С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " с хрумвания и оферти за забавни занимания в края на седмицата за децата или за цялото семейство.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и. Програмата на театрите може да видите в дъното на публикацията.

Събота

В цялата страна: Над 50 музеи и галерии ще се включат в тазгодишното издание на " Европейска нощ на музеите " в цялата страна. Богатата културна стратегия включва и събития за деца. Акценти от програмата за деца в София са демонстрации на опити и работилница " Рисувай в музея " в Националния политехнически музей, както и просветителните ателиета в Регионалния исторически музей София.

В програмата на Музея на авиацията в Пловдив е включена атракция за деца " Летци-откриватели ", а в Природонаучния музей посетителите могат да вземат участие във видеонаблюдение на птичи фамилии.

Във Военноморския музей във Варна децата ще могат да научат по какъв начин се връзват морски възли, като вземат участие в " Училище за моряци ". Пълната стратегия за " Европейската нощ на музеите " вижте.

София: Над 150 научни събития, 40 щанда с демонстрации и опити, изложения, научна книжарница и действия навън са част от 13-ото издание на. Темите на фестивала са свързани с Космоса, здравето, Земята, науката и изкуството, технологиите, значимите български и международни годишнини в региона на науката.
София: Игра за търсене на съкровища и мини-сцена " Моят музей " с експонати от домашни сбирки и викторина ще бъдат част от програмата по случай премиерата на втората част на фамилния справочник за музеите и галериите в София -. София: Посетителите на фестивала " София Тех Парк на цветята и изкуствата " ще могат да се срещнат с реформаторски способи и технологии за развъждане на растения, да видят разнообразни съоръжения от цветя и екзотични растителни типове. Организирани са тематични работилници за деца и възрастни, в които участниците ще могат да основат разнообразни произведения. Събитието предлага още опция за посещаване на художествена изложба навън и изобразяване. Събитието ще се организира на 13 и 14 май. Повече информация за фестивала -. София: Приказният балет " Лукчо " ще бъде показан от Държавната опера - Пловдив в Националния замък на културата. Балетът е дело на композитора Карен Хачатурян и е изработен по известния разказ на Джани Родари. Публиката ще се потопи в историята на Лукчо, който се бори против несправедливото отношение против зеленчуците от страна на плодовата аристокрация в лицето на принц Лимон и дон Домат. Спектакълът е подобаващ за деца над 4 години.  С децата в почивните дни (13 и 14 май)
© Национален замък на културата

София: В Министерския съвет ще се състои Ден на отворените порти . Посетителите ще могат да създадат опознавателна обиколка, която включва знакови места в постройката, както и непрекъснатата галерия с част от подаръците, които българските министър председатели са получавали от задграничните си посетители през годините. Пловдив: Безплатен урок по калиграфия провежда Академия " КИТ ". По време на заниманието децата ще се срещнат с писмената система като форма на изкуство посредством разнообразни техники и ще подобрят знанията си за правописните правила. Подходящо е за възпитаници от 8 до 15 години. Варна: Музикално-образователен концерт " Джаз за децата в операта " ще се състои в Държавната опера - Варна. Участие ще вземат музикантите Надежда МакКюн (вокал), Венцислав Благоев (тромпет, водещ), Станислав Арабаджиев (пиано), Димитър Благоев (китара), Михаил Иванов (контрабас), Невена Григорова (барабани). Децата ще бъдат поканени да излязат на сцената и да свирят и пеят дружно с музикантите.  Над 150 събития включва тазгодишният Над 150 събития включва тазгодишният " Софийски фестивал на науката "

Варна: Гимнастика за деца с треньора Ивелина Михайлова провежда спортният магазин " Декатлон ". Гимнастиката усъвършенства координацията, салдото, гъвкавостта и силата на децата. Необходимо е участниците да носят със себе си постеля за упражненията и спортно облекло. Заниманието е уместно за деца от 6 до 12 години. Стара Загора: По мотив Международния ден на спорта и предизвикването Община Стара Загора провежда самодейността SporTeen day , ориентирано към деца и младежи. Програмата включва надпревари по разнообразни типове спорт, измежду които минифутбол, волейбол, баскетбол 3х3, пукотевица с лък, тенис на маса, тенис на корт, дартс, street workout, демонстрации на скейт парка, както и концерт. Боженци: " Подгряваме за фестивала " е името на креативното ателие за разработване на карнавални маски, проведено от Музея на архитектурно-историческия резерват " Боженци ". Ателието е във връзка обичайния габровски фестивал, който се провежда всяка трета събота от месец май. По време на заниманието децата ще могат да изработят карнавална маска с котешки претекстове или вещерска шапка. Казанлък: Фондация " За храната ", " Bazata coworking " и магазин за здравословни храни и десерти Green power канят децата да се причислят към кулинарна работилница за подготвяне на здравословна храна без алергени. Кампанията " Революция в храненето " се организира в цялата страна. Тази година самодейността цели да насочи публичното внимание върху проблемите, свързани с питателните алергии и непоносимости при децата. Неделя

София: " Браво, деца! " е танцово зрелище за деца, част от програмата на фестивала. Посетителите ще се включат в спектакъла благодарение на слушалки, в които ще звучи радиопиеса. Участниците ще получат слушалките на място и ще слушат указания за осъществяване на разнообразни придвижвания. Представлението е уместно за деца сред 7 и 12 година  С децата в почивните дни (13 и 14 май)
© Ralf Grömminger, A25 Cultural Foundation

София: Творческо ателие за разработване на мозайки провежда музейният учебен център на Националния исторически музей. Заниманието включва сказка за римската мозайка, разглеждане на експонати и разработване на малко пано посредством техниките на мозайката. Ателието е уместно за деца от 9 до 12 години. София: Интересни обстоятелства за езиците на животните , арт зона, в която децата ще научат какво е смисъла на пчелите за екосистемата, логичен игри, занимателна проява " Как се храни листото? " и посещаване на планетариума са част от неделната стратегия на детския теоретичен център " Музейко ". Заниманията са подобаващи за деца в разнообразни възрасти. Подробности за програмата -. Русе: Държавният куклен спектакъл - Русе показва класическата приказка " Вълкът и седемте козлета " . С музика, песни и непосреден контакт с публиката актьорите ще разкрият поучителната история.  С децата в почивните дни (13 и 14 май)
© Държавен куклен спектакъл Русе

Плевен: Община Плевен провежда детски състезателен празник " Децата на Плевен спортуват " . Участниците ще могат да вземат участие в 10 спортни игри, като за всяко преминато предизвикателство ще получат цветна лентичка. На първите 200 деца, които са събрали най-малко 5 лентички, ще получат награди и грамота за присъединяване. Игрите са подобаващи за деца до 12 години.

Програмите на държавните куклени театри в страната: Програмата за кината може да откриете в рубриката
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР