С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " с хрумвания и оферти за забавни занимания в края на седмицата за децата или за цялото семейство.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и. Програмата на театрите може да видите в дъното на публикацията.

Събота

София: Фотографска галерия, музика, улично изкуство и цирково изкуство, танцови и театрални осъществявания ще бъдат част от празника на градската просвета Street Music Fest . Събитието ще се състои от 19 до 21 май. Ще бъде проведен тур, в който посетителите ще видят разнообразни графити в столицата. Повече детайлности за програмата на събитието - София: Занимание, отдадено на писмеността, провежда " Детска архитектурна работилница " . Участниците ще прегледат образци на разнообразни шрифтове, ще научат какво съставлява калиграфията и ще основат триизмерна буква-сграда, като употребяват разнообразни геометрични фигури. Работилницата е подобаваща за деца над 6 години. За детайлности и свободни места - София: По случай Международния ден на пчелите - 20 май, платформата " Истински мед " провежда третото издание на фестивала " Денят на пчелите " . Програмата за деца включва куклено зрелище " Медената питка ", изобразяване и оцветяване с пчеличката Поли, направа на помпонени пчелички, диадема-пчела и викторина. Подробности за фестивала - София: " Зелено бъдеще " е тематиката на просветителното турне Eco Kids Tour 2023 . Чрез игри и работилници за преработване децата ще научат по какъв начин да преобразят остарели и ненужни предмети в цветни гирлянди, хартиени животни и моливници. Всяко от заниманията ще носи цветни печати за участниците, които ще бъдат включени в лотария с изненади.  С децата в почивните дни (20 и 21 май)
© Anna Shvets, pexels.com

София: Театрални представления, креативен ателиета и работилници ще бъдат включени в събитието " Зелено учебно заведение " . Чрез изкуството децата ще се срещнат с екологичната тематика и смисъла на преработването, както и ще се включат в работилница за преобразяване на ненужни движимости в театрални кукли. Програмата на събитието - Пловдив: За осма поредна година ще се организира " Пловдивският национален събор " . Детските занимания, включени в него, са " Детска битова работилница ", " Училище по национални принадлежности " и детски въжен парк. Варна: От 20 до 22 май ще се състои театралното събитие " Малък фестивал на куклите " . Програмата на фестивала включва 6 куклени представления - " Лече Буболече ", " Слънчев лъч ", " Барон Мюнхаузен ", " Червената шапчица ", " Малката нула ", " Новите облекла на царя ". Подробности за програмата - Велико Търново: Празник на източноазиатските култури ще се организира на 19 и 20 май. Програмата на събитието включва японски куклен спектакъл, демонстрации на бойни изкуства, работилници за направа на оригами и фигури върху цветна хартия, корейски, обичайни танци и музика. Посетителите ще могат да опитат от щандове с китайски, корейски, японски артикули и храни. Габрово: Тазгодишната тематика на обичайния карнавал в Габрово е " 100+ години карнавал Габрово " . Събитието включва детско шествие " Карнавална уличка на чудесата ", ревю на котки, карнавална сцена и мини карнавал. Подробности за програмата на фестивала -  С децата в почивните дни (20 и 21 май)
© RDNE Stock project, pexels.com

Неделя

София: Темите за другарството и смелостта са наранени в кукления театър с музика онлайн " Роден под щастлива звезда " . След постановката децата ще могат да вземат участие в креативна работилница за направа на триизмерна картичка с претекст от пиесата. София: " Ден на най-малките: Шареният свят " е тематиката на неделната стратегия в детския теоретичен център " Музейко ". Заниманията са подобаващи за деца от 2 до 5 години. Дейностите за деня включват японска куклена режисура " Гон, дребната лисица ", интерактивна приказка за буквите, посещаване на планетариума, креативен работилници. С помощта на бои, вода и пяна за коса децата ще се включат в опит, част от занимателната проява " Дъждовен облак ". Повече за програмата - София: Творческа работилница " Цветно хвърчило " кани децата да вземат участие в арт ателие, отдадено на буквите. В него участниците ще украсяват декоративни чинии за стена с букви. София: Спектакълът " Джак и бобеното стъбълце " ще бъде показана на сцената на Столичен куклен спектакъл. Представлението е уместно за деца над 5 години.  С децата в почивните дни (20 и 21 май)
© Столичен куклен спектакъл

Пловдив: Ателие " НИШКИ " кани децата да вземат участие в работилница за направа на феи от цветна вълна . Заниманието е уместно за деца над 7 години и техните родители. Варна: Рисуване посредством разнородни материали и техники дават обещание от " Арт Студио Леонардо ". Предложенията, от които участниците могат да изберат коя картина да пресъздадат, са " Кученце " и " Аватар " . Заниманието включва още съчиняване на истории с героите, както и решение на загадки от занимателната математика. Плевен: Спортен празник " PARK+ " и детски маратон Fun Run Kids провежда спортният магазин " Декатлон ". Участниците ще могат да се включат в над 10 спортни занимания. Децата, които желаят да вземат участие в маратона, са разпределени в три възрастови групи. Програмите на държавните куклени театри в страната: Програмата за кината може да откриете в рубриката
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР