Децата се справят по-добре на тестове по математика, ако са

...
Децата се справят по-добре на тестове по математика, ако са
Коментари Харесай

Изследване показва, че математика се учи по-добре с музика

Децата се оправят по-добре на проби по математика, в случай че са я учили на фона на музика, откри разбор на проучвания, извършени в продължение на съвсем 50 години. За това заяви електронното издание за вести, свързани с науката phyz.org.

Смята се, че музиката може да направи математиката по-забавна, да задържа вниманието на учениците и да помогне на мнозина да преодолеят страха и тревогата от математиката. Музиката може да покачва мотивацията и учениците може да правят оценка по-високо и по-добре математиката, сочи минала самостоятелна оценка публикация в профилираното издание Educational Studies.

Начините за консолидиране на музиката в часовете по математика варират от пърпорене с ръце в ритъма на музика, до момента в който се учат цифри и аритметични дейности до потребление на математика за дизайн на музикални принадлежности.

 Седмокласниците извличат информация от текст, само че се затрудняват да работят с данни Седмокласниците извличат информация от текст, само че се затрудняват да работят с данни

Предишни проучвания откриват, че децата, които се оправят добре с музика в учебно заведение, реализират и по-добри резултати и високи оценки и на тестванията по математика. Досега обаче не бе открито дали преподаването на музика на децата и юношите усъвършенства техните резултати по математика.

Ръководител на проучването е доктор Айка Акън от Факултета по софтуерно инженерство на университета Анталия Белек. Тя и екипът й са анализирали в университетски бази данни резултатите от 55 проучвания в тази сфера по света за интервала 1975-2022 година В тях са взели участие съвсем 78 хиляди души - деца от детска градина до студенти в университета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР