Детски Дневник


Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се допускат изключения ...

... от общия капацитет на местата на закрито, или 50% на открито, при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и носене на защитни маски. Заповедта влиза в сила от 18.03.2021 г. и се прилага са областите, в които не са преустановени присъствените учебни занятия и провеждането на масови културни мероприятия.


Образованието в България има нужда от повече свобода, достъп на ...

... със своите ментори Светлин Пенков и Димитър Василев той успява да постигне впечатляващи резултати върху "Корпусът за абстрактно мислене" (ARC), който се смята за една от най-сложните задачи за изкуствения интелект. Работата му обединява подходи от мета-обучението, невронни мрежи с памет, статистика и теория на алгоритмичната сложност", разказва Кристиян Михайлов.


С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... не могат? От 11 часа "Био игри" кани всички деца на ателието "Прекрасното обоняние", за да разберат всички тези неща и още. Децата ще помирисват различни аромати и ще експериментират. Подробности - .Програмите на държавните куклени театри в страната:, , , ,,, ,Програмата за кината можете да откриете в рубрикатаМинистерството на образованието и науката (МОН) и Българското национално радио

Министерството на образованието и науката (МОН) и Българското национално радио ...

... намерите в подкаст-зоната на www.bnr.bg или на този адрес.От 20 март програмата на БНТ 2 в съвместна инициатива с МОН излъчва всеки делничен ден от 9.15 до 12 часа и от 13 до 16 часа видеоуроци и образователни клипове за различните класове и възрасти.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1281)


Играта прилича на гоненица - само че те хващат, когато

Играта прилича на гоненица - само че те хващат, когато ...

... умовете им са настроени към решаване на проблеми, те вероятно ще реагират добре на уверенията, че правят каквото можем, за да спрат вируса - например, да си мият ръцете и да стоят у дома.Как да се говори с най-малките за COVID-19 - четете тук.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1211)


В тези дни на изолация е трудно и за децата,

В тези дни на изолация е трудно и за децата, ...

... чете приказки в канала си в Youtube. А още приказки можете да намерите в Storytel тук. А също и в Youtube канала на "Детски книги тук. и в подкаста "Приказки по телефона" тук.И още онлайн концерти за деца можете да видите в "ЧудО-ВиЖтЕ" тук.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1124)Приятно бяхме изненадани от това колко ефективно тръгна дистанционното обучение,

Приятно бяхме изненадани от това колко ефективно тръгна дистанционното обучение, ...

... учители в рамките на деня възлагат много неща", посочи той. Според министъра има проблем с включването в дистанционното обучение на децата от ромските общности, където няма компютри и интернет. Там задачи се възлагали по телефона, а често се носели и на ръка.Всичко, което трябва да знаете за:Новини без коронавирус (193)


С децата толкова дълго време у дома има както предимства,

С децата толкова дълго време у дома има както предимства, ...

... толкова лично неща като това любимият ни човек да ни чете. Отново - близост и контакт.Неяснотата е налице, ще е нужно време и търпени поне в близките седмици. Всъщност цялата ситуация може да доведе до един друг тип да сме всички заедно, където да се родят нови занимания и традиции.


Дни след като разпространението на COVID-19 беше обявено за пандемия,

Дни след като разпространението на COVID-19 беше обявено за пандемия, ...

... тон на гласа си и наблюдавайте дишането им. Напомнете на децата си, че те могат да водят други трудни разговори с вас по всяко време. Напомнете им, че ви е грижа, че ги слушате и че сте на разположение винаги, когато се чувстват притеснени.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (924)


Децата се учат и развиват, докато играят. По време на

Децата се учат и развиват, докато играят. По време на ...

... жонглиране с тоалетна хартия привлече и децата. Някои от тях намериха различен начин за разнообразни игри, видеа на които бяха публикувани в социалните мрежи.View this post on InstagramDuring these uncertain time, while we are isolated and practicing social distancing, we hope this fun video of our gymnasts doing our #toiletpaperchallenge


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... 0s;" target="_blank">регистрация в id.capital.bg и https://id.capital.bg/newsletters.php" style= "color: rgb(206, 30, 46); outline: 0px; text-rendering: optimizelegibility; -webkit-tap-highlight-color: transparent; margin: 0px; padding: 0px; box-sizing: border-box; background: 0px 0px; transition: color 250ms ease-out 0s, background 250ms ease-out 0s;" target="_blank">абонамент.За новини без коронавирус - четете https://www.dnevnik.bg/temi/novini_bez_koronavirus/" target= "_blank">тук.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (779)Във връзка с разпространението и опасността от COVID-19, Държавната агенция

Във връзка с разпространението и опасността от COVID-19, Държавната агенция ...

... му да се сезират местните "Отдели за закрила на детето", полицейските органи и други.ДАЗД може да окаже психологическа подкрепа и чрез конферентна връзка, както и в случай на крайна необходимост да изпрати екип на място, при съблюдаване на съответните предпазни мерки в извънредната ситуация.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (777)


Защо е важно децата да са финансово грамотни от най-ранна

Защо е важно децата да са финансово грамотни от най-ранна ...

... зараждат знанията, стремежите и уменията на децата.Като бонус точка, за това колко е важно да бъдеш сериозен към парите от ранна възраст, ще завършим с афоризъм на великия Оскар Уайлд: "Когато бях млад, мислех, че парите са най-важното нещо в живота. Сега, когато съм стар, зная, че това е така!"


Във втория ден от опита за електронно обучение програмата на

Във втория ден от опита за електронно обучение програмата на ...

... на своите учебници по всички предмети от 1 до 10 клас, а вчера Ообразователната платформа "Уча.се" стана безплатна за всички до 29 март. На разположение на децата са над 16 хил. видеоурока и теста по всички предмети от 1 до 12 клас, както и тези за децата в предучилищна възраст.


Свободните места за прием в общинските детски градини, ясли и

Свободните места за прием в общинските детски градини, ясли и ...

... министърът на образованието Красимир Вълчев не скри, че той ще продължи да е актуален поне още 2-3 години. За тази година Столична община планира да ода пусне две нови детски градини с яслени групи в кварталите "Овча купел" и "Горна баня". В ход е и ремонт на 6 детски заведения.


Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако ...

... края на учебната година.Седмокласниците ще имат свободен достъп до видеоуроците, които ще бъдат излъчвани на сайта на "Просвета" и на страницата на издателството във Фейсбук до края на тази седмица. График с уроците и часовете на излъчванията ще бъде качен на сайта на издателството.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (420)"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... как да действате, ако се чудите дали имате симптоми на коронавирус - тук.Графика: Фондация "нашите недоносени деца"За заетите родители седмичният бюлетин на "Детски Дневник" събира в петък на едно място безплатно най-важните новини и най-интересните истории. Необходими са само регистрация в id.capital.bg и абонамент.За новини без коронавирус - четете тук.


Темата за коронавируса залива всичко и няма как децата да

Темата за коронавируса залива всичко и няма как децата да ...

... вниманието им встрани от тревожни мисли - например, чрез писане и рисуване в "Дневник, когато бях под карантина";И да не забравяме - родителите трябва да се наслаждават на предоставената възможност да са по-дълго с децата си и заедно да се забавляват и разговарят, а не да изпадат в нервен срив.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - Ямбол Програмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Най-добрата книга в картинки според учителската гилдия на САЩ излезе

Най-добрата книга в картинки според учителската гилдия на САЩ излезе ...

... учителите за деца", а през 2012-а School Library Journal спонсорира проучване сред читатели, което разпознава Where the Wild Things Are като най-добра картинна книга.Няколко пъти по време на двата си мандата президентът Барак Обама я чете на глас пред деца, поканени в Белия дом за традиционното великденско търкаляне на яйца.


"Детски Дневник" препечатва статията от блога на Healthy Kids - ...

... - крият опасности за здравето.Опитвайте се да осигурите на децата качествени протеини, като обръщате внимание и на останалите хранителни групи (въглехидрати, мазнини) при приема. Намерете онези храни, които пасват на вкусовете на вашето дете, и осигурете достатъчното количество всеки ден.За четирите навика, които тъпчат децата с излишна захар четете тук.Вече са по книжарниците преразказаните от Ангел Каралийчев

Вече са по книжарниците преразказаните от Ангел Каралийчев "Невероятните приключения ...

... теглеше старата свиня, тя се беше спряла и чакаше. Аз се наведох, хванах опашката и поведох свинята към къщи. Безпомощното животно тръгна подире ми най-покорно. Заведох я у дома.Дивите свине са наистина страшни, ала глиганите са още по-опасни. Аз имах едно нещастно премеждие с глиган. Срещнах свирепия звяр в гората.


В София на 6 март ще се проведе кинофестивалът

В София на 6 март ще се проведе кинофестивалът "(не)Възможното ...

... е пример за това как общностите могат да поемат контрол върху собственото си обучение и да оформят устойчив път за себе си въпреки враждебната околна среда.Въпросът "За правото да играеш" е повдигнат в едноименния филм, а още 5 документални видеа разказват за фундаменталната роля на играта за израстването на децата.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - Ямбол Програмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Според Гергана Бендурска, директор

Според Гергана Бендурска, директор "PR и комуникации" в Банка ДСК, ...

... отборите, които достигнат до финала?Всички отбори, които достигнат до финала, притежават безспорно хъс и стремеж за победа. Най-важното за нас обаче, е да се срещнем с амбициозни и мотивирани млади хора и да се опитаме да им предадем полезни знания, както и да им покажем важността да бъдат самостоятелни финансово.


Днес под мотото

Днес под мотото "Заедно за по-добър интернет" за 16-и път ...

... и Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето заедно ще обсъдят и предложат препоръки към родителите за по-добра защита на техните деца във виртуалното пространство.Вижте официалното видео на международния Ден за безопасен интернет (за български субтитри кликнете долу вдясно върху настройките с надпис HD и изберете "български")."С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - Ямбол Програмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


В 20 области в страната е преустановен учебният процес днес,

В 20 области в страната е преустановен учебният процес днес, ...

... 55, в област Смолян - в 35, в област Хасково - в 68, и в област Шумен - в 24 училища.Не се провеждат занимания и в 9 детски градини в област Разград - в общините Самуил, Кубрат, Лозница и Завет. Учебни занятия се провеждат само в областите Монтана и Габрово.


Деца се плъзгат по трасе за ски бягане, изработено от

Деца се плъзгат по трасе за ски бягане, изработено от ...

... посетителите изпитват смесени чувства за съоръжението. "Да, това е един вариант да спортуваш, когато навън няма сняг, но е трагично да се налага да караш ски под покрив", коментира Ане Марте Сьолберг на 48 години - туроператор, която ръководи местен клуб за ски бягане.© Ntb Scanpix, Reuters© Ntb Scanpix, Reuters


"Случи се веднъж. Не биваше да се случва, но се ...

... уроци преподавателите биха могли да включат, наред с други, изброените по-долу теми и въпроси. Те могат да бъдат разгледани от гледна точка на:Преподаването на Холокоста се отличава в различните страни, училища и времеви периоди. Ето защо, съществува разбиране колко важна е необходимостта всички преподаватели да правят самооценка на своите усилия.


Днес бялото бръмбарче Пиляпа си търси приятел. И сигурно ще

Днес бялото бръмбарче Пиляпа си търси приятел. И сигурно ще ...

... от сърце, обещята от издателство "Сиела".Персонажите, които бялото бръмбарче Пиляпа среща по своя път, напомнят хора, които сигурно познавате. Паяк-Як, Бухал-Чухал, Нищо-Нещо, Лисица-Умница са само част от пъстрите герои, с които ще се запознаете в приказката.Автор на книжката е Раймондо Варсано, а приказните илюстрации са дело на Петя Радивчева (Пиетра).


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... театри в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Грета Тунберг не е единствената – за пръв път група

Грета Тунберг не е единствената – за пръв път група ...

... Пуерто Рико", която раздава лампи, работещи със слънчева енергия, ръчни перални и други стоки на над 3100-те семейства на острова. Сега той продължава да подкрепя въвеждането на смарт енергийни системи и вече работи по кампанията "Светлина и надежда за Бахамите". Салвадор е един от 30-те най-влиятелни тийнейджър на сп. "Тайм".


Какво е общото между Мери Шели, Нефертити, Вивиан Майер, Одри

Какво е общото между Мери Шели, Нефертити, Вивиан Майер, Одри ...

... помощта на един приятел музикант тя изобретила тайна комуни­кационна система, която можела автоматично да променя честотата на радиосигнала на торпедото, при което за враговете щяло да е невъзможно да го заглушат.Нейният труд положил основите на Wi-Fi и Bluetooth технологиите, които използваме днес.9 ноември 1914 г. – 19 януари 2000 г.Австрия


Втората книга от поредицата за приключенията на Лиско отвежда читателите

Втората книга от поредицата за приключенията на Лиско отвежда читателите ...

... този някой не е много добре. Преди да вземеш решение, трябва да помислиш, вземеш ли го — трябва да го устояваш.***— Но главното е да се движим — настоя Лиско. — Казвал съм ти сто пъти, страшно, е цял живот на едно място. Без движение животът е безсмислен Тръгваме ли?


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... театри в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Футболната асоциация на Шотландия се насочва към решение, с което

Футболната асоциация на Шотландия се насочва към решение, с което ...

... ефективността на паметта на въпросните играчи е спаднала с между 41% и 67%.Асъл приветства действията на шотландската асоциация. Тя е дъщеря на бившия футболист на "Уест бромич" Джеф Асъл, който почина през 2002 г. от заболяване, за което се смята, че е повлияно и от ударите с глава по топката.


Историята за Ромео и Жулиета, преплетена с класическа музика, и

Историята за Ромео и Жулиета, преплетена с класическа музика, и ...

... истории".Кой ще победи в спора, кой в кого ще се влюби и какво общо има оркестърът на Софийската филхармония ще разберат зрителите на 2 февруари от 19 ч. в зала "България".Билетите са в продажба на касите на залата, както и онлайн тук.Всичко, което трябва да знаете за:"Музика с Фортисимо" (37)


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... Необходимо е предварително записване. Подробности - тук.Пловдив - В Регионалния природонаучен музей продължават събитията под наслов "Живата планета". Организаторите обещават рисунки на животни върху детски лица (между 11 ч. и 15ч.). Посетителите могат също да оцветяват морски животни, пеперуди, бозайници и птици, както и да подреждат дървени пъзели на животни.


Две години след

Две години след "Да оцелееш като родител" Елисавета Белобрадова и ...

... разбива носеща стена с пневматичен чук.Аз ви го пожелавам от сърце – бъдете здрави, грижете се за себе си, обръщайте си внимание и си позволявайте да си позволявате.Честита Нова година и наздраве!P.S. Добре, идете най-накрая да избършете това леке от земята, защото виждам, че вече ви треперят ръцете от нерви.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... театри в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Едни от най-мелодичните и красиви откъси от световната класика и

Едни от най-мелодичните и красиви откъси от световната класика и ...

... концерт, децата ще могат да се запознаят с музикалния инструмент блокфлейта, а в края на събитието ще бъде връчена наградата за най-послушен родител.Билети за концертите могат да бъдат купени онлайн тук или на място преди събитието, ако все още има свободни места.Всичко, което трябва да знаете за:Концерти на възглавници (176)


Сдружение за споделено учене ЕЛА започва изграждането на зелен образователен

Сдружение за споделено учене ЕЛА започва изграждането на зелен образователен ...

... ще може да отвори двора и работилницата, заедно с кафето и верандата.Повече за бъдещия център можете да прочетете тук, а ако вярвате, че е важно да има такъв център в България, можете да подкрепите кампанията за набиране на средства в Global Giving – една от най-големите международни платформи за даряване.


Чрез сериозна артистична работа във Валдорфските училища се обучава волята

Чрез сериозна артистична работа във Валдорфските училища се обучава волята ...

... изкуството трябва да упорстваш и да опитваш отново и отново, докато постигнеш успех. А от това имаме нужда и за интелектуалната си работа", каза той.За предимствата на валдорфската педагогика "Дневник" разговаря Кристоф Йохансен, който е и ментор на валдорфското училище "Проф. Николай Райнов" в София. Интервюто с него очаквайте утре.


Могат ли децата да не се страхуват от чудовища, а

Могат ли децата да не се страхуват от чудовища, а ...

... отново с карти и в две части, но този път главните герои ще бъдат две азбуки - кирилицата и латиницата. Първата ще е във формата на различни предмети, а втората - на животни."Като цяло искам да заложим на визуалното съдържание. Това е нещото, което мен много ме привлича", обясни авторката.


Господин Бухал тъкмо се е настанил в любимото си синьо

Господин Бухал тъкмо се е настанил в любимото си синьо ...

... едно се разиграва в съседния вход.През последните 40 години "Кой вдига вярва" е любимата книга на милиони деца по света и е считана за модерна класика в детската литература. Историята на самата книга и нейните автори е също толкова невероятна и вълнуваща, колкото и животът на улица "Червенушка" №8.Издателство "Мармот"


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... театри в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


УНИЦЕФ набира младежи, които да станат герои в екипа на

УНИЦЕФ набира младежи, които да станат герои в екипа на ...

... Шампион за децатаМного млади хора припознават себе си в образите на Хари по-добър, Мечо пук, Оле отвори очички или Питър план. Искате да промените света, имате план за бъдещето и ви пука за децата на България - кандидатствайте за Шампион ТУК.Повече информация за възможността за работа можете да откриете ТУК.


Бьорн Улваеус от групата АББА подари книги на гимназисти от

Бьорн Улваеус от групата АББА подари книги на гимназисти от ...

... професора по теоретична философия Оса Викфорш. Тази година тя стана член на Шведската академия, която избира Нобеловата награда за литература."Давам много философски идеи за това колко лесно е да се подкопае доверието, за което Бьорн говори, защото знанието, човешкото знание, до голяма степен зависи от източниците на доверие", заяви тя.


На заседанието си днес Министерският съвет одобри трансфери в размер

На заседанието си днес Министерският съвет одобри трансфери в размер ...

... и 1 018 014 лева за финансиране на дейности по националните програми "Осигуряване на съвременна образователна среда", "Обучение за ИТ кариера", "Без свободен час", "Мотивирани учители" и "ИТ бизнесът преподава" за 2019 г. Средствата за допълнителни трансфери по бюджетите на общините се осигуряват от бюджета на МОН за 2019 г.


От учебната 2020-2021 година предучилищната да бъде задължителна и за

От учебната 2020-2021 година предучилищната да бъде задължителна и за ...

... но без текстове за задължителна предучилищна подготовка на 4-годишните. Праз пролетта на 2018 г. правителството прие план за изпълнение на Стратегията за намаляване дела на преждевременно напусналите образователната система, според който до края на 2020 година 90% от децата на 4 години ще бъдат обхванати в системата на предучилищното образование.


Излезе на български език приказката

Излезе на български език приказката "Kотаракът в чизми", преразказана от ...

... и го превръщат в любим писател на няколко поколения. Написана през 1949 г., непосредствено след Втората световна война, "Конференцията на животните" и до днес остава страстен апел за правата на децата, срещу насилието, глупостта и политическото невежество. Ерих Кестнер е носител на литературните награди "Ханс Кристиян Андерсен" и "Георг Бюхнер".


Авантюрин е най-свирепият и смел дракон в планината. И тя

Авантюрин е най-свирепият и смел дракон в планината. И тя ...

... лапа.– Аз съм дракон.Ноктите ми се обвиха около малкото гърне, обгръщайки го като най-скъпоценния камък. Внимателно го повдигнах към муцуната си. Затворих очи и излях богатата гореща течност в гърлото си.Оххххх!Екстаз завладя сетивата ми. Замаях се от удоволствие.Шоколад, шоколад, шоколад– Ахххх!И тогава всичко избухна в мен и светът стана черен.


Четири години след успеха на

Четири години след успеха на "Когато искам да мълча" художникът ...

... на читателите, че са способни да общуват и извън езика.Работата по книгата е предшествана от цикъл картини, по който Кирил Златков работи от години. Част от тях ще могат да бъдат видени в столичната галерия КО-ОП (на бул. "Янко Сакъзов" 17) от 13-и до 15-и декември.Книгата вече е в книжарниците.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... театри в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Новата образователна компютърна игра

Новата образователна компютърна игра "Приключенията на музикалните тонове и техните ...

... идват кукличките-ноти, а при успех се показват анимации и награди.Играта обогатява музикалната култура у децата, развива музикалния им слух и спомага за общото им интелектуално развитие. Повече информация може да намерите на страницата на "Виксис", а играта - в по-големите книжарници в страната, както и платформата за компютърни игри Steam.


Танцувални джаз импровизации, песни и много изненади очакват публиката на

Танцувални джаз импровизации, песни и много изненади очакват публиката на ...

... връчени три награди - за най-послушен родител, за най-активно танцуващо дете и за най-малък джазмен.Билетите могат да бъдат купени онлайн тук, в музикална къща "Мюзик плей" на ул. "Шандор Петьофи" 55, както и на място преди концертите при наличие на свободни места.Всичко, което трябва да знаете за:Концерти на възглавници (175)


Книгата

Книгата "Всичко, което не се осмелявате да попитате..." (...своите родители, ...

... поговорят по темата как да подготвят децата, а и самите себе си като възрастни, активно участващи в техния живот, за периода на порастването. За да бъде разговорът още по-пълноценен, са поканени представители от Асоциация родители, Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, интернет платформата LoveGuide и психологът Весела Банова.


Една от най-желаните професии във Финландия е учителската. Подготовката трае

Една от най-желаните професии във Финландия е учителската. Подготовката трае ...

... образователна система има холистичен подход - децата имат много междучасия и често ги извеждат навън. Не е важно колко време прекарват в класната стая и четат от учебника, важното е какво и колко получават, обясни Палоярви.Какво още казаха в интервюто тя и учителката Туйре Сувитие, очаквайте утре в "Детски Дневник".


Кога да предостави на децата си независимост е една от

Кога да предостави на децата си независимост е една от ...

... критикуват или да оказват натиск, и да предлагат съвети как децата да внимават при създаване на нови приятели или контакти онлайн.Като се абонират за Kaspersky Security Cloud, родителите могат да използват голям спектър от инструменти за защита на цялото семейство онлайн. Услугата включва Kaspersky Safe Kids, създадена да предпази децата.


Авторите на любимата поредица на хиляди български деца

Авторите на любимата поредица на хиляди български деца "Приключенията на ...

... Радостина е трикратен носител на наградата "Бисерче вълшебно", която се връчва след гласуване на деца в цяла България. Завършила е английска филология и творческо писане в Софийския университет.Андрей Михов е съосновател на издателство "Мармот" и съавтор на поредицата "Приключенията на мотовете". Обича книги, които развиват въображението и вдъхновяват за бели.


С шейсет изключителни дами запознава най-малките читатели

С шейсет изключителни дами запознава най-малките читатели "Аз съм жена ...

... признание.В края на книгата всяко момиче ще има възможност само да опише себе си и така да си отговори на въпросите: Какво ме прави уникална личност? Откъде идвам и накъде съм се запътила? Какво ми се иска да постигна? Защото "от момента, в който станеш сутрин, ти си жена чудо."


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

... театри в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".


Обобщеният извод от резултатите от програмата за международно оценяване на

Обобщеният извод от резултатите от програмата за международно оценяване на ...

... по нея се водят, за да създадат своя проект. Като в тази ситуация, освен че развивам предметното им знание, развивам и умения като сътрудничество, умението да могат да се ориентират и отсяват важна и достоверна информация. Много често учениците ми се оценяват самостоятелно, използвайки критериална матрица и скала за оценяване.


УНИЦЕФ дава началото на инициатива за набиране на пари за

УНИЦЕФ дава началото на инициатива за набиране на пари за ...

... изпрати SMS с текст 5 към номер 1021. Дарителят запазва пълен контрол върху даренията си и има възможност да смени сумата или да прекрати да дарява по всяко време, като изпрати безплатен SMS с буква S или STOP на 1021. Дарения могат да се правят и онлайн – на dari.unicef.bg.


Утре ще бъде прожектиран вторият епизод от документалната поредица

Утре ще бъде прожектиран вторият епизод от документалната поредица "Здраво ...

... от 11 ч. Може да се присъедините към събитието тук. Входът е свободен, с предварително записване.Епизод 1 от "Здраво дете" - "Новороденото", може да гледате тук. Документалната поредица е режисирана от Петър Вълчев и неговия екип от EQUAL films, които работят активно с едни от най-големите родителски организации у нас.


Дали може да даде аспирин на кокошка, която се е

Дали може да даде аспирин на кокошка, която се е ...

... 5300 от които - от България.Целият тест за кокошката можете да видите тук. Тест "Имат ли смисъл изреченията" - тук. И още два теста, съсредоточени върху четивната грамотност на учениците - тук и тук. От учениците се иска да посочат основната цел, идея и вярната информация в поредица кратки текстове.


Българските 15-годишни ученици са на по-ниско от средното за страните

Българските 15-годишни ученици са на по-ниско от средното за страните ...

... техните виждания и участие в училището и обучението на детето им.Държавите също могли да разпространят три други незадължителни въпросници за учениците. 52 държави са попитали учениците за техните компютърни умения, 32 държави - за очакванията на учениците за по-нататъшно им образование и 9 държави са попитали за благосъстоянието на учениците.


Този текст е част от поредицата, в които

Този текст е част от поредицата, в които "Дневник" представя ...

... е и с пиенето – никога няма да си признаеш, че си пиян и ще желаеш още и още, но за всички наоколо ще е ясно, че вече си на черешата", мисли той. Иначе най-голямата му мечта е да отиде на Марс. По-малките си мечти преследва и постига като цели.


децата в почивните дни

децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за ...

... театри в страната:Куклен театър - Бургас, Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Пловдив, Куклен театър - Русе,Куклен театър - Сливен,Куклен театър - София,Куклен театър - Стара Загора, Куклен театър - Търговище,Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5".