Уроците по взаимоотношения и сексуално образование ще бъдат задължителни за

...
Уроците по взаимоотношения и сексуално образование ще бъдат задължителни за
Коментари Харесай

Сексуалното образование ще стане задължително в ирландските училища

Уроците по взаимоотношения и полово обучение ще бъдат наложителни за учениците сред 15 и 18 години в Република Ирландия, съобщи Би Би Си.

Този ход е плануван като част от измененията в общественото, личностно и здравно обучение (SPHE) за огромните възпитаници.

Уроците ще се " преподават по метод, по който ЛГБТК+ идентичностите, взаимоотношенията и фамилиите са изцяло интегрирани ", съгласно Националния съвет за образователни стратегии и оценяване (NCCA).

През 2018 година държавното управление разпореди главен обзор на половото обучение в учебните заведения в Република Ирландия.

Планираните промени плануват по един час седмично уроци по общественото, личностно и здравно обучение за огромните възпитаници.

Ще има уроци за здраве и богатство, взаимоотношения и половост и " зрялост ".

Уроците по взаимоотношения и половост ще предизвикват учениците към " уважителни, грижовни и постоянни взаимоотношения ".

Сред обхванатите тематики ще бъдат " единодушие, фамилиарност и взаимно наслаждение " и по какъв начин да се разпознават корист или принуждение.

Това ще включва " необикновен акцент върху насилието против дами и девойки ".

Учениците също по този начин ще учат за безвредния секс, реакциите при непланирана бременност и достъпа до услуги за полово здраве.

В допълнение, те ще учат за това " по какъв начин нездравословните настройки към пола се поддържат в медиите, онлайн и в обществото " и по какъв начин да им се опълчват.

 Унгария ще се бори в Съда на Европейски Съюз за закон, забраняващ ЛГБТ тематиките в учебно заведение Унгария ще се бори в Съда на Европейски Съюз за закон, забраняващ ЛГБТ тематиките в учебно заведение

Според насоките уроците би трябвало да се преподават по метод, по който ЛГБТК+ идентичностите, взаимоотношенията и фамилиите са изцяло интегрирани в преподаването, вместо да бъдат част от независими уроци.

В уроците по зрялост учениците ще бъдат обучавани за " умения за съюзничество ", с цел да се опълчват на непочтено или оскърбително държание.

До октомври тече консултация по новата образователна стратегия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР