29 Юни 12 учители от цялата страна бяха отличени във

...
29 Юни 12 учители от цялата страна бяха отличени във
Коментари Харесай

БАИТ награди победителите в Дигитални новатори в образованието

29 Юни
12 учители от цялата страна бяха отличени във втория конкурс " Новатори в образованието ", проведен от БАИТ. Официален посетител на събитието, което се организира в ТехноМеджикЛенд, беше зам.-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова.

" Тази година нашият фокус е малко преместен. Миналата година искахме да благодарим и да разпознаваем тези, които се оправиха с предизвикването " отдалечено образование ". Тази година се фокусираме върху интерактивност, въвличането на децата в планове, в представянето на тези планове, в разработки и други ", изясни ръководителят на УС на БАИТ Огнян Траянов.

85 са участниците, а над половината от тях са се състезавали в категорията " Интерактивност на образованието ". Интересно е и, че участниците от провинцията са доста повече от столицата, която е показана единствено от 12 учителя. Повечето от кандидатиралите са отвън така наречен STEM дисциплини.

Победителите

Категория " Технологични нововъведения " 1-во място - Арзун Ариф, Професионална жимназия, гр. Кубрат.
2-ро място - Георги Германов, ЧОУ " Томас Едисон ", гр. София
3-то място - Таня Чернева, СУ " Св. Климент Охридски ", гр. Сухиндол

Категория " Интерактивност при преподаването " 1-во място - Татяна Видолова, СГ САГ " Христо Ботев ", гр. София
2-ро място - Снежана Иванова, ОУ " Любен Каравелов ", гр. Русе
3-то място - Боян Бодуров, ОУ " Гео Милев ", гр. Пловдив

Категория " Най-добра образователна стратегия с потребление на осведомителни технологии " 1-во място - Грета Стоянова и Таня Сребрева, ОУ " Александър Георгиев-Коджакафалията ", гр. Бургас
2-ро място - Стефка Дафова, ПЕГ " Екзарх Йосиф ", гр. Ловеч
3-то място - Петър Петров, ПГЕЕ " Константин Фотинов ", гр. Бургас

Категория " Мултиплициране на новаторските образователни решения " 1-во място - Илиана Илиева-Дъбова, Български неделни учебни заведения в гр. Реус и гр. Барселона, Испания
2-ро място - Камелия Божинова, ПГХТ " Проф. доктор Асен Златаров ", гр. Горна Оряховица
3-то място - Райна Петкова, ОУ " Александър Георгиев-Коджакафалията ", гр. Бургас

" Вие сте изобретателните, можещите, тези, които въодушевяват и аз ви приканвам да споделяте положителните си практики ", поздрави спечелили зам.-министър Мария Гайдарова.

Победителите получиха награди, обезпечени от 15-те спонсора. Специална грамота беше връчена на " Парафлоу Комуникейшънс " за това, че компанията е осигурила съоръжение на главното уличище в село Гложене, с помощта на което децата са съумели да учат в онлайн среда.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР