Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Дарителска кампания събра средства за следването на медалиста Петър Жотев в Кеймбридж

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Над 182 хиляди лева бяха събрани за образованието на златния медалист по биология Петър Жотев в колежа Тринити към Кеймбридж. Сумата е събрана за по-малко от четири месеца и ден преди приключване на крайния период на акцията - 1 август., осведоми дарителската платформа Подкрепи.бг.

Петър Жотев е на 18 години и е ученик на Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендарски ". Тази година за трети следващ път завоюва златен орден от Жотев е признат да учи естествени науки в колежа Тринити, само че нямаше нужните средства да покрие таксите за образование. В платформата Подкрепи.бг. бе проведена дарителска акция, която да поддържа неговата идея.

Участие в набирането на средства взеха над 1400 самостоятелни и корпоративни донори, а 20 авторитетни персони застанаха зад самодейността. Над 66 хиляди лева са постъпили по персоналната сметка на Жотев и целевата сума на дарителската платформа е била понижена на 116 560 лева, прецизират от Подкрепи.бг.

 Ученици от България завоюваха медали и от най-силното съревнование по математика в света Ученици от България завоюваха медали и от най-силното съревнование по математика в света

Междувременно Петър се дипломира от Софийската математическа гимназия с отличие и грамота от шефа за принос за издигане на престижа на учебното заведение, оповестяват още от дарителската платформа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР