29 Юни В понеделник, автомобилният производител Renault обяви, че е

...
29 Юни В понеделник, автомобилният производител Renault обяви, че е
Коментари Харесай

Renault с две ключови партньорства за производство на електрически батерии

29 Юни
В понеделник, автомобилният производител Renault разгласи, че е подписал " две съществени партньорства ", свързани с проектирането и производството на акумулаторни акумулатори за електрически транспортни средства, трансформирайки се в следващата компания във все по-гъсто обитаемата сфера на електронна подвижност, опитваща се да изпревари конкуренцията. Renault ще си партнира с китайската Envision AESC, която ще сътвори гигафабрика в Дуе, Северна Франция. От Renault изясняват, че това оборудване ще има потенциал от 9 GWh до 2024 година и ще се стреми да доближи 24 до 2030 година

Envision AESC е част от по-голямата Envision Group, която се самоописва като грийнтех организация със седалище в Шанхай. Тя ще влага 2 милиарда евро " за произвеждане на най-новите технологии, конкурентни, нисковъглеродни и безвредни акумулатори за електрически модели ".

В понеделник Renault също по този начин разгласи, че е подписан меморандум за съгласие, по силата на който ще закупи дял от над 20% във френската компания за разработка на електрически барерии Verkor. Списъкът с акционери на компанията, основана в Гренобъл, включва още Schneider Electric, Capgemini, EIT InnoEnergy и Groupe IDEC.

" В рамките на партньорството построяването на първата гигафабрика на Verkor ще стартира през 2023 година Първоначалният потенциал ще доближи 16 GWh, от които 10 GWh ще са за Renault Group. Нашата последна цел е да достигнем 50 GWh до 2030 година, от които 20 GWh ще бъдат непокътнати за Renault Group ", се споделя в изказване по договорката на Verkor, като се прибавя, че също по този начин компанията ще продължи с проектите си за създаване на оборудване за проучвания и разработки, фокусирано върху проектирането на " новаторски батерийни кафези и модули ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР