Да се замени написването на преразказ с отговор на творчески

...
Да се замени написването на преразказ с отговор на творчески
Коментари Харесай

Обмисля се вариант отговор на въпрос да замени преразказа на изпита след седми клас

Да се размени написването на преразказ с отговор на креативен въпрос на изпита по български език и литература в седми клас - това е една от концепциите за промени в изпитния формат, които министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков стартира в. Той се афишира за понижаване на фактологическата тежест в образователния материал и фокус върху построяването на компетентности на учениците.

Цоков разяснява, че след разбор на резултатите през миналите 3 години от външните оценения след седми клас и от матурите ще бъде изменен форматът на изпитите. По думите му изключително внимание ще бъде обърнато на дилемите с отворени отговори. " Първите разбори от изпитите след седми клас да вземем за пример демонстрират, че даже децата от някои паралелки в математическите гимназии имат по-висок триумф по български език и литература, в сравнение с по математика. Значи дилемите, изключително от втория модул, са били много сложни, в това число и за тези възпитаници. Може би по-ниските резултати произтичат и от това ", акцентира проф. Цоков.

 Заради ниските резултати ще има промени в матурите Заради ниските резултати ще има промени в матурите

В края на юни на таман на тези задания и заподозряха, че на изпита тази година правилни отговори са били глобени, тъй като не съдържат основни думи и шаблонни изречения, които участват като образцов отговор в ключа с правилните отговори.

Изпитите след 7-и и 10-и клас - на разнообразни дати

Досега националните външни оценения за седми и десети клас се организираха в един ден, който се обявяваше за неучебен. Вбъдеще министерството планува разделянето им, се схваща от изявлението. Изпитите за седмокласниците ще бъдат изместени със седмица обратно, като по този метод учениците ще имат повече време за подготовка, прецизира Цоков. Външните оценения в десети клас пък ще бъдат в утринните часове през образователни дни.

Министърът изясни, че сега учениците, които се образоват по профилиращи стратегии след 10 клас, би трябвало да получават срочна оценка по всеки предмет във всеки модул. Той предлага оценката да стане обща за модула на профилираното образование в съответния период.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР