И тази година Софийската математическа гимназия приема ученици с най-висок

...
И тази година Софийската математическа гимназия приема ученици с най-висок
Коментари Харесай

Софийската математическа гимназия приема ученици с най-висок бал тази година

И тази година Софийската математическа гимназия приема възпитаници с най-голям най-малък бал. Най-желаните паралелки са с чуждоезиков профил с преподаване на британски и испански език. Това се схваща от прессъобщение на Регионалното ръководство на образованието в София.

Минималният бал за банкет в Софийската математическа гимназия е 484.5 точки от оптимални 500. Двамата кандидат-гимназисти с най-голям бал от 500 точки избират да продължат образованието си в Софийската математическа гимназия и в Технологичното учебно заведение " Електронни системи " със компетентност " Системно програмиране ".

 Обявени са резултатите от първото класиране за банкет след седми клас Обявени са резултатите от първото класиране за банкет след седми клас

Десетте учебни заведения с най-голям най-малък бал са:

От класацията на десетте най-хубави учебни заведения отпада 22-ро учебно заведение по отношение на подреждането от предходната година. Неговото място тази година заема Националната природо-математическа гимназия

Както и предходната година най-желаните паралелки след 7 клас са с профил " Чужди езици " с преподаване на британски и испански език. Паралелката на 22-ро учебно заведение " Г. С. Раковски " с преподаване на първи непознат британски и втори испански, е посочена от 2421 възпитаници. На второ място се подрежда друга паралелка на същото учебно заведение, още веднъж с преподаване на испански и британски език.

В нея желаят да се образоват 2247 възпитаници. Над 2 хил възпитаници са показали паралелката с британски и испански език на 32-ро учебно заведение " Св. Климент Охридски ". В същите паралелки над 2 хиляди кандидат-гимназисти са избрали Първа британска гимназия и 7-о учебно заведение " Свети Седмочисленици ".

Учениците, подали заявление за присъединяване в първо класиране, са 11 743. 1757 възпитаници не са подали заявление, от които 851 седмокласници от учебни заведения по културата, спортни, частни и специфични учебни заведения. Некласираните възпитаници са 1338, от тях 1104 от София и 234 от страната. Свободните места за банкет след първи стадий на класиране са 782.

Второто класиране ще бъде оповестено до 19 юли. От 20 до 24 юли ще бъде записването или подаването на заявление за присъединяване в третото класиране.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР