С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " с хрумвания и оферти за забавни занимания в края на седмицата за децата или за цялото семейство.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и. Програмата на театрите може да видите в дъното на публикацията.

Петък

Шумен: Регионалната библиотека " Стилиян Чилингиров " - Шумен провежда осмото издание на " Нощ в библиотеката " . За децата са планувани празнично шоу и прожекции на анимационните филми " Фъстъчетата " и " Шантаво семейство ". Те ще могат да прегледат няколко изложения, да се включат в ателие за оцветяване на приказни герои и в ателие " Морска акваристика ". Повече за програмата - Добрич: Фестивал на занаятите и изкуствата ще се организира от 26 до 28 май. Програмата включва изложби на обичайни занаяти, приложни и изобразителни изкуства, работилница за млади гении, ревю с дрехи и прически от началото на 19 век. Повече за програмата на фестивала - Русе: " Детска нощ в музея " ще се организира в Регионалния исторически музей - Русе. Театрална режисура, креативен работилници, детска пробна лаборатория по археология, просветителни игри и концерт ще бъдат част от програмата. Подробности за събитието -.  С децата в почивните дни (27 и 28 май)
© Регионален исторически музей - Русе

Събота

София: Творческият екип " АРТИстократите " провежда креативното ателие " Аз рисувам като Клод Моне " . Участниците ще бъдат осведомени с биографията и творчеството на френския импресионист. Заниманието включва интерактивни игри и изобразяване. София: " Музика от плодове и зеленчуци " е тематиката на следващото издание на " Джаз за деца ". Певицата е Велика Цанкова, а дружно с нея ще свирят Димитър Благоев (китара), Георги Петров (пиано), Борис Таслев (контрабас), Невена Григорова (барабани) и Венцислав Благоев - (тромпет). Децата ще бъдат поканени да изработят принадлежности от растения. София: Камерен отбор " Силуети " ще показа концерт " Шарената брошура " - театър за деца от 0-5 години. Публиката ще чуе пиеси от композиторите Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, Пипков, Владигеров и други Участват актрисата Ива Стоянова и музикантите Калина Митева (цигулка), Лилия Жекова (пиано), Кристиян Калоянов (кларинет), Мартин Павлов (флейта). София: " От плюнкотворката до пчелния вълк: един ден в Природонаучния музей " е тематиката на Детския книжовен маршрут в Националния природонаучен музей при Българска академия на науките. Събитието е въодушевено от втората част на фамилния справочник за музеите и галериите в София - Авторите на книгата Зорница Христова и Тодор Петев ще срещнат участниците с част от персонажите от последния етаж на музея.  Разходка из градските музеи и галерии: Книгата Разходка из градските музеи и галерии: Книгата " Още един ден в музея "

София: Детският център " В къщата на Рая " провежда майски маскен бал . С помощта на аниматори децата ще изработят свои маски, а след това ще се организира и конкурс за най-интересна маска. Заедно с балните феи децата ще танцуват и играят. Събитието е уместно за деца над 6 години.  С децата в почивните дни (27 и 28 май)
© Artem Podrez, pexels.com

Пловдив: Регионалният природонаучен музей - Пловдив кани децата на креативно ателие " Как да творим живи картини от билки и цветя " . Заниманието включва сказка на еко и цветна тема, игра на асоциации за растения, имена и цветове, магично шоу, разработване на пана от рециклирани материали, които участниците ще декорират. Ателието е уместно за деца от 6 до 14 години. Пловдив: Панаир на кулинарното изкуство " Етно кухня на колела " и фестивал " Синьо лято " ще се проведат на 27 и 28 май. По време на събитието ще бъдат показани арменски, италиански, съветски, еврейски, украински и балкански обичайни ястия. Програмата за деца включва арт работилници, танци, игра за пукотевица с лък, театрални и циркови спектакли. Вижте цялостната стратегия - Варна: Гимнастика за деца провежда спортният магазин " Декатлон ". Упражненията оказват помощ за възстановяване на координацията, салдото и гъвкавостта на децата. Нужно е участниците да носят със себе си уместно спортно облекло и постеля за упражненията. Габрово: Японската приказка " Гон, дребната лисица " ще бъде показана на сцената на Драматичния спектакъл " Рачо Стоянов ". Историята демонстрира японската просвета и традиции и носи посланието за невидимото положително. Неделя

София: Творческа работилница " Цветно хвърчило " провежда ателие за направа на аквариум със златна рибка с диамантено око. Децата ще творят благодарение на картони, цветни хартии, изкуствени диаманти, пайети. Заниманието е уместно за деца от 5 до 14 години. София: Рисуване навън в Докторската градина провежда " Студио А303 ". Всяко дете ще разполага с куфарче с материали за изобразяване и ще получат насоки при рисуването от учител. Участниците би трябвало да си носят храна, вода и по избор постеля за сядане. Заниманието е уместно за деца сред 4 и 16 години. София: По случай 24 май детският теоретичен център " Музейко " провежда специфична седимчна стратегия " Учим и играем ". Заниманията за деня включват интерактивна приказка за буквите, посещаване на планетариума, креативна работилница " Нарисувай ми с букви ", в която участниците ще изберат обичаната си писмен знак, а след това ще нарисуват животно, чието име стартира с нея. Друга от плануваните действия е децата да напишат името си върху гривна благодарение на бинарен код. Пълната стратегия - София: Музейният учебен център на Националния исторически музей провежда ателие " Декорация на керамични предмети " . Заниманието включва сказка за декорацията на керамиката от древността до наши дни, както и декориране на керамичен съд. Подходящо е за деца от 5 до 10 години. София: Неделната стратегия на Пролетния фестивал " Език, букви, музика " включва игри, присъединяване на детска вокална група, работилница за разработване на свещи. Вижте цялостната стратегия на фестивала - Пловдив: Постановката " Незнайко в Слънчевия град " разкрива историята за едно дете, което желае да бъде положително, само че единствено с цел да получи премия - вълшебна пръчица. Сбъдването на желанието му го въвлича в поредност от завършения, посредством които схваща, че най-голямата магия е да бъдеш добър. Представлението е уместно за деца над 5 години.  С децата в почивните дни (27 и 28 май)
© Държавен куклен спектакъл - Пловдив

Програмите на държавните куклени театри в страната: Програмата за кината може да откриете в рубриката
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР