Ученици настояват за промени в критериите за оценяване на държавния

...
Ученици настояват за промени в критериите за оценяване на държавния
Коментари Харесай

Зрелостници настояват за промени в критериите на оценяване на изпита по български език

Ученици упорстват за промени в критериите за оценяване на държавния зрелостен изпит по български език и литература, заяви Би Ти Ви. Зрелостниците от 73-то учебно заведение в София, известно като Втора немска гимназия, са изпратили протестно писмо до Министерството на образованието и науката (МОН), в което показват недоволството си от метода, по който се правят оценка отворените въпроси на изпита. Подписката им е подкрепени от 305 възпитаници.

Зрелостниците считат, че, не се дължи на неприятната подготовка, а на неточност при оценяването на отворените задания на изпита. Според тях изцяло правилни отговори са били глобени, тъй като не съдържат основни думи и шаблонни изречения, които участват като образцов отговор в ключа с правилните отговори. По думите им учениците, които са подходили креативен във формулировката на отговорите си, са били ощетени при оценяването.

 Ниските резултати на матурите били последица от онлайн образованието Ниските резултати на матурите били последица от онлайн образованието

Никъде не са оповестени критериите за оценяване на отворените задания и липсва аргументация за отнетите точки, прибавят те. Публикуваният изпит по български език и литература от 19 май в уеб страницата на МОН съдържа единствено примерни отговори на отворените въпроси.

" Дневник " изпрати въпроси към министерството за критериите за оценяване на изпитните работи и дали ведомството има намерение да ги афишира обществено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР