28 Юни GSMA прогнозира, че 5G връзките ще представляват повече

...
28 Юни GSMA прогнозира, че 5G връзките ще представляват повече
Коментари Харесай

5G мобилните връзки достигат близо 2 млрд. до 2025 г.

28 Юни
GSMA предвижда, че 5G връзките ще съставляват повече от една пета от общите мобилни връзки до края на 2025 година, надхвърляйки 1,8 милиарда, като най-високото приемане се чака в Северна Америка и четири от най-развитите пазари в азиатско-тихоокеанския район.

В последния си отчет Mobile Economy групата пресмята, че световните 5G връзки ще съставляват 21% от всички връзки, като повече от двама на всеки пет души се чака да живеят в обсега на 5G мрежа. GSMA акцентира, че приемането на технологията ще докара до 53% (164 милиона) от общите връзки в Австралия, Япония, Сингапур и Южна Корея.
В Северна Америка 51% (219 милиона) от всички мобилни връзки ще употребяват мрежи от последващо потомство, до момента в който Китай ще има 828 милиона 5G връзки, което съставлява съвсем половината от общия размер, до 2025 година.

Към края на 2020 година световните неповторими мобилни клиенти възлизат на 5,2 милиарда (67% от населението), което не демонстрира основна разлика по отношение на 2019 година, защото, съгласно GSMA, пазарите стават все по-наситени.

Почти половин милиард нови клиенти до края на 2025 година, най-вече от Азия и Субсахарска Африка, ще доведат общия абонамент за мобилни устройства до 5,7 милиарда в международен мащаб.

Мобилните технологии и услуги са генерирали 4,4 трилиона $ от световния Брутният вътрешен продукт през 2020 година по отношение на 4,1 трилиона $ към края на 2019. Очаква се приносът на промишлеността да доближи близо 5 трилиона $ до края на 2025 година

GSMA прикани държавните управления да преоценят средата за мобилни услуги като метод за ускорение на вложенията и нововъведенията и прикани за " ефикасни " политики за ценообразуване на спектъра, тъй че 5G услугите да станат по-достъпни и да обезпечат по-добро качество.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР