Убийство от ревност, трагична любовна история, битка между добро и

Убийство от ревност, трагична любовна история, битка между добро и ...

......... май от 19 часа в зала "България" заедно с Максим Ешкенази и Софийска филхармония ще бъдат Михаела Филева, Деян Донков, Весела Бабинова и Валери Турманов.Билети могат да бъдат купени на касите на зала "България" и онлайн на уеб страницата на Софийската филхармония.Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (11)


Без телевизия и таблети. Звучи като наказание, но в Белгия

Без телевизия и таблети. Звучи като наказание, но в Белгия ...

......... открито. "В последно време децата са склонни да прекарват много време пред таблета, компютъра и телевизора", каза Грегоар.Друга майка призова местните правителствени представители да видят колко хора са отишли на събитието като мотив да направят детска площадка в региона. "Има много хора и не достатъчно инициативи за игра", допълни тя.


Гражданите, политиката и демокрацията, Гражданите, правата и отговорностите, Идентичностите и

Гражданите, политиката и демокрацията, Гражданите, правата и отговорностите, Идентичностите и ...

......... чрез практика, решаване на казуси, разработване на проекти). Обучението е насочено към подготовката на младия човек за социална реализация, съобразена със законите на демократичното общество. По-голямо внимание се отделя на формирането на гражданска култура, както и на възможностите за осмисляне на значими социални проблеми на регионално, национално и глобално ниво.


На Деня на земята, 22 април, екологичната кампания

На Деня на земята, 22 април, екологичната кампания "Книги за ...

......... хартиеха книга, участниците могат да вземат специален талон, който дава достъп до 2 заглавия срещу килограм пластмаса. За вход в електронната книжарница е необходима регистрация с имейл адрес и уникалния код, отпечатан върху всеки талон. Повече информация за инициативата може да следите на страницата на кампанията в социланата мрежа "Фейсбук".


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Общо 9447 български деца на възраст от 5 до 16

Общо 9447 български деца на възраст от 5 до 16 ...

......... 5 до 16 г. със съвременната художествена литература, издавана на български език, и да насърчи четенето сред подрастващите.В шестото издание на наградата се състезаваха 101 заглавия на автори от 19 държави, като броят на българските издания бе най-голям - 32. Периодът на гласуване бе от 20 февруари до 15 април.



Бърза връзка с експерт по онлайн безопасност осигурява мобилното приложение

Бърза връзка с експерт по онлайн безопасност осигурява мобилното приложение ...

......... съжаление през последните шест години тормозът към деца както в интернет, така и извън него значително се увеличава. Надявам се с нашите последователни действия да направим родителите и подрастващите по-отговорни в тяхното поведение онлайн и заедно да променим тази статистика", коментира Георги Апостолов, координатор на Националния център за безопасен интернет.


На заседанието си днес правителството одобри 13-те разработени от министерството

На заседанието си днес правителството одобри 13-те разработени от министерството ...

......... технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование", "Квалификация", "Създаване на достъпна архитектурна среда и сигурност в училище", "Роден език и култура зад граница" и "Без свободен час".Предвидени са и пари за оборудване на лаборатории, модернизиране на професионалното образование и осигуряване на целодневно обучение на учениците, отбелязват от министерството.


От днес до 22 април в Младежкия театър

От днес до 22 април в Младежкия театър "Н. Бинев" ...

......... отговаря на всички въпроси, свързани с тийн героинята й Ема; Рецептата за съвременен фентъзи бестселър ще ни представи британската писателка Олуин Хамилтън.Откриването на Софийския международен литературен фестивал е на 18 април от 10 ч. на камерна сцена на Младежкия театър с "Деца, пазете шум!" - среща с писателя Виктор Самуилов.


"От Черни връх видяхме, че в София е мръсно." Това ...

......... казват децата от квартала към общината.Дискриминацията е видима и към децата с увреждания, които водят затворен в дома и рядко в квартала живот поради сериозни затруднения, най-вече с придвижването из града. За тях по-важно от всичко друго при пътуването с градски транспорт е "хората да са мили", "да са добри".


Щраус, който поглъща камбани и разговаря с Палечко. Моржове, които

Щраус, който поглъща камбани и разговаря с Палечко. Моржове, които ...

......... книжарниците в България в превод на Иван Бориславов, съобщиха от издателство "Колибри". Илюстрациите са на Елса Енрикес, а художественото оформление е дело на Кирил Златков.Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.



"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Министерството на образованието и науката (МОН) ще регламентира възможността училищните

Министерството на образованието и науката (МОН) ще регламентира възможността училищните ...

......... се пази в продължение на пет години. Става въпрос за оценки, отсъствия, забележки, информация за родителски срещи.От първи до трети клас, когато според новия училищен закон не се пишат оценки по шестобалната система, ще има един дневник.На електронен носител ще бъде и част от документацията, която се води в училище.


Започват Дни на приобщаването 2018 г. – кампания на Центъра

Започват Дни на приобщаването 2018 г. – кампания на Центъра ...

......... май 2018 г. на сайта на Център за приобщаващо образование www.cie.bg.Видеоклипът на кампанията е заснет от английския режисьор Стивън Монтгомъри в столичното 95 СУ "Проф. Иван Шишманов" и EPAM Systems. Дни на приобщаването ще продължат до 31 май 2018 г. Кампанията се осъществява с подкрепата на фондация "Америка за България".


Приказка за валса

Приказка за валса" е последният концерт за най-малките в тазгодишния ...

......... ч. В главната роля отново ще Софийската филхармония, а актьорският състав включва Деян Донков, Весела Бабинова, Михаела Филева и Валери Турманов.Билети и за двата концерта могат да бъдат купени на касите на зала "България" и онлайн на уеб страницата на Софийската филхармония.Всичко, което трябва да знаете за:Музика с "Фортисимо" (10)


В много страни по света затлъстяването сред децата се увеличава.

В много страни по света затлъстяването сред децата се увеличава. ...

......... които мислят, че не трябва да им казваме как да отглеждат децата си. Не всеки приема това. Вече обаче няма проблем".Градът освен това забрани на фирмите за вредна храна да се рекламират в метрото или да спонсорират спортни събития. Управата работи с магазините и супермаркетите, за да промотират прясна храна.



"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Правителството отпуска допълнителни средства, за да се осигури достъп до

Правителството отпуска допълнителни средства, за да се осигури достъп до ...

......... насочена към олекотяване тежестта на ученическите раници.За финансиране на електронните варианти на учебниците допълнителните средства ще са 3% върху съответните нормативи за учебниците за I клас, които се използват за една учебна година, и 8% върху нормативите за учебниците за II – VII клас, чиято годност е три учебни години.


За втора поредна година издателство

За втора поредна година издателство "Дъбови листа" търси талантливи деца, ...

......... на Център за развитие на медиите и гл. ас. д-р Юлия Йорданова-Панчева е с три професионални профила – фолклористика и културна антропология, литературна история и методика на обучението по литература, книгоиздаване и печатна журналистика и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". А "Детски Дневник" е медиен партньор на конкурса.


Щъркелите са птиците, за които научаваме още в ранното ни

Щъркелите са птиците, за които научаваме още в ранното ни ...

......... си име новото хвъркатосе приемаше във щърковото ято.Но за да не стават съвпадения,новоизлюпените Божии творенияполучаваха наместо дрешкиинтересни имена човешки.Кръстници на малките пък бяха хора,приютили ги под свойта стряха.Като чичкото Иван Петров,кантонер на Гара Бов.На комина на коготобе на Жан Петров гнездото.Ето как и Щъркеланчо, милия,се сдоби със име и фамилия.


Тази година в столицата седмокласниците са с около 400 повече

Тази година в столицата седмокласниците са с около 400 повече ...

......... пред тях, препоръча Ваня Кастрева. За матурите тя посъветва децата да не закъсняват, да не правят каквито и да е опити за преписване или подсказване, да не нарушават дисциплината по време на изпита и да спазват стриктно инструктажа, който е достъпен и на сайта на МОН за информация на родителите.


Благороден неблагодарник и възпитан калпазанин, шампион на карти, пропилял графската

Благороден неблагодарник и възпитан калпазанин, шампион на карти, пропилял графската ...

......... и го извади внимателно, за да не го повреди. Беше лист от тефтер с календар – от онези, в които за всеки ден от годината има по една страница. Този беше от 12 февруари, но година липсваше. На гърба имаше писмо.Написаното се беше поразмазало от морската вода. Той зачете трескаво.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Млади учители, които да задържат вниманието на децата в час;

Млади учители, които да задържат вниманието на децата в час; ...

......... къщата, колата. Но каквото знаете, не могат да ви го вземат. Затова трупайте богатство", каза проф. Станислав Станилов. Колегата му проф. Милен Михов пък обясни на учениците какво е истински лидер - не само да назовава проблема, но да казва решението и да може да убеждава хората да му вярват.


В следващите години ще се пенсионират половината учители. В момента

В следващите години ще се пенсионират половината учители. В момента ...

......... министър Вълчев.Просветното министерство планира да създаде информационна система, която от една страна ще картографира заетостта на учителските места в страната, а от друга - ще даде възможност на кандидати за учители да заявят желание за включване в системата.Ще се мисли и за антистрес програма за учители, за която настояват синдикатите.


Познавате ли човек или група хора, които са повлияли за

Познавате ли човек или група хора, които са повлияли за ...

......... до 25 май 2018 г. Церемонията по връчването на наградите "Златна ябълка" ще се проведе за осми пореден път в навечерието на Деня на детето - на 31 май в София. Наградите се връчват в седем категории: Герой на децата, Болница, Училище, Община, Журналист, Благотворител и Награда за цялостен принос.


"Детски Дневник" събра няколко предложения за занимания на ученици през ...

......... почивка;13:30-14:30 – Монтаж на филми - финал;14:30-15:00 – Почивка, състезателни игри в двора;15:00-16:00 – Премиерна прожекция с пуканки в киносалона на музея за всички зрители - представяме дебютните филми на малките сценаристи, режисьори, оператори и монтажисти. Не само ще се насладим на кинематографското им творчество, но ще наградим и най-добрите.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Участие в държавния зрелостен изпит по български език и литература

Участие в държавния зрелостен изпит по български език и литература ...

......... впише средноаритметичната оценка от двата държавни изпита за придобиване на професионална квалификация вместо оценка от втора матура по общообразователен предмет. За трети зрелостен изпит по желание са кандидатствали 782 ученици. Изпитите по желание ще са в периода от 29 май до 1 юни по график, който ще бъде обявен допълнително.


Фото кът с щури снимки за спомен, работилница за малки

Фото кът с щури снимки за спомен, работилница за малки ...

......... за добра кауза".През 2017 г. фотографът се завръща в България, за да открие с помощта на Център за приобщаващо образование сниманите деца и да им зададе същия въпрос. Резултатът са педесет фотографии "преди" и "сега".Откриването на изложбата е на 24 март от 14.30 часа в "Античен комплекс Сердика", зона Ларго.


Почти 10 хил. (9 691) са свободните места в общинските

Почти 10 хил. (9 691) са свободните места в общинските ...

......... Би Ти Ви. Приемът на деца с хронични заболявания и специални образователни потребности става през по общия ред като кандидастват за места в яслите и детските градини през електронната система. Те получват допълнителни точки, като на децата хронични заболявания се дават 7 точки, а за тези със специални потребности 3.


Общо 97% от българските деца използват интернет, а 93% от

Общо 97% от българските деца използват интернет, а 93% от ...

......... 1% от населението е съставено от педофили или хора, които имат сексуален интерес към деца. Това за България означава над 50 000 човека, от които трябва да пазим децата си", допълни той.Повече информация за събитието, както и видео записи на лекциите, може да откриете през следващите няколко дни на: https://web.facebook.com/events/150663375623123/.


Трета поредна година държавата дофинансира двете европейски схеми

Трета поредна година държавата дофинансира двете европейски схеми "Училищен плод" ...

......... отговарят на изискванията за безопасност на храните. Има постоянни проверки, които в самото начало на прилагането на схемата установяваха разминавания в качеството на продуктите по изискване и това, което се доставя. Сега вече няма такива проблеми", каза още Игор Георгиев.Той добави, че усвояването на парите по двете схеми достига 90%.


Авторът на статията е един от организаторите на предстоящия в

Авторът на статията е един от организаторите на предстоящия в ...

......... или губите заедно. Няколко зарази са плъзнали по света и вие трябва да го спасите. Различните герои имат различни умения, но ще успеят само, ако работят в екип.Плюсове: Може да оставите децата да водят. И да им помагате само, ако се налагаМинуси: Отнема време. Играта печели често на по-сложните нива


За следващата учебна година в половината училища у нас ще

За следващата учебна година в половината училища у нас ще ...

......... да има шкафчета за половината ученици. По данни на министъра децата от 1 до 7 клас са около 450 хил.След това ще бъдат закупени шкафчета и за останалите училища, т.е. до две години ще има шкафчета за учениците от 1 до 7 клас във всички училища, обяви още министър Вълчев.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Децата със специални образователни потребности и хронични заболявания ще се

Децата със специални образователни потребности и хронични заболявания ще се ...

......... получават децата близнаци или ако имат брат или сестра, които посещават яслата. Децата с хронични заболявания ще получават по 3 точки, а тези със специални образователни потребности - по 7. Класирането се запазва както е сега - най-много точки (3) се дават за първо желание и най-малко (1) за третото.


В края на януари тази година международната фондация Elevate обяви,

В края на януари тази година международната фондация Elevate обяви, ...

......... март.От Центъра за творческо обучение обясниха пред "Дневник", че имат предоставена квота за български деца и младежи, за които всяка година се разпределят стипендии. Това се случва на база конкурс за есе и видео есе на космически теми, като повече информация за кампанията тази година може да се открие тук.


Детето ви иска да стане космонавт? Тази толкова популярна и

Детето ви иска да стане космонавт? Тази толкова популярна и ...

......... и талант, както и за изявен интерес към Космоса и Марс", съобщават от фондация Elevate, като уточняват, че информация за стипендиите може да бъде открита на страницата на Space Academy.Организаторите на лекцията "Следваща цел: Марс" уточняват, че специален гост ще бъде посланикът на Холандия в България Берендина Мария тен Тъшър.


Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие

Умно бебе. Пътеводител за ранното детско развитие" на издателство "Сиела" ...

......... комуникативни нарушения. Автор е на десетки публикации, свързани с нарушенията на развитието, и лектор на форуми за семейството, увереното родителство и ранното детско развитие. Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.


За уроци в музеите за деца и ученици от цялата

За уроци в музеите за деца и ученици от цялата ...

......... училище и културна институция.Миналата година бе въведена възможност с една декларация за цялата учебната година учителите вече ще могат да извеждат децата извън училище, за да ги водят на музей и други събития. До тогава всеки път се иска подписа на родителя, което на практика демотивира учителите за такива активности.


Страховити пирати, избягал неаполитански затворник, венециански търговец скъперник и кльощав

Страховити пирати, избягал неаполитански затворник, венециански търговец скъперник и кльощав ...

......... че са достатъчни деветдесет и девет?На капитан Тарталя му се искаше да настоява, но поредният сблъсък със стената изби от главата му това странно видение.Засега нека оставим тези двама господа да издирват своята странноприемница. Що се отнася до нас, ще се върнем малко назад. Направихте ли го? Къде се намираме?


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Шестнайсет от най-известните българки се обръщат към своето 16-годишно

Шестнайсет от най-известните българки се обръщат към своето 16-годишно "Аз" ...

......... използваме съветите на лицата, които те толкова много харесват, за да ги успокоим и вдъхновим да не се страхуват от грешките си, да не търсят чуждото одобрение и да са спокойни, че раздялата с гаджето не е краят на света, както често им се струва", казват още Николета и Надя.


Национална програма за закрила на детето за 2018 г. е

Национална програма за закрила на детето за 2018 г. е ...

......... и здравето на децата при развод и раздяла на родителите чрез консултиране от Държавната агенция за закрила на детето; разширяване възможностите за включване на децата и младежите в привлекателни за тях форми за прекарване на свободното време; увеличаване на броя на социалните услуги за деца, предоставяни в общността и др.


Как да върнем смисъла в училище – това е основната

Как да върнем смисъла в училище – това е основната ...

......... клас, ще им е полезно за живота и съответно губят интерес към училището.Според национално представителното проучване на Център за приобщаващо образование 30% от шестокласниците в България са в риск от отпадане от училище, а цели 45% от тях смятат основните предмети като математика, история и природни науки за напълно безинтересни.


От днес до 16 март 2018 г. учениците от ХII

От днес до 16 март 2018 г. учениците от ХII ...

......... 18 май 2018 г. учениците ще получат служебна бележка за допускане до ДЗИ и ще бъдат обявени списъците с разпределението на зрелостниците по училища, сгради и зали.Изпитните работи ще бъдат оценени в периода от 25.05.2018 г. до 08.06.2018 г. Резултатите от матурите ще бъдат обявени до 13 юни 2017 г.


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


На 1 март детският научен център

На 1 март детският научен център "Музейко" ще се превърне ...

......... като игри с децата на място, арт ателиета за малки и големи риби, риби на щипка, хартиени маски-риби. Ще гостуват професионални водолази, плувци и морски специалисти. "Подводен свят" се реализира със съдействието на Община Бургас и благодарение на подкрепата от телевизионния канал National Geographic и "Софийска вода" АД. © Музейко


Поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната към

Поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната към ...

......... 59 училища.Област Русе – 70 училища.Област Силистра – 45 училища.Област Сливен – 31 училища.Област Смолян – 51 училища.Област София-регион, община Етрополе – 4 училища.Област Стара Загора – 68 училища.Област Търговище – 50 училище.Област Хасково, общини Ивайловград, Тополовград и Стамболово – 14 училища.Област Шумен – 65 училища.Област Ямбол – 3 училищата.


Дискусия и измисляне на българска приказка с тема

Дискусия и измисляне на българска приказка с тема "Баба Марта", ...

......... погледнете в миналото с нас. В София, на 1 март в A Hub на ул. "Христо Белчев" 3", кани всички Борис Бъндев. Входът е свободен, а благотворително ще се продават тениски с шевици, изрисувани от "Естинари".© Личен архивТениските с шевиците, които ще се продават благотворително: дигитална нестинарка и дигитален кукер.


Поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната, към

Поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната, към ...

......... Разград – 59 училища.Област Русе – 71 училища.Област Силистра – 45 училища.Област Сливен – 68 училища.Област Смолян – 56 училища.Област Стара Загора – 58 училища.Област Търговище – 51 училище.Област Хасково, община Ивайловград – 4 училища.Област Шумен – 65 училища.Област Ямбол – 2 – училищата в с. Войника и с. Гранитово.


Реклама на Националната лотария с участието на националния отбор по

Реклама на Националната лотария с участието на националния отбор по ...

......... е накарало да участва в рекламата. "Насърчаването към хазартни игри ли е асоциацията, която бихте искали да има с този спорт", питат от организацията и посочват, че уставът на федерацията предвижда изключване на членове при грубо уронване на престижа и авторитета ѝ.Пълната позиция на Националната мрежа за децата четете тук.


Министерството на образованието и науката (МОН) иска задължително предучилищно образование

Министерството на образованието и науката (МОН) иска задължително предучилищно образование ...

......... 41-ият парламент бе разпуснат, законопроектът не бе приет изцяло.През 2014 г., когато на власт бе вторият кабинет на Борисов, ГЕРБ внесе отново законопроекта за предучилищното и училищното образование, но без текстове за задължителна предучилищна подготовка на 4-годишните. Именно този закон е основа на продължаващата вече година реформа в училищното образование.


Вече е по книжарниците книгата на французойката психоаналитик Франсоаз Долто

Вече е по книжарниците книгата на французойката психоаналитик Франсоаз Долто ...

......... условие, че това е игра, а не проект за неговото бъдеще.Тази разлика не се обяснява на децата. По същия начин, по който трябва да разберат защо не бива да бъркат в контакта, те имат нужда от думи, за да схванат противоречията между съблаз­нителното изкушение на въображението и неговото опасно реа­лизиране.


С децата в почивните дни

С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


Единадесет документални филма, които разказват за различните начини на обучение

Единадесет документални филма, които разказват за различните начини на обучение ...

......... че ролята на фестивала може да е точно такава - като в един цитат от Антоан дьо Сент- Екзюпери: "Ако искаш да построиш кораб, не карай хората да започнат да събират дъски, да разпределяш работата и да даваш заповеди. Вместо това ги научи да копнеят за огромното и безкрайно море."


От 1 юли осиновителите на деца до 5-годишна възраст ще

От 1 юли осиновителите на деца до 5-годишна възраст ще ...

......... прие на първо четене днес.Отпускът ще се полага от деня на предаването на децата на осиновителите. Изплащаното обезщетение ще бъде от 90% от дохода им за предходните 24 месеца, каквото се полага за отглеждане на дете до 1 година.Целта е да се гарантират равни права на хората, които осиновяват деца.


Над 150 души са поискали да се включат в родителския

Над 150 души са поискали да се включат в родителския ...

......... се структурата към кмета на Бургас да заседава веднъж на срок, както и преди началото на учебната година. При спешни случаи членовете на съвета също ще се събират."Родителите ще са ни от голяма помощ при решаване на различни казуси в образованието на местно ниво", заяви зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева.


Петнадесетото издание на благотворителната инициатива

Петнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" събра 2 472 ...

......... болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечението или рехабилитацията му, може да подаде документи за подпомагане от кампанията, посочват от президентството.Молби за подпомагане на деца се приемат целогодишно. Към момента общо 33 лечебни заведения са подали заявления за закупуване на медицинска апаратура със средства от кампанията.


Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за

Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за ...

......... Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се запознаят със специалностите и начина за кандидатстване в най-старото висше училище в България.Най-актуалната информация за кандидатстудентската кампания на Софийския университет може да бъде намерена на страницата на университета и в страницата във фейсбук "Кандидат-студенти 2018" .


Образователното министерство, сдружението на общините, синдикатите и част от родителските

Образователното министерство, сдружението на общините, синдикатите и част от родителските ...

......... Деница Сачева. Засега не е известно какво ще включват програмите.На този етап няма как да се намали броя на децата в яслените и градински групи заради липсата на материална база и педагози. След приема на деца със специални образователни потребности е масова практика в групите да има над 30 деца.


Музикалният карнавал на детската поредица за любителите на класическата музика

Музикалният карнавал на детската поредица за любителите на класическата музика ...

......... път включва музикалната приказка "Петя и вълкът" от Сергей Прокофиев и сюитата "Карнавал на животните" от Камий Сен-Санс в изпълнение на дървения духов квинтет Windy - Петьо Колев (флейта), Асен Цветанов (обой), Михаил Михайлов (валдхорна), Явор Добрев (кларинет) и Таня Стайкова (фагот).Всичко, което трябва да знаете за:Концерти на възглавници (166)


"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" ...

......... Куклен театър - ВарнаКуклен театър - Видин, Куклен театър - ГабровоКуклен театър - Добрич, Куклен театър - ПловдивКуклен театър - Русе, Куклен театър - Сливен Куклен театър - София, Куклен театър - Стара ЗагораКуклен театър - Търговище, Куклен театър - ЯмболПрограмата за кината можете да откриете в рубриката "След 5"


За поредна година сезонът на пищните маскаради из Европа ще

За поредна година сезонът на пищните маскаради из Европа ще ...

......... жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил.Анкетата ще бъде активна до 12.00 ч. на 16 февруари, а печелившите ще бъда обявени същия ден.В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства.Всичко, което трябва да знаете за:Концерти на възглавници (165)


Столичната община е готова да подкрепи финансово всяка детска градина

Столичната община е готова да подкрепи финансово всяка детска градина ...

......... въпрос дали поставянето на камери не измества по-важни и реални проблеми като мотивацията на учителите, твърде големият брой деца в групите, липсата на професионална психологическа помощ и др., тя каза, че общината строяла нови сгради и планирала промени по отношение на децата с хронични заболявания, които могат да бъдат приемани.


Вълнувате ли се от прибирането у дома след работа или

Вълнувате ли се от прибирането у дома след работа или ...

......... значение. Също така е важно да познавате и уважавате естествения денонощен ритъм на децата си по отношение на храненето, спането и ходенето до тоалетна. Дете, което е пропуснало следобедния си сън, което чувства глад или което трябва да отиде до тоалетната, може да се окаже доста по-голямо предизвикателство за родителя.


От следващата година в средните училища в някои градове най-вероятно

От следващата година в средните училища в някои градове най-вероятно ...

......... министър Вълчев каза, че очаква да има такива случаи и в други по-малки градове, но новото разпределяне на паралелките ще стане известно през март.Наблюдаваната тенденция е, че след седми клас учениците масово предпочитат езикови и математически гимназии и тъй като се откриват повече паралелки, отколкото има нужда, професионалните остават празни.


Надявам се, че тази книга ще бъде ваш ценен спътник

Надявам се, че тази книга ще бъде ваш ценен спътник ...

......... възпитание на деца в домашни условия "Розовата градина".Книгата й можете да намерите по книжарниците под марката на издателство "Кибеа", преводът е на Ирина Манушева. Читателите на "Детски Дневник" могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безплатна доставка тук.


Децата от ромски етнос може да бъдат записвани в първи

Децата от ромски етнос може да бъдат записвани в първи ...

......... желание на родителите ги запишат в училище в прилежащ район. Предложението е на сдружението на общините, а целта е да няма само ромски класове, за да могат децата от този етнос да се интегрират.Преди дни и Столичната община предложи три години уседналост като основен критерий за прием в първи клас.