28 Юни Алианц Банк България сключи стратегическо партньорство с иновативната

...
28 Юни Алианц Банк България сключи стратегическо партньорство с иновативната
Коментари Харесай

Алианц Банк въвежда mFactor - първото мобилно приложение за факторинг в ЦЕИ

28 Юни
Алианц Банк България подписа стратегическо партньорство с новаторската компания F27. Партньорството започва с внедряване на цифровата платформа mFactor, която обслужва всички процеси по факторинг. Така Алианц Банк става първата банка в България, която обезпечава 100% цифрово преживяване за клиентите и експедитивност при култивиране на факторинг услугите.

Дигиталното странствуване се реализира в напълно мобилна среда, в която вземат участие всички страни в процеса - покупател, продавач и Алианц Банк България. От заявяването, утвърждението и документооборотът до ежедневното оперативно обслужване и улеснена визуализация, ръководство и износ на информацията - всичко се реализира в цифрова среда. Предвидени са благоприятни условия за разнообразни функции и равнища на оторизация, унищожаване на хартиените фактури и интеграция с ERP системите на клиентите. Новото приложение обезпечава неотложен достъп до цялата значима информация на една компания - всеки контракт, всеки участник, всяко дължимо заплащане, когато и да е, единствено с няколко клика на смарт телефон, таблет и/или компютър.

" Включително и поради Ковид-кризата, на всички места факторингът се развива с още по-бързи темпове, а клиентите, от своя страна, желаят по-добро и по-бързо обслужване. mFactor дава цифрово и неотложно преживяване в света на отсрочените заплащания сред фирмите - в напълно мобилна среда, при извънредно икономисване на време, старания, опасности и разноски. Напълно отстраняваме физическите документи и главоболията по тяхното основаване, сключване, удостоверяване и снабдяване. Ускоряването на обмяната на информация и комерсиалните интервенции сред компаниите и банката е над 10 пъти ", разяснява Филип Генов, създател и изпълнителен шеф на F27. " На процедура, сега Алианц Банк изпреварва и най-авангардните финтех платформи и стартъп компании, в областта на комерсиалното финансиране и корпоративно банкиране ".

" Новата цифрова платформа mFactor дава на нашите клиенти улеснение, експедитивност и сигурност при използването на факторинг услуги. Това ще ни разреши да съсредоточим нашите старания към консултация на клиентите и развиване на бизнеса ", разяснява и Магдалена Христова, шеф Търговско финансиране и факторинг, а Георги Заманов, основен изпълнителен шеф на Алианц Банк България, прибавя: " Сътрудничеството с новаторската компания F27 е част от тактиката на Алианц Банк България да прибавя стойност за своите бизнес клиенти, като им даде модерно цифрово обслужване в региона на факторинга. Иновациите са бъдещето на банковия бизнес. "
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР