Над 62 хил. седмокласници и повече от 54 хил. десетокласници

...
Над 62 хил. седмокласници и повече от 54 хил. десетокласници
Коментари Харесай

Над 117 000 седмокласници и десетокласници са на изпит по математика днес

Над 62 хиляди седмокласници и повече от 54 хиляди десетокласници се чака да се явят на националното външно оценяване по математика, заяви Министерството на образованието и науката (МОН). Това е вторият наложителен изпит след този по български език и литература.

Изпитът за седмокласниците стартира от 9 ч. Учениците би трябвало да бъдат с 30 минути по-рано в учебните заведения и ще бъдат допускани против документ за идентичност. Учениците би трябвало да пишат с черна писалка. Могат да се употребяват линия, триъгълник, пергел, черен молив и гума.

Учебният материал, включен в изпита, е от 5 до 7 клас. Седмокласниците разполагат със 150 минути за работа. Максималният брой точки е 100. В теста ще бъдат включени 23 задания:

Оценката от изпита е балообразуваща за кандидатстването за банкет в гимназии и влиза в свидетелствата за главно обучение.

 Изпитите след седми и десети клас: най-важното за учениците и родителите Изпитите след седми и десети клас: най-важното за учениците и родителите

Националното външно оценяване за десетокласниците стартира по-късно - в 11 ч. То включва образователния материал от 8, 9 и 10 клас. Тестът се състои от 17 задания, за които учениците ще имат 90 минути. Максималният брой точки още веднъж е 100.

С оценките си от изпитите по български език и литература и математика десетокласниците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втори гимназиален стадий.
Резултатите от двата изпита ще бъдат оповестени до 28 юни. Оценките могат да бъдат тествани на Единната осведомителна система за изпити и банкет към МОН.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР