Министерството на образованието и науката (МОН) публикува отговорите на националното

...
Министерството на образованието и науката (МОН) публикува отговорите на националното
Коментари Харесай

Задачите и отговорите на изпита по български език след 7 и 10 клас

Министерството на образованието и науката (МОН) разгласява отговорите на националното външно оценяване по български език и литература за седми и десети клас.

Изпитът за седми клас обгръща образователния материал от 5 до 7 клас. Писмената инспекцията включва тест с 26 задания, от които 18 задания със затворени отговори, 6 задания с къс свободен отговор, 1 задача с уголемен свободен отговор и 1 задача за основаване на текст. Учениците трябваше да напишат обстоен преразказ от името на безпристрастен повествовател по описа " Ева, която пораства и се смалява " на Иванка Могилска. Творбата е написана особено за банката с неизучавани творби, която се употребява за националното външно оценяване, заяви МОН. Седмокласниците имаха 150 минути за работа. Максималният брой точки е 100.

 " Ева, която пораства и се смалява ": разказът от изпита по литература за седми клас

Резултатите са балообразуващи за кандидатстването за банкет в гимназии, а оценката влиза и в свидетелствата за главно обучение.

 Изпитите след седми и десети клас: най-важното за учениците и родителите Изпитите след седми и десети клас: най-важното за учениците и родителите

Всички задания и правилните отговори вижте в документа:



Националното външно оценяване за 10 клас включва образователния материал от 8, 9 и 10 клас. Изпитът се състои от 23 задания: Десетокласниците работиха върху три текста - за дебатите, за Дуранкулак и върху фрагмент от повестта " Гераците " на Елин Пелин. Последната задача е за написване на обобщение на текста за Дуранкулак, осведоми просветителното ведомство.

Всички задания и правилните отговори вижте в документа:


Оценките от изпитите ще бъдат оповестени до 28 юни в Единната осведомителна система за изпити и банкет към МОН.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР