Увеличават се местата за първокурсници от професионално направление Информатика и

...
Увеличават се местата за първокурсници от професионално направление Информатика и
Коментари Харесай

Повече студенти по информатика ще бъдат приети от следващата година

Увеличават се местата за първокурсници от професионално направление " Информатика и компютърни науки " и се понижава приемът на студенти по " Психология ", " Администрация и ръководство " и " Икономика ". Това заяви пресцентърът на Министерския съвет.

Решението за частичното преструктуриране на местата за студенти в държавните университети е направено, в резултат на мненията на работодателски организации, съгласно които първичният план-прием не дава отговор на потребностите на пазара на труда.

 Новият министър на образованието желае увеличение на приема на студенти по информатика Новият министър на образованието желае увеличение на приема на студенти по информатика

Над 42 хиляди новоприети студенти ще се образоват в държавно субсидирани специалности през идната академична година. Местата за първокурсници са увеличени с 1289 спрямо предходната година. Причина за това е по-големият брой на завършващите междинни учебни заведения - с 2 240 повече. Взети са поради и броят на признатите студенти през миналата година по професионални посоки и писма от консуматори на фрагменти на районно равнище, оповестяват още от пресцентъра.

Увеличен е броят на местата в професионално направление " Здравни грижи " и " Обществено здраве " за специалностите " Медицинска сестра ", " Акушерка " и " Управление на здравните грижи ", както и приемът по професионални посоки " Военно дело " и " Национална сигурност ".

Предвижда се още през идната година да бъдат признати 2 228 докторанти в държавните висши учебни заведения. Ще бъдат разкрити 349 места за докторанти в Българската академия на науките и Селскостопанската академия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР