28 Юни Милиарди пъти годишно хората се обръщат към Google

...
28 Юни Милиарди пъти годишно хората се обръщат към Google
Коментари Харесай

Google пуска дерматологично приложение на европейския пазар през 2022 г.

28 Юни
Милиарди пъти годишно хората се обръщат към Гугъл за помощ, с цел да схванат какво не е наред с кожата им. Сега компанията се готви да пусне приложение, което употребява логаритми за различаване на изображения, с цел да даде по-експертна и персонализирана помощ във връзка с дерматологията. Кратка проява на конференцията за разработчици предишния месец към този момент сподели услугата, като разгласи, че машините даже са надминали успеваемостта на медицинските специалисти по време на тестванията, при които логаритмите и лекарите изследват изображения на налични пациенти. За момента обаче има малко доказателства от клинични изследвания, с цел да стане допустимо внедряването на такава технология, а и няма утвърдени принадлежности за разбор на изображения с изкуствен интелект, които кожните лекари да употребяват в Съединени американски щати, споделя Роксана Данежу, кожен лекар от Станфорд и откривател в региона на машинното образование и здравето.

Новото приложение на Гугъл към момента не е валидирано клинично, само че достиженията на компанията в изкуствения разсъдък и развиването на нейното поделение за опазване на здравето го вършат удивително. Въпреки това за момента стартът на новата услуга на Гугъл ще се случи надалеч от родния ѝ пазар, който ще би трябвало да изчака най-малко известно време.

По време на конференцията за разработчици, основният здравен шеф на Гугъл - Карън Десалво - съобщи, че компанията има за цел да пусне това, което тя назовава инструмент за подкрепяне на дерматологията, в Европейския съюз незабавно след края на тази година. Във видеоклип, който популяризира приложението, се появява надпис, че то е утвърдено здравно произведение в Европейски Съюз, следван от предизвестие: " Не се предлага в Съединени американски щати ".

Стратегията на компанията да стартира отвън родния си пазар демонстрира, че от време на време е по-лесно да се завоюва утвърждение за медицински приложения в Европа, в сравнение с в Съединени американски щати. Говорител на Гугъл декларира, че компанията би желала да предлага услугата в Съединени американски щати, само че не разполага с времеви график по кое време може да се случи това. От компанията отхвърлят да разясняват дали са водени диалози с Американската администрация по храните и медикаментите по отношение на приложението, само че признават, че процесът на утвърждение на организацията може да бъде дълъг.

Това прекатурва обичайния мироглед за европейския пейзаж като отрупан с администрация и неприятелски към новите хрумвания. Между 2012 и 2018 година Фейсбук не съумя да предложи услуги за лицево различаване в Европейски Съюз, откакто одит на ирландския регулатор за отбрана на данните принуди компанията да деактивира функционалността и да изтрие всички данни на европейски жители. През 2014 година пък Европейски Съюз задължи Гугъл да разреши на жителите му да изискат старите връзки за тях да бъдат изтрити от търсачката на компанията. Решението стана известно като " правото да бъдеш пропуснат ".

Сега Гугъл споделя, че новото дерматологично приложение е утвърдено от Европейски Съюз и е " маркирано като здравно произведение от клас I ", което значи, че може да се продава в блока и други страни, признаващи неговите стандарти. Според Хю Харви, ръководещ шеф в Hardian Health, английска консултантска организация за цифрово опазване на здравето, компанията се е сблъскала с релативно малко трудности, с цел да си обезпечи това позволение. " По създание попълвате формуляр и се самосертифицирате ", споделя той.

Конференцията на Гугъл предишния месец обаче се организира седмица преди да влязат в действие по-строгите правила на Европейски Съюз, които, по думите на Харви, изискват здравните приложения, в това число такива като това на Гугъл, да покажат успеваемост, наред с други неща. Вече съществуващите приложения имат период до 2025 година да създадат това.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР