С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " с хрумвания и оферти за забавни занимания в края на седмицата за децата или за цялото семейство.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и. Програмата на театрите може да видите в дъното на публикацията.

Събота

София: Детска работилница " Животните в изкуството " в Софийската градска художествена изложба провежда фондация " Изкуство - каузи и документи ". Художничката Калина Терзиева ще предложи на децата нетрадиционно ателие, в което участниците ще рисуват през придвижване и танц. Заниманието е уместно за деца сред 7 и 13 години.

София: Софийската опера и балет провежда за 14-та поредна година фестивала " Опера в парка " с " Концерт за бебоци ". Фестивалът е част от културния календар на Столичната община. Концертът е подобаващ за деца от 0 до 3 години.

София: В последната седмица преди лятната почивка уредниците от " Детска архитектурна работилница " ще научат децата по какъв начин да изработят сами умалени модели на палатки. Участниците ще прегледат къде хората по света живеят в такива структури и какви типове се срещат. Подробности за събитието -

София: Програмата на " SoFest Summer 2023 " включва музикални, спортни, просветителни ателиета. Децата ще могат да рисуват мандали върху тениски и хартия, да основават роботи и да свирят на музикални принадлежности. Предвидени са още концерти с детски вокални групи, танцов театър и академия " Избирам себе си ", в която участниците ще могат да рисуват върху текстилни торбички и да работят с рециклируеми материали.

София: " Фестивал на драконовите лодки " край езерото Панчарево дава обещание надпревари с драконови лодки, стратегия с танци, креативен работилници, демонстрации на бойни изкуства, кулинарни изложения. Повече за програмата -

София: Арт работилници, научни класове, лятно кино, спортни действия са част от фестивала " Паркът ", който ще се организира от 23 до 25 юни. Организаторите дават обещание още зрелище с въздушна акробатика, съвременен цирк и уроци по модерни танци.

Пловдив: Фестивалът на уличните изкуства " 6Fest 2023 ", афишира своето 13-о издание, което ще се организира в Пловдив като част от Културния календар на града. Събитието включва актуален цирк, куклен спектакъл, пантомима, живи скулптури, кокили, музика, улична магия. Подробности за програмата -

Пловдив: Ателие за деца в къщата на книгоиздателя Христо Г. Данов провежда Регионалният исторически музей в Пловдив. Посетителите ще могат да участват на проява на работеща печатна машина - вид " американка ", от 19 век. Предполага се, че пресата е била една от печатарските машини в печатницата на книгоиздателя. Културната полезност е на към 150 години, създадена е във Виена и тежи съвсем един звук.

 С децата в почивните дни (24 и 25 юни)
© Xhemi Photo, pexels.com

Неделя

София: Музейният учебен център на Националния исторически музей провежда креативно ателие за украса на керамични предмети. Заниманието включва сказка за декорацията на керамиката от древността до наши дни и накичване на съд. Ателието е уместно за деца от 5 до 10 години.

София: Приказки, преплетени с просвета и технологии, ателие " Алено лято ", в което участниците ще изработят макове благодарение на разнообразни материали, и работилница за катамарани са част от дейностите за деня на детския теоретичен център " Музейко ". Програмата включва още учебен опит " Наука с поука: Как се гасят пожари? " и посещаване на планетариума. Заниманията са подобаващи за деца в разнообразни възрасти. Подробности за програмата -

Пловдив: Академия " КИТ " провежда работилница по приложни изкуства - " Капан за сънища ". Творческите действия усъвършенстват фината моторика, сръчността, координацията очи - ръце, изостря вниманието и паметта.

Варна: Организаторите от " Арт Студио Леонардо " оферират на децата да вземат участие в креативно ателие, в което ще нарисуват картина по желание - " Сърничка " или " Таралеж ". Заниманието развива детското въображение, фината моторика и асоциативното мислене.

Плевен: Безплатна подготовка " Първи стъпки в баскетбола с Александър Дяковски " провежда спортният магазин " Декатлон ". Участниците ще се научат да дриблират, да стрелят, да ловят и подават топката вярно, да играят в отбрана. Необходимо е децата да носят спортно облекло и обувки.

Програмите на държавните куклени театри в страната: Програмата за кината може да откриете в рубриката
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР