгодишната стратегия получиха информация по всички тези тематики. Така да вземем за пример, те научиха по какъв начин да защитят персоналните си данни посредством интерактивна галерия. Представители на Академията за сигурност на Xiaomi организираха образования на чиновниците по разнородни тематики, измежду които: " Как да защитим поверителността при създаване на артикули ", " Проучване и развиване на сигурността " и " Контрол на бизнес риска " и други Чрез Състезанието CTF хиляди

инженери съумяха да влязат в ролята на " хакери " и да се надпреварват по шифроване и решение на проблеми за дискретност. Компанията предложения и сертифицирани
инструктори от Международната асоциация на експертите в региона на поверителността на данните (IAPP), с цел да проведат образование на чиновниците.

В допълнение, Xiaomi организира IoT панел за сигурност и панел за отбрана на поверителността с специалисти от бранша. Сред участниците бяха Маргарет Хонда, управител Глобални изследвания в IAPP, Брад Рий, основен софтуерен шеф в ioXt, Дейвид Мъд, шеф Глобално цифрово узаконяване на артикули в BSI, Скот Робъртс, шеф Сигурност за Android в Гугъл, Ричард Уотсън, основен сътрудник за Азиатско-тихоокеанския район по Управление на риска в киберсигурността в EY, и Пол Брейтбарт, шеф Глобална политика и тактика за Европейски Съюз в TrustArc.
Според Ричард Уотсън от EY потребителите чакат техните данни да се събират и съхраняват по сигурен метод. Най-важните фактори при шерване на персонални данни с организацията са: сигурни процеси по събиране и предпазване (63%), надзор върху споделените данни (57%) и доверие (51%). Пол Брейтбарт, който поучава организациите за интернационален продан на потребителски данни, разяснява какъв брой е значимо експортьорите на данни да обезпечат еквивалентно равнище на отбрана, като се придържат към интернационалното законодателство и подхващат други неоходими дейности.

През юни бяха издадени и два значими документа по отношение на поверителността: Бялата книга за поверителността на MIUI и Бялата книга за поверителността на Xiaomi loT. Те обобщават политиките и практиките на компанията за дискретност и изясняват какъв тип потребителски данни се събират, по какъв начин се употребяват и пазят. Освен това документите илюстрират политиката за дискретност на всяко приложение, което идва с MIUI, и всички постоянно употребявани loT артикули.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР