25 Юни Apple предупреди, че разрешаването на приложения на трети

...
25 Юни Apple предупреди, че разрешаването на приложения на трети
Коментари Харесай

Apple: Достъпът на приложения от външни доставчици ще увеличи рисковете в iOS

25 Юни
Apple предизвести, че разрешаването на приложения на трети страни да бъдат зареждани на устройствата на компанията би изложило на риск всички консуматори и би могло да докара до офанзиви със злотворен програмен продукт в невиждан мащаб. Тази позиция на софтуерния колос идва в отговор на продължаващите следствия против него от страна на регулаторите.

В дълга позиция, отдадена на дискретност, цялостна с подробни неприятни сюжети, илюстриращи способи, по които потребителите могат да бъдат излъгани, Apple предизвестява за заплахата, която крие изтеглянето на приложения от непроверени уеб страници и магазини за приложения.

" Предоставяйки спомагателни канали за разпространяване, променяйки модела на опасността и разширявайки вселената на евентуалните офанзиви, страничното зареждане на iPhone би изложило на риск всички консуматори, даже тези, които поставят целенасочени старания да се защитят, като изтеглят приложения единствено през App Store. "

От компанията означават, че в случай че се подчинят на апелите за смяна в политиките, позволяващи на приложенията от трети снабдители да се конфигурират в iOS, това ще " подтиква поток от нови вложения в офанзиви против iPhone ".

Компанията също по този начин в детайли разказва настоящите сега политики за сигурност, предоставяни посредством нейния формален канал, обрисува общите си политики за дискретност и декларира, че е отхвърлила или премахнала съвсем милион " проблематични " приложения от своя магазин през 2020 година

Тези мнения на Apple идват, защото доста регулатори са в развой на следствие на компанията за евентуални нарушавания на разпоредбите за конкуренция, което включва и достъпа до приложения на устройствата на компанията и обвързваните с това политики.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР