Почти 10 хил. (9 691) са свободните места в общинските

Почти 10 хил. (9 691) са свободните места в общинските ...

......... Би Ти Ви. Приемът на деца с хронични заболявания и специални образователни потребности става през по общия ред като кандидастват за места в яслите и детските градини през електронната система. Те получват допълнителни точки, като на децата хронични заболявания се дават 7 точки, а за тези със специални потребности 3.


Общо 97% от българските деца използват интернет, а 93% от

Общо 97% от българските деца използват интернет, а 93% от ...

......... 1% от населението е съставено от педофили или хора, които имат сексуален интерес към деца. Това за България означава над 50 000 човека, от които трябва да пазим децата си", допълни той.Повече информация за събитието, както и видео записи на лекциите, може да откриете през следващите няколко дни на: https://web.facebook.com/events/150663375623123/.


Трета поредна година държавата дофинансира двете европейски схеми

Трета поредна година държавата дофинансира двете европейски схеми "Училищен плод" ...

......... отговарят на изискванията за безопасност на храните. Има постоянни проверки, които в самото начало на прилагането на схемата установяваха разминавания в качеството на продуктите по изискване и това, което се доставя. Сега вече няма такива проблеми", каза още Игор Георгиев.Той добави, че усвояването на парите по двете схеми достига 90%.


Авторът на статията е един от организаторите на предстоящия в

Авторът на статията е един от организаторите на предстоящия в ...

......... или губите заедно. Няколко зарази са плъзнали по света и вие трябва да го спасите. Различните герои имат различни умения, но ще успеят само, ако работят в екип.Плюсове: Може да оставите децата да водят. И да им помагате само, ако се налагаМинуси: Отнема време. Играта печели често на по-сложните нива


За следващата учебна година в половината училища у нас ще

За следващата учебна година в половината училища у нас ще ...

......... да има шкафчета за половината ученици. По данни на министъра децата от 1 до 7 клас са около 450 хил.След това ще бъдат закупени шкафчета и за останалите училища, т.е. до две години ще има шкафчета за учениците от 1 до 7 клас във всички училища, обяви още министър Вълчев.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"Децата със специални образователни потребности и хронични заболявания ще се

Децата със специални образователни потребности и хронични заболявания ще се ...

......... получават децата близнаци или ако имат брат или сестра, които посещават яслата. Децата с хронични заболявания ще получават по 3 точки, а тези със специални образователни потребности - по 7. Класирането се запазва както е сега - най-много точки (3) се дават за първо желание и най-малко (1) за третото.


В края на януари тази година международната фондация Elevate обяви,

В края на януари тази година международната фондация Elevate обяви, ...

......... март.От Центъра за творческо обучение обясниха пред "Дневник", че имат предоставена квота за български деца и младежи, за които всяка година се разпределят стипендии. Това се случва на база конкурс за есе и видео есе на космически теми, като повече информация за кампанията тази година може да се открие тук.


Детето ви иска да стане космонавт? Тази толкова популярна и

Детето ви иска да стане космонавт? Тази толкова популярна и ...

......... и талант, както и за изявен интерес към Космоса и Марс", съобщават от фондация Elevate, като уточняват, че информация за стипендиите може да бъде открита на страницата на Space Academy.Организаторите на лекцията "Следваща цел: Марс" уточняват, че специален гост ще бъде посланикът на Холандия в България Берендина Мария тен Тъшър.


Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие

Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие" на издателство "Сиела" ...

......... комуникативни нарушения. Автор е на десетки публикации, свързани с нарушенията на развитието, и лектор на форуми за семейството, увереното родителство и ранното детско развитие. Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.


За уроци в музеите за деца и ученици от цялата

За уроци в музеите за деца и ученици от цялата ...

......... училище и културна институция.Миналата година бе въведена възможност с една декларация за цялата учебната година учителите вече ще могат да извеждат децата извън училище, за да ги водят на музей и други събития. До тогава всеки път се иска подписа на родителя, което на практика демотивира учителите за такива активности.Страховити пирати, избягал неаполитански затворник, венециански търговец скъперник и кльощав

Страховити пирати, избягал неаполитански затворник, венециански търговец скъперник и кльощав ...

......... че са достатъчни деветдесет и девет?На капитан Тарталя му се искаше да настоява, но поредният сблъсък със стената изби от главата му това странно видение.Засега нека оставим тези двама господа да издирват своята странноприемница. Що се отнася до нас, ще се върнем малко назад. Направихте ли го? Къде се намираме?


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Шестнайсет от най-известните българки се обръщат към своето 16-годишно

Шестнайсет от най-известните българки се обръщат към своето 16-годишно "Аз" ...

......... използваме съветите на лицата, които те толкова много харесват, за да ги успокоим и вдъхновим да не се страхуват от грешките си, да не търсят чуждото одобрение и да са спокойни, че раздялата с гаджето не е краят на света, както често им се струва", казват още Николета и Надя.


Национална програма за закрила на детето за 2018 г. е

Национална програма за закрила на детето за 2018 г. е ...

......... и здравето на децата при развод и раздяла на родителите чрез консултиране от Държавната агенция за закрила на детето; разширяване възможностите за включване на децата и младежите в привлекателни за тях форми за прекарване на свободното време; увеличаване на броя на социалните услуги за деца, предоставяни в общността и др.


Как да върнем смисъла в училище – това е основната

Как да върнем смисъла в училище – това е основната ...

......... клас, ще им е полезно за живота и съответно губят интерес към училището.Според национално представителното проучване на Център за приобщаващо образование 30% от шестокласниците в България са в риск от отпадане от училище, а цели 45% от тях смятат основните предмети като математика, история и природни науки за напълно безинтересни.От днес до 16 март 2018 г. учениците от ХII

От днес до 16 март 2018 г. учениците от ХII ...

......... 18 май 2018 г. учениците ще получат служебна бележка за допускане до ДЗИ и ще бъдат обявени списъците с разпределението на зрелостниците по училища, сгради и зали.Изпитните работи ще бъдат оценени в периода от 25.05.2018 г. до 08.06.2018 г. Резултатите от матурите ще бъдат обявени до 13 юни 2017 г.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


На 1 март детският научен център

На 1 март детският научен център "Музейко" ще се превърне ...

......... като игри с децата на място, арт ателиета за малки и големи риби, риби на щипка, хартиени маски-риби. Ще гостуват професионални водолази, плувци и морски специалисти. "Подводен свят" се реализира със съдействието на Община Бургас и благодарение на подкрепата от телевизионния канал National Geographic и "Софийска вода" АД. © Музейко


Поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната към

Поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната към ...

......... 59 училища.Област Русе – 70 училища.Област Силистра – 45 училища.Област Сливен – 31 училища.Област Смолян – 51 училища.Област София-регион, община Етрополе – 4 училища.Област Стара Загора – 68 училища.Област Търговище – 50 училище.Област Хасково, общини Ивайловград, Тополовград и Стамболово – 14 училища.Област Шумен – 65 училища.Област Ямбол – 3 училищата.


Дискусия и измисляне на българска приказка с тема

Дискусия и измисляне на българска приказка с тема "Баба Марта", ...

......... погледнете в миналото с нас. В София, на 1 март в A Hub на ул. "Христо Белчев" 3", кани всички Борис Бъндев. Входът е свободен, а благотворително ще се продават тениски с шевици, изрисувани от "Естинари".© Личен архивТениските с шевиците, които ще се продават благотворително: дигитална нестинарка и дигитален кукер.


Поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната, към

Поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната, към ...

......... Разград – 59 училища.Област Русе – 71 училища.Област Силистра – 45 училища.Област Сливен – 68 училища.Област Смолян – 56 училища.Област Стара Загора – 58 училища.Област Търговище – 51 училище.Област Хасково, община Ивайловград – 4 училища.Област Шумен – 65 училища.Област Ямбол – 2 – училищата в с. Войника и с. Гранитово.


Реклама на Националната лотария с участието на националния отбор по

Реклама на Националната лотария с участието на националния отбор по ...

......... е накарало да участва в рекламата. "Насърчаването към хазартни игри ли е асоциацията, която бихте искали да има с този спорт", питат от организацията и посочват, че уставът на федерацията предвижда изключване на членове при грубо уронване на престижа и авторитета ѝ.Пълната позиция на Националната мрежа за децата четете тук.


Министерството на образованието и науката (МОН) иска задължително предучилищно образование

Министерството на образованието и науката (МОН) иска задължително предучилищно образование ...

......... 41-ият парламент бе разпуснат, законопроектът не бе приет изцяло.През 2014 г., когато на власт бе вторият кабинет на Борисов, ГЕРБ внесе отново законопроекта за предучилищното и училищното образование, но без текстове за задължителна предучилищна подготовка на 4-годишните. Именно този закон е основа на продължаващата вече година реформа в училищното образование.


Вече е по книжарниците книгата на французойката психоаналитик Франсоаз Долто

Вече е по книжарниците книгата на французойката психоаналитик Франсоаз Долто ...

......... условие, че това е игра, а не проект за неговото бъдеще.Тази разлика не се обяснява на децата. По същия начин, по който трябва да разберат защо не бива да бъркат в контакта, те имат нужда от думи, за да схванат противоречията между съблаз­нителното изкушение на въображението и неговото опасно реа­лизиране.


С децата в почивните дни

С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Единадесет документални филма, които разказват за различните начини на обучение

Единадесет документални филма, които разказват за различните начини на обучение ...

......... че ролята на фестивала може да е точно такава - като в един цитат от Антоан дьо Сент- Екзюпери: "Ако искаш да построиш кораб, не карай хората да започнат да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море."


От 1 юли осиновителите на деца до 5-годишна възраст ще

От 1 юли осиновителите на деца до 5-годишна възраст ще ...

......... прие на първо четене днес.Отпускът ще се полага от деня на предаването на децата на осиновителите. Изплащаното обезщетение ще бъде от 90% от дохода им за предходните 24 месеца, каквото се полага за отглеждане на дете до 1 година.Целта е да се гарантират равни права на хората, които осиновяват деца.


Над 150 души са поискали да се включат в родителския

Над 150 души са поискали да се включат в родителския ...

......... се структурата към кмета на Бургас да заседава веднъж на срок, както и преди началото на учебната година. При спешни случаи членовете на съвета също ще се събират."Родителите ще са ни от голяма помощ при решаване на различни казуси в образованието на местно ниво", заяви зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева.


Петнадесетото издание на благотворителната инициатива

Петнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" събра 2 472 ...

......... болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечението или рехабилитацията му, може да подаде документи за подпомагане от кампанията, посочват от президентството.Молби за подпомагане на деца се приемат целогодишно. Към момента общо 33 лечебни заведения са подали заявления за закупуване на медицинска апаратура със средства от кампанията.


Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за

Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за ...

......... Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване в най-старото висше училище в България.Най-актуалната информация за кандидатстудентската кампания на Софийския университет може да бъде намерена на страницата на университета и в страницата във фейсбук "Кандидат-студенти 2018" .


Образователното министерство, сдружението на общините, синдикатите и част от родителските

Образователното министерство, сдружението на общините, синдикатите и част от родителските ...

......... Деница Сачева. Засега не е известно какво ще включват програмите.На този етап няма как да се намали броя на децата в яслените и градински групи заради липсата на материална база и педагози. След приема на деца със специални образователни потребности е масова практика в групите да има над 30 деца.


Музикалният карнавал на детската поредица за любителите на класическата музика

Музикалният карнавал на детската поредица за любителите на класическата музика ...

......... път включва музикалната приказка "Петя и вълкът" от Сергей Прокофиев и сюитата "Карнавал на животните" от Камий Сен-Санс в изпълнение на дървения духов квинтет Windy - Петьо Колев (флейта), Асен Цветанов (обой), Михаил Михайлов (валдхорна), Явор Добрев (кларинет) и Таня Стайкова (фагот).Всичко, което трябва да знаете за:Концерти на възглавници (166)


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


За поредна година сезонът на пищните маскаради из Европа ще

За поредна година сезонът на пищните маскаради из Европа ще ...

......... жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил.Анкетата ще бъде активна до 12.00 ч. на 16 февруари, а печелившите ще бъда обявени същия ден.В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства.Всичко, което трябва да знаете за:Концерти на възглавници (165)


Столичната община е готова да подкрепи финансово всяка детска градина

Столичната община е готова да подкрепи финансово всяка детска градина ...

......... въпрос дали поставянето на камери не измества по-важни и реални проблеми като мотивацията на учителите, твърде големият брой деца в групите, липсата на професионална психологическа помощ и др., тя каза, че общината строяла нови сгради и планирала промени по отношение на децата с хронични заболявания, които могат да бъдат приемани.


Вълнувате ли се от прибирането у дома след работа или

Вълнувате ли се от прибирането у дома след работа или ...

......... значение. Също така е важно да познавате и уважавате естествения денонощен ритъм на децата си по отношение на храненето, спането и ходенето до тоалетна. Дете, което е пропуснало следобедния си сън, което чувства глад или което трябва да отиде до тоалетната, може да се окаже доста по-голямо предизвикателство за родителя.


От следващата година в средните училища в някои градове най-вероятно

От следващата година в средните училища в някои градове най-вероятно ...

......... министър Вълчев каза, че очаква да има такива случаи и в други по-малки градове, но новото разпределяне на паралелките ще стане известно през март.Наблюдаваната тенденция е, че след седми клас учениците масово предпочитат езикови и математически гимназии и тъй като се откриват повече паралелки, отколкото има нужда, професионалните остават празни.


Надявам се, че тази книга ще бъде ваш ценен спътник

Надявам се, че тази книга ще бъде ваш ценен спътник ...

......... възпитание на деца в домашни условия "Розовата градина".Книгата й можете да намерите по книжарниците под марката на издателство "Кибеа", преводът е на Ирина Манушева. Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.


Децата от ромски етнос може да бъдат записвани в първи

Децата от ромски етнос може да бъдат записвани в първи ...

......... желание на родителите ги запишат в училище в прилежащ район. Предложението е на сдружението на общините, а целта е да няма само ромски класове, за да могат децата от този етнос да се интегрират.Преди дни и Столичната община предложи три години уседналост като основен критерий за прием в първи клас.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Един от най-популярните влогъри и идол на милиони тийнейджъри по

Един от най-популярните влогъри и идол на милиони тийнейджъри по ...

......... противоречията, тъй като платформата е разрешена, за да може видеоклипът да се показва на живо в интернет.В новия видеоклип Пол интервюира оцелял след опит за самоубийство, както и директора на Националната програма за превенция на самоубийствата в САЩ Lifeline и обещава да дари 1 милион долара за предотвратяване на самоубийствата.


Толерантност към различието, преодоляване на негативните предразсъдъци и превенция на

Толерантност към различието, преодоляване на негативните предразсъдъци и превенция на ...

......... да се разграничава дискриминацията по полов, религиозен, етнически и расов признак, също и на хора с увреждания. Учениците трябва да оценяват борбата с дискриминацията, да осъзнават необходимостта за противодействие на насилието и да демонстрират стремеж към разрешаване на конфликтни ситуации по градивен начин.Всичко, което трябва да знаете за:Истанбулската конвенция (30)


От 16 до 24 февруари в София ще се проведе

От 16 до 24 февруари в София ще се проведе ...

......... и дебати "Червената къща" и Чешки културен център. Цялата програма на фестивала можете да видите тук и на страницата във "Фейсбук". Входът за всяка прожекция е 3 лева под формата на дарение, направено на място. Всички постъпления от фестивала са предназначени за създаване и безплатно разпространение на сборника "(не)Възможното образование".


След три години обучение чрез работа у нас законодателна и

След три години обучение чрез работа у нас законодателна и ...

......... за които е, че работната среда не отговаря на условията за труд.Сред предложенията, които вероятно ще попаднат в законодателната инициатива, са условие учебните програми да се актуализират на всеки пет години и създаване на регистър на фирмите, които работят с ученици по дуални програми. Към момента те са около 200.


Основният критерии за прием в първи клас в общинските училища

Основният критерии за прием в първи клас в общинските училища ...

......... отпуск за отглеждане родител, децата, чийто родители са студенти в София, или които са посещавали ясла или почасова подготовка в същата детска градина.Запазват се социалните критерии за сираци (6 точки), полусираци (3 точки), деца от приемни семейства (3 точки) или с брат и сестра в същата детската градина (1 точка).


Днес над 120 държави по света отбелязват за 15-а поредна

Днес над 120 държави по света отбелязват за 15-а поредна ...

......... Обществения съвет за безопасен интернет, младите хора от Младежкия панел към Центъра за безопасен интернет, киберскаути, учители и родители.Ще бъде организиран и видеомост с участници в централно европейско събитие за Деня за безопасен интернет в Страсбург под егидата на еврокомисаря по въпросите на цифровата икономика и цифрово общество Мария Габриел.


Сто занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си

Сто занимания по системата Монтесори, за да подготвим детето си ...

......... Монтесори успоредно с професията си на моден стилист.В края на книгата с приложна тетрадка, за да си могат родителите да си направят сами помагалата Монтесори.Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.


Някога хората са вярвали, че Луната има човешко лице, но

Някога хората са вярвали, че Луната има човешко лице, но ...

......... изучава и от студентите в Националния университет на Тайван като пример за богат набор от метафори и други художествени изразни средства.Преводът е на Юлия Спиридонова.Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.


Яница Стойкова е българският победител в тазгодишното 11-о издание на

Яница Стойкова е българският победител в тазгодишното 11-о издание на ...

......... темата за 60-годишния юбилей на Съюза. Те можеха да избират измежду 552-те възможни комбинации между всеки два от 24-те официални езика на ЕС. Всички победители са избрали да превеждат към своя най-силен език или към майчиния си език, каквато е практиката и сред преводачите, които работят в институциите на ЕС.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Поради обявена грипна епидемия в 892 училища в страната днес

Поради обявена грипна епидемия в 892 училища в страната днес ...

......... Видин е преустановен учебният процес в СУ "Св. Св. Кирил и Методий", град Брегово, а в област Плевен в 2 училища – СУ "Св. Св. Кирил и Методий", гр. Пордим и Обединено училище "Никола Вапцаров", село Вълчитрън.От 3 до 6 февруари включително учениците в цялата страна са в междусрочна ваканция.


Знаете ли как работи най-големият инструмент музикален инструмент в България

Знаете ли как работи най-големият инструмент музикален инструмент в България ...

......... през потребителски профил.Анкетата ще бъде активна до 23.59 ч. на 18 февруари, а на следващия ден ще бъде обявен печелившият.В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства.Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (7)Анкета > Колко мануала има концертният орган в зала "България"? Гласуване/ Резултати


Нова дирекция в Министерството на образованието и науката (МОН) ще

Нова дирекция в Министерството на образованието и науката (МОН) ще ...

......... от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", от друга.Друга промяна в правилника на МОН е разделянето на досегашната дирекция "Политики за стратегическо развитие и информационно осигуряване" на две дирекции. Причината е многото функции и задължения в областта на информационни и комуникационни технологии в министерството, се обяснява в съобщението.


Спазва ли държавата правата на децата?Помага ли на родителите, за

Спазва ли държавата правата на децата?Помага ли на родителите, за ...

......... рамките на работата по доклада – чрез фокус групите и чрез тази анкета – са доказателство колко много имат да кажат хората, към които са насочени политиките за децата и семействата в България и колко обогатяващ и отрезвяващ може да бъде техният глас и за експертите, и за държавните институции.


Поради обявена грипна епидемия в 873 училища в страната днес

Поради обявена грипна епидемия в 873 училища в страната днес ...

......... ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – с. Ставерци,област Плевен, и ОУ "Васил Левски" – с. Бойница,област Видин, днес също няма да има занятия.В община Благоевград грипната ваканция от утре е отменена.От 3 до 6 февруари включително учениците в цялата страна са в междусрочна ваканция, напомнят от министерството на образованието.


Любопитните истории на най-големия и най-малкия музикален инструмент във филхармоничния

Любопитните истории на най-големия и най-малкия музикален инструмент във филхармоничния ...

......... Вергов ще разкрият детайли от музиката на Бетовен.Билети могат да бъдат купени на касите на Софийска филхармония, както и онлайн от eventim, ticketsbg, epay. Очаквайте и играта на "Детски Дневник" и "Фортисимо Фамилия", която ще донесе на един късметлия безплатен семеен билет.Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (6)


В седмицата в която училищата в София са в грипна

В седмицата в която училищата в София са в грипна ...

......... изкуство (витражна техника и правене на стъклопис); Ренесанс (рисуване на портрет акрил върху платно); Импресионизъм (рисуване на пейзаж с пастели); Кубизъм (колажна техника); Поп арт (правене на реклама с фулмастери).Заниманията са безплатни ако детето е придружено от родител. Повече информация и телефони за записвания има на фейсбук страницата на фондацията.


Съвременните тийнейджъри са много примерни в сравнение с предишните поколения.

Съвременните тийнейджъри са много примерни в сравнение с предишните поколения. ...

......... рекордно ниски нива на консумация на алкохол, тютюнопушене, прием на наркотици и забременяване.Момчетата са по-склонни към рисково поведение. Почти 6% са признали, че са прониквали в чужд компютър от своя в сравнение с 4% от момичетата.Бременността сред тийнейджърките е рекордно ниска. Тя е намаляла наполовина сред непълнолетните, като достига 21%.


България скоро може да има нов космонавт. Или поне такава

България скоро може да има нов космонавт. Или поне такава ...

......... в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и т.н. След преминаване на програмите те получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.На събитието в "София ивент център" организаторите ще дадат повече подробности как може да се участва в надпреварата за стипендията.


Ратификацията на Истанбулската конвенция няма да доведе до промени в

Ратификацията на Истанбулската конвенция няма да доведе до промени в ...

......... конвенцията няма да има промени в учебните програми. Всичко, което се изисква по закона за равнопоставеност на половете, вече е направено в учебните програми. Няма нужда от нови промени и самата конвенция като такава не ни задължава да правим промени", обясни още Вълчев.Всичко, което трябва да знаете за:Истанбулската конвенция (3)


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


България ще въведе система за издирване на изчезнали деца, която

България ще въведе система за издирване на изчезнали деца, която ...

......... изчезване.С над 2 млрд. потребители този инструмент е изключително силен при издирването на изчезнали деца с опасност за живота и здравето им, посочват от министерството.България ще бъде една от първите държави в региона, която ще въведе системата. "AMBER Alert – изчезнало дете" ще бъде представена официално идния понеделник (29 януари).


От 3 до 6 февруари в София ще се проведе

От 3 до 6 февруари в София ще се проведе ...

......... децата да се научат да изграждат сториборд и да монтират видеоклип.Курсът се организира от образователен център "Технократи" в партньорство с школа по изкуство и дизайн за деца LittleMakers и ще се проведе в "Move.bg" на ул. "Сердика" 20 по време на междусрочната ученическа ваканция.Условията за участие и записвания - тук.


Поради висока заболеваемост от грип в 314 училища в България

Поради висока заболеваемост от грип в 314 училища в България ...

......... Н. Вапцаров", СУ "Хр. Ботев" и ПГ в гр. Бобов дол, ОУ "Хр. Ботев" - село Невестино, НУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Раждавица, ОУ "Хр. Павлович" и СУ "Св. Климент Охридски" в град Дупница.В ОУ "Хр.Ботев" в ямболското село Кукорево също няма да се учи на 24 януари.


През февруари

През февруари "Телерик Академия" започва нови програми по дигитални науки ...

......... досега безплатно на програмиране в Академията са се обучавали над 8 хил. ученици на възраст 7-18 г. Нейни възпитаници са над 50% от участниците в националните състезания по информатика в групите за 4-7 клас, където традиционно се нареждат на челни позиции, включително и на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).


Авторитетното британско издание

Авторитетното британско издание "Файненшъл таймс" (Financial Times) дава на гимназисти ...

......... а сега е отворена и за институции навсякъде по света. Заинтересуваните училища могат да се регистрират за участие тук.Надеждата на медията е, че така учениците ще получат знания и за теми извън училищната програма и че по-високата им обща култура ще помогне при кандидатстването в университети и за работни места.


Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма

Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма ...

......... и ОУ "Антон Страшимиров" - с. Дебелт. В Софийска област няма да има учебни занятия в СОУ "Хр. Ботев" – с. Горна Малина, поради ремонт на отоплителната инсталация от 23 до 25 януари.В ОУ "Хр.Ботев" – с. Кукорево, област Ямбол, също няма де се учи на 23 до 24 януари.


На 28 януари, в Деня на бащата, актрисата Ана Пападопулу

На 28 януари, в Деня на бащата, актрисата Ана Пападопулу ...

......... подарявайки на хвъркатите зимна приказка и научавайки повече за тях;- "Звездни детективи" - каква е подредбата на небесните тела в зимното небе и как това влияе на нашата зимна приказка на планетата Земя;- както и с втория за месец януари Ден за най-малките, който ще се проведе на 31 януари.


Поради висока заболеваемост в 142 училища в страната днес няма

Поради висока заболеваемост в 142 училища в страната днес няма ...

......... четири училища в Пловдивска област – ОУ "Св. Св. Кирил и Методий - с. Стрелци, НУ "Св. Св. Кирил и Методий"- с. Борец, СУ "Христо Смирненски"- гр. Брезово, и ПГ "Зл. Бояджиев"- гр. Брезово. До 24 януари продължава и грипната ваканция за СУ "Васил Левски" – гр. Опака, обл. Търговище.