По разказа Ева, която расте и се смалява на Иванка

...
По разказа Ева, която расте и се смалява на Иванка
Коментари Харесай

По разказа "Ева, която расте и се смалява" писаха седмокласниците на изпита

По описа " Ева, която пораства и се смалява " на Иванка Могилска писаха седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература, заяви Българската национална телевизия. Учениците е трябвало да преразкажат текста от името на безпристрастен повествовател.

Иванка Могилска е текстописец, приключила е компетентност " Режисура за трагичен спектакъл " в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов " и " Връзки с обществеността " в Софийския университет. Посочените услуги в блога й са писане на публикации и текстове за фирмени и промоционални уеб сайтове, писане на публикации за блогове и онлайн списания, основаване на текстове за имейл маркетинг, писане на електронни книги и други

 Изпитите след седми и десети клас: най-важното за учениците и родителите Изпитите след седми и десети клас: най-важното за учениците и родителите

Изпитът стартира в 9 ч., а на него са се явили близо 62 хиляди седмокласници. Изпитът по български език и литература обгръща образователния материал от 5 до 7 клас. Писмената инспекцията включва тест с 26 задания, от които 18 задания със затворени отговори, 6 задания с къс свободен отговор, 1 задача с уголемен свободен отговор и 1 задача за основаване на текст. Последната задача изисква основаване на преразказ върху неизучавана художествена творба от името на безпристрастен повествовател или от името на воин.

Седмокласниците разполагаха със 150 минути за писане, а учениците със специфични просветителни потребности имаха спомагателни 80 минути. Максималният брой точки е 100. Оценките от изпита ще бъдат оповестени до 28 юни в Единната осведомителна система за изпити и банкет към МОН.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР