С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " с хрумвания и оферти за забавни занимания в края на седмицата за децата или за цялото семейство.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и. Програмата на театрите може да видите в дъното на публикацията.

Събота

София: Какво учи науката археология и по какъв начин и с какви играчки са се забавлявали децата през Праисторията и Античността ще научат участниците по време на заниманието " Игрите и играчките в древността ". Събитието е проведено от Националния археологически институт с музей при Българската академия на науките. То включва три модула - проявление на музейни артефакти и възстановки, лекции за типовете занимания на хората в древността и на практика занятия по метода учене посредством прекарване. Събитието е уместно за деца от 7 до 11 години. Повече информация.

София: Детска работилница " Животните в изкуството " в Софийската градска художествена изложба провежда фондация " Изкуство - каузи и документи ". Художничката Калина Терзиева ще предложи на децата нетрадиционно ателие, в което участниците ще рисуват през придвижване и танц. Заниманието е уместно за деца сред 7 и 13 години.

София: Творческо ателие " Аз рисувам като...Анри Матис " провеждат екипа на " АРТИстократите ". Ателието е разграничено на две елементи - интерактивни игри и занимания, посредством които децата ще се срещнат с биографията на Анри Матис, както и свободно изобразяване благодарение на професионален художник. Ателието е уместно за деца от 6 до 12 години.

София: " Джаз-Тет-А-Тет " е следващото издание на " Джаз за деца ". Участие ще вземат музикантите Боряна Йорданова (вокал), Димитър Благоев (китара), Даниеле Феббо (контрабас), Невена Григорова (барабани) и Венцислав Благоев (тромпет и водещ).

София: " На крилете на песента " е музикална приказка на дуо " Колаж ". Мултимедийното зрелище е част от програмата на събитието " Софийски музикални седмици ". Децата ще научат забавни обстоятелства за живота на Шуберт и неговата музика и ще се включат в спектакъла благодарение на артиста и артист Никола Попов. Концертът е подобаващ за деца над 4 години.

София: Спортно събитие " Ваканциада " провежда съдружие " Безопасни детски площадки ". Програмата включва занимания по ръгби, бразилско джу-джицу, бокс, лека атлетика, фитнес за деца, вървене по въже, катерене, пукотевица с лък. Програмата включва още кулинарна и арт работилница и викторини.

Пловдив: Програмата на лятното издание на " Капана Фест " включва креативна работилница " Майсторче на Капана Фест ". Заниманията са разнообразни с дълготрайност от 30 до 90 минути, които ще се организират през период от 2 часа.

 С децата в почивните дни (17 и 18 юни)
© Yan Krukau, pexels.com

Варна: " Арт студио Леонардо " провежда креативна работилница за изобразяване за деца и възрастни. Участниците могат да изберат сред сюжетите " Огнена балерина " и " Веселата панда ", които да пресъздадат. Заниманието е уместно за деца над 4 години.

Стара Загора: От 16 до 18 юни ще се организира събитието " Реките на града - Стара Загора ", част от фестивала " На зелено ". Програмата включва просветителна интерактивна игра " Граждански будилник ", фамилни работилници с идея за поддръжка на младежи с увреждания, работилница за декориране на бисквитки, ателиета за за българското културно-историческо завещание. Подробности за събитието -

 С децата в почивните дни (17 и 18 юни)
© Krivec Ales, pexels.com

Неделя

София: Издателство " Точица " провежда събитието " Философска закуска ", в което децата беседват свободно по разнообразни тематики дружно с детския създател Зорница Христова. Предметът на диалога ще бъде " Войната и мирът ", както е и заглавието на най-новата книга от поредицата от Мишел Пюеш и Брижит Лабе.

София: Постановката " Алиса в страната на чудесата " ще бъде показана на сцената на спектакъл " Възраждане ". Спектакълът е драматизация по двата романа на Луис Карол - " Алиса в страната на чудесата " и " Алиса в огледалния свят ". Следвайки говорещ бял заек, Алиса попада в един чужд свят, където се среща с Лудия шапкар, Туидълдъм и Туидълди, Хъмпти Дъмпти, Кралицата на сърцата. Представлението е уместно за деца над 6 години.

 С децата в почивните дни (17 и 18 юни)
© Театър

София: Струнен квартет " Филхармоника " и актрисата Сандра Петрова показват детския учебен концерт " Истории с вълшебния квартет ". Музикалният театър е част от програмата на Софийската филхармония. Децата ще се срещнат с някои емблематични творби на Бах, Моцарт, Шуберт, Милчо Левиев и други композитори. Концертът е подобаващ за деца над 3 години.

София: " Ден на най-малките: Човек и природа (2+) " е тематиката на неделната стратегия на детския теоретичен център " Музейко ". Дейностите за деня включват креативна игра " Пъстри пръсти ", занимателна проява " Дъга в паница " и " Гейзер ". В програмата са планувани още работилница за основаване на катамарани и посещаване в планетариума. Заниманията са подобаващи за деца в разнообразни възрасти. Подробности

Бургас: Безплатна подготовка по денс аеробика провежда спортният магазин " Декатлон ". Упражненията комбинират разпъване с танцови стъпки и музика. Заниманието е уместно за деца над 7 години.

Програмите на държавните куклени театри в страната: Програмата за кината може да откриете в рубриката
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР