На Първа Страница


Имаме Митьо Пищова, а от два дни - и Красьо

Имаме Митьо Пищова, а от два дни - и Красьо ...

... се на Охридското езеро, дигни си една вила, па си накриви калпака... Ето, туй се казва патриотизъм. Всичко друго е вятър!... Туй комитети, туй дружества, организация, пропаганда - всичко е бошлаф!" Е-ех, мнозина са министерствали по нашите ширини, но този с каската и пищова в малкото си джобче ги мушка. 


Миролюба Бенатова е от журналистите, които заслужават да ги наричат

Миролюба Бенатова е от журналистите, които заслужават да ги наричат ...

... да се заредя. Не е вярно, че след нас идва калпаво поколение. Има много умни, много будни, много приятни деца, задават хубави въпроси, интересно им е. Бих ги насърчила да продължават в този дух. Тези срещи много ме зареждат и ще продължавам да участвам в тях, докато ги има.   


Първият носител на наградата за млад журналист "Стефан Продев" бе

Първият носител на наградата за млад журналист "Стефан Продев" бе ...

... за политическа журналистика и публицистика "Георги Кирков-Майстора" за 2018 г. получиха грамоти. Самата им номинация е признание за творчеството и успехите им, коментира Велислава Дърева. "За мен е изключителна чест и отговорност да получа точно тази награда днес. Надявам се да съм прихванала поне част от Продевия дух", заяви Давидова. "За съжаление качеството ни на живот се влошава, защото се

"За съжаление качеството ни на живот се влошава, защото се ...

... Както се казва, да живее бюджет 2019 г. - Този бюджет не може да е най-добрият, както мисли Бойко Борисов, този бюджет е предизборен, той запушва дупки и тушира напрежение, но не решава проблемите. И не ги решава, защото не се прилага програмното бюджетиране, а данъчната ни система е калпава. 


От специално проучване стават ясни любимите думи на българите. В

От специално проучване стават ясни любимите думи на българите. В ...

... получат ваучери на стойност 20 лв. всеки, предоставени от книжарници "Хеликон". Проучването е направено от проекта "Как беше... на български?". Инициативата съществува повече от година, родена от желанието на екипа на агенция за маркетингови комуникации Knowbox да уважаваме езика си и в същото време да не преставаме да бъдем модерни.  


Най-високата цена, по която вчера се продаваше масовият бензин А-95,

Най-високата цена, по която вчера се продаваше масовият бензин А-95, ...

... горивата вече са по-скъпи от тези във Великобритания, Белгия, Полша, Чехия и Словения и други държави членки на ЕС. От обединението акцентират, че цените на горивата зависят и от политиката на държавата, а позицията на управляващите, че няма какво да се направи, била бягство от отговорност и подкрепа на статуквото.  Този понеделник БСП организира широко обществено обсъждане на алтернативния си

Този понеделник БСП организира широко обществено обсъждане на алтернативния си ...

... против повишаването на минималните осигурителни прагове, против добавката за "клас" в заплатите на работещите. Организацията не подкрепя повишаването на заплатите в бюджетната сфера с 10%, особено тези на полицията. Организацията припомня и позицията си срещу увеличаването на максималния осигурителен доход от 2600 на 3000 лв. от 1 януари 2019 г. 


Ако за десет години управляващите се научиха да правят нещо

Ако за десет години управляващите се научиха да правят нещо ...

... която в края на годината се очаква да се забави до 2,6%. В края на тази година обаче финансовото министерство очаква поскъпването на стоките и услугите да достигне 3,4%, докато средно за цялата 2018 г. инфлацията се очаква да бъде 2,7%. Това е почти двойно от първоначално очакваните 1,4%.   


Едва ли някой не забелязва как от ден на ден

Едва ли някой не забелязва как от ден на ден ...

... и професии. А те могат да помогнат на хората да направят своя избор в хаоса на всекидневието; да отстояват непреходните човешки ценности, без които светът е загубен."Без милост" - реж. Фатих Акън "Потапяне" - реж. Вим Вендерс "Нелюбов" - реж. Андрей Звягинцев "Убийство в Кайро" - реж. Тарик Салех  


След успешни изпитания през лятото на 1915 г. комисия от

След успешни изпитания през лятото на 1915 г. комисия от ...

... България...х   х   хВ поредица, печатана всяка сряда, вестник ДУМА ще представи и други знаменити наши сънародници, променили света с изобретенията си и донесли много слава и гордост на България.1918 г. - герой от войната Първият български самолет "Експрес"Вече известен конструкторВ работния кабинет Легендарната му книга за авиацията "Вашите криле"   


Интервю на Мая Кулишева - Господин Ерменков, в последните дни

Интервю на Мая Кулишева - Господин Ерменков, в последните дни ...

... чистотата на въздуха. Тя е изключително важна, но хлябът на трапезата на българина е още по-важен. Когато му вземеш и малкото, което има, оставяш го да умира от глад при перспективата, че ще живее пет години по-дълго. Той кое ще изберe - хляба на децата си или чистия въздух?   Любители на старото българско кино могат да гледат "Отражения" на

Любители на старото българско кино могат да гледат "Отражения" на ...

... е актриса в трупата на Народния театър. В биографията си има 17 игрални филма. Тя е и основателка на Фондация за българо-американски културен обмен и на Фестивала на българското кино в Ню Йорк. "Отражение" е дебютният игрален филм на Румяна Петкова, която само преди няколко седмици отбеляза своя 70-годишен юбилей. 


СТРАХИЛ ДЕЛИЙСКИ е роден на 10 февруари 1981 г. в

СТРАХИЛ ДЕЛИЙСКИ е роден на 10 февруари 1981 г. в ...

... и още двама-трима за "конструкцията", а какво ще стане, след като тази конструкция падне. Тя не може да се запази вечно. Големият разговор какво и как ще се случи след това липсва в неговата пълнота. Президентът, не директно, а по косвен път, успява на този етап да започне подобен разговор. 


По случай Деня на народните будители - 1 ноември, Националният

По случай Деня на народните будители - 1 ноември, Националният ...

... до 2 ноември вкл. в НИМ се предлага и екскурзоводна беседа на тема: "Нашето славно минало". Част от празничната програма ще бъде премиерата на стихосбирката "Диви коне" от Тоня Стойкова, служител на НИМ, в Детския център, от 11 ч. на 31 октомври, научи ДУМА от доц. д-р Бони Петрунова, директор. 


Атанас Зафиров, член на ИБ на БСПСъстоянието на отбраната и

Атанас Зафиров, член на ИБ на БСПСъстоянието на отбраната и ...

... ризи пред НАТО и Брюксел какви евроатлантици сме, а днес сте готови да харижете едни много милиони на завод в Беларус, който иска-не иска, пак ще почука на вратата на руския производител. Което си е и правилно - казах ви го от трибуната на НС още преди три години.   


В продължение на година и един месец правителството е одобрило

В продължение на година и един месец правителството е одобрило ...

... са добавени още 25 общини, включително община "Средец", което увеличава сумата на допълнителните разходи с 23 млн. лв. Оказало се още, че изходящите номера на някои от исканията за пари на общините били с дати след внасянето на проектопостановлението, а четири от тях били дори от предходната бюджетна година.  Президентът Румен Радев оцени проекта на БСП "Визия за България"

Президентът Румен Радев оцени проекта на БСП "Визия за България" ...

... проект и предлаганите публично добри идеи биха могли да се възползват всички, се казва в съобщение от прессекретариата на "Дондуков" 2. В рамките на дискусията вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че документът опитва да промени статуквото, тъй като финансовата и икономическата инфраструктура ще предопределят до голяма степен развитието на социалната инфраструктура. 


Георги Пенчев е роден на 26 октомври 1933 година в

Георги Пенчев е роден на 26 октомври 1933 година в ...

... скоро да се появи третата книга на "Българският исторически роман". В издателството чака ред книга с портрети на лични писатели, с които съм  общувал - "Чеда на духа". Искам да потвърдя убеждението на големия руски учен Дмитрий Лихачов, че нашата България все така продължава да е държава на духа.   


Беше много смешно, когато със свеж и ароматизиран държавнически акт

Беше много смешно, когато със свеж и ароматизиран държавнически акт ...

... - остава. Ако е необходимо, и закон ще променят заради него, след като дразни толкоз всички останали. Виж ти - не само кабинетът, но и парламентът с Валери Симеонов се съобразява. Щом цялата власт и държава нему се крепят, що премиер не го направят, та да им е мирна "конструкцията"? 


Парламентът прие на първо четене вчера криминализирането на нелегалното производство

Парламентът прие на първо четене вчера криминализирането на нелегалното производство ...

... изделия. Предвижда се също така създаване на публичен регистър на лицата, които внасят, произвеждат или продават машини за производство на тютюневи изделия. Очакванията са новите наказания да доведат до повишаване ефективността на приходните администрации при събирането на акцизите и до намаляване на нелегалното производство и разпространение на акцизни стоки.   


Ние сме продукт на 30 години преход, едно изгубено поколение.

Ние сме продукт на 30 години преход, едно изгубено поколение. ...

... внимание на развитието на културата в България. Средства трябва да стигнат до читалищата на малките населени места. Трябва да има фондове за читалищата, защото те са храм на културата. Държавата трябва да влезе в малките културни средища, те да бъдат обгрижени от нея, защото там са нашите корени, посочиха те. БСП внесе в парламента своята алтернатива в данъчната политика за

БСП внесе в парламента своята алтернатива в данъчната политика за ...

... се разсърди за това, което предлагаме, но ние представляваме работещите хора. Сигурно и колеги депутати ще се разсърдят, защото с тази прогресивна скала, която предлагаме, и нашите доходи ще се облагат с по-висок данък. Нашата цел е да защитим хората на труда за преодоляване на неравенството", допълни лидерът на БСП. 


Карикатурен салон ще бъде открит в Музея на хумора и

Карикатурен салон ще бъде открит в Музея на хумора и ...

... автори. Застъпени са разнообразни теми и проблеми - любов, секс, пари, отношенията между мъжа и жената, екология, война и мир. Експозицията включва както вестникарска карикатура, така и произведения, предназначени за международни конкурси и изложбени зали. Карикатурният салон предлага и съпътстваща програма от събития, която ще продължи през целия период.    www.humorhouse.bg 


Искането за изслушване на Валери Симеонов не е продиктувано от

Искането за изслушване на Валери Симеонов не е продиктувано от ...

... В този смисъл не приемаме никакви обвинения за използване на протестите. Време е да видим дали чрез мнозинството за пореден път ще бъде направен опит парламентът да бъде употребен за спирачка на промяната. Ако се случи пак, това ще е най-силното доказателство, че този парламентарен мандат наистина е изчерпан.    


Доц. Андрей Андреев е бил секретар на Специализирания научен съвет

Доц. Андрей Андреев е бил секретар на Специализирания научен съвет ...

... и по-така..." Въпреки всичките минуси, въпреки всичките недоволства спрямо хората от медицината, аз мисля, че лекарите с всичките ни кусури все пак сме едно от най-читавите, най-добрите прослойки на това общество. Загубихме много неща, но лекар се става с нещо добро в душата. Това трудно може да се загуби.   


"Няма нормален бизнес климат". Това е заявил на среща на

"Няма нормален бизнес климат". Това е заявил на среща на ...

... през 2017 г. са реализирали износ за над 7 млн. евро. "България е на десето място по брой и по стойност на изнесените велосипеди за 2017 г., а в ЕС е на седма позиция, докато при вноса сме на 112-та позиция в света и на 26-та в ЕС", изтъкна Георгиев. Риболовен клуб "Балканка" София алармира за неминуема екологична катастрофа, която

Риболовен клуб "Балканка" София алармира за неминуема екологична катастрофа, която ...

... събрание, омбудсмана и компетентните по въпроса министри.  Описаната ситуация изисква незабавно действие за спасяване на хората в района.  Ясно е, че всичко това се търпи от местните хора, само поради феодализацията на населените места, където хората са зависими и живеят в страх в ХХІ век, в страна член на ЕС.  


За съжаление, трябва да признаем, че почти по всички оперативни

За съжаление, трябва да признаем, че почти по всички оперативни ...

... или само на това твърдение правенето на един бюджет, бюджетът има друг смисъл, друго съдържание". Според Вучева, бюджетът е направен така, както се прави години наред, но липсва връзката с програмата на правителството, "за да се разбере разходите и политиките, свързани с тези разходи, дали допринасят за изпълнение на програмата". 


"Искаме да сменим модела, при който един човек решава кой

"Искаме да сменим модела, при който един човек решава кой ...

... Законите за обществените поръчки и устройството на територията, както и по унифицирането на тръжната документация. Това, което правим, остава след години и желаем да го правим така, че никой от нас да не се срамува, увери Терзиев. На срещата са обсъдени възможностите и механизмите за повишаване на заплатите в сектора. 


1. Деянията на Негово Божествено Всесветейшество Вартоломей, Архиепископ на Константинопол

1. Деянията на Негово Божествено Всесветейшество Вартоломей, Архиепископ на Константинопол ...

... За да няма нито Православна цивилизация, нито православни държави. За да има разкол вечен, скрепен с омраза и кръв. И да се възцари над света злото, и да настане мерзост и запустение в душите на човеците, и разтление да покрие лицето на земята. Престъпление е това. Няма друга дума.    


През май, в разгара на розобера, стотици производители протестираха срещу

През май, в разгара на розобера, стотици производители протестираха срещу ...

... важна намесата на държавата. Как можеш да изключиш силата си от сектор, който е толкова важен. Хората питаха: Защо по време на председателството у нас началници от ЕС бяха посрещани с разпръснат розов цвят и в същото време се оказва, че не можем да си защитим марката на България.   


Плажове, самба и футбол. Това са обичайните асоциации, които изникват

Плажове, самба и футбол. Това са обичайните асоциации, които изникват ...

... страната отново затъна в тежка криза, стачките и протестите са ежедневие, а вече открито се говори за завръщане на "киршнеризма" на изборите догодина. А той дори не е толкова краен като Болсонаро. При това положение дори Бразилия да направи грешка в неделя, вероятно скоро ще има възможност да я поправи. 


Проф. Бучковски е лидер на СДСМ през 2004 г. и

Проф. Бучковски е лидер на СДСМ през 2004 г. и ...

... има политическа криза, която се превръща в институционална? Какъв е позитивният изход? - Ще мине политическата криза. Македония няма друга алтернатива, освен НАТО и ЕС. Вярвам, че и ВМРО-ДПМНЕ ще разбере, че не може да бъде заложник на Балканите, а и Християн Мицковски няма да е новият Додик на Балканите.  


Новият документален филм на трикратно номинирания за "Оскар" Вим Вендерс

Новият документален филм на трикратно номинирания за "Оскар" Вим Вендерс ...

... една от причините популярният германски режисьор да смята, че филмът ще представлява интерес и за хора от всички религии, а не само от християнската. Той споделя също, че папа Франциск е ярък пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си.  


Димитър Марков   О.з. генерал-полковник Мирчо Асенов Стойков е роден

Димитър Марков   О.з. генерал-полковник Мирчо Асенов Стойков е роден ...

... през 1989 г. му е присвоено високото държавно отличие - "Герой на социалистическия труд на Народна република България". Генерал-полковник Асенов остана в спомените като строг, взискателен и много човечен. Не накърняваше човешкото достойнство. Държеше на честта на пагона. Образец на родолюбие, висок интелект и всеотдайна служба на народ и родина! 


Това е рана, която все не зараства - ту се

Това е рана, която все не зараства - ту се ...

... що се отнася до историците, не друг, а най-големият български историк акад. Георги Марков бие тревога: "Ако учените мълчат за фалшификациите за произхода на българите мохамедани, резултатите ще са като в Босна - клаха се християни и мюсюлмани, затова държавата да се намеси". Засега държавата мълчи! И е тъжно!   


Китай поиска визови и митнически облекчения за туристите си. Това

Китай поиска визови и митнически облекчения за туристите си. Това ...

... народните представители Цао Дзиенмин, които проведоха среща, съобщиха от прессекретариата на президентството. Създаването на Глобален център за сътрудничество в София, който да проучва европейското законодателство и да оценява риска при осъществяването на инвестиционни проекти от Китай в ЕС, в сътрудничество със страните от Инициативата "16+1", също беше обсъдено на срещата. 


През м.г. са хоспитализирани (в това число изписани и умрели)

През м.г. са хоспитализирани (в това число изписани и умрели) ...

... м.г. над 81% от болничните легла у нас са за активно лечение и продължават да са най-малко (5,1%), леглата за дългосрочна грижа. Болниците в страната са 322 с общо 50 519 легла. Макар да са само с една повече от 2016 г., болничните легла се увеличили с 930 за година. 


Срещите и дискусиите по проекта "Визия за България" продължиха в

Срещите и дискусиите по проекта "Визия за България" продължиха в ...

... "Нашата амбиция е да получим доверието на хората. Това, което предлагаме във "Визия за България", е напълно изпълнимо", увери Свиленски. Той бе категоричен, че без дългосрочна стратегия няма как България да се спаси от тежките си проблеми, като достъпа до здравеопазване и образование, проблемите в социалната политика и демографската катастрофа. 


Проф. Златимир Коларов, д.м.н., е автор и съавтор в над

Проф. Златимир Коларов, д.м.н., е автор и съавтор в над ...

... се извисиш до нивото, в което ти решаваш с труд и мисъл своята съдба. С мисълта си можеш да пометеш в съзнанието си демагогията, негативите на делника и безизходицата - само трябва да имаш силата да осъзнаеш тяхното безсмислие и безсилие да пречупят волята, да спрат силния и целеустремения.   


За пореден път ниските доходи и липсата на перспектива за

За пореден път ниските доходи и липсата на перспектива за ...

... и усещането за сигурност, а Стоилов представи идеите на БСП за развитие на земеделието. Депутатите получиха много въпроси за детските надбавки и подоходните критерии за тях, както и за образователната система. Депутатите Лало Кирилов и Валентин Ламбев посетиха село Цалапица, където бе повдигната темата за ниските доходи и нищожните пенсии. 


Свръхуловът има негативен ефект не само върху рибите, но и

Свръхуловът има негативен ефект не само върху рибите, но и ...

... океана. "Във времена на климатични промени, увеличаващо се световно население, както и при нарастване на търсенето на риба и морски дарове, преминаването към устойчиво производство и консумация е задължително. Само по този начин рибата ще остане ценен източник на храна и доходи и в бъдеще", посочи още Веселина Кавръкова.   


Детският хор на БНР за пореден път ще демонстрира музикално

Детският хор на БНР за пореден път ще демонстрира музикално ...

... в България Такаши Коидзуми за изключителен принос в развитието на културните връзки, взаимното разбирателство и приятелството между Япония и България. Концертът се организира от Асоциацията на завършилите Токайския университет в България и катедра "Музика" към ФНПП на СУ "Св. Климент Охридски" с подкрепата на посолството на Япония в България.   


Гражданско сдружение "Спаси София" Дни след като цялото обществено внимание

Гражданско сдружение "Спаси София" Дни след като цялото обществено внимание ...

... поръчката, което налага провеждането на нова процедура за възлагане. Въпреки, че законът е достатъчно ясен в тази си част, досега Столичната община не е прекратила изпълнението на договора и не е възложила провеждането на нова процедура, с което се явява в продължаващо нарушение на закона. Продължение в следващия брой   


Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с Н.Пр. г-н

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с Н.Пр. г-н ...

... БСП. Тя уточни, че документът поставя акцент върху формирането и въвеждането на ефективни политики, които са в интерес на българските граждани. Председателят на БСП изтъкна, че проектът внася нова перспектива в образованието, науката, здравеопазването и икономиката, като поставя и приоритети в областта на вътрешната сигурност, обществения ред и външната политика.  


Михаил Топалов беше любопитна, непрекъснато търсеща личност - журналист, историк,

Михаил Топалов беше любопитна, непрекъснато търсеща личност - журналист, историк, ...

... се е стремял към тях В сцена от филма "Бялата стая", режисьор Методи Андонов В сцена от филма "Бялата стая", режисьор Методи Андонов Еднакво добър и в комедийни, и в трагични роли Драматичният театър в Димитровград е кръстен на него - "Апостол Карамитев" Храмът, където Апостола бе в стихията си 


Международна финансова институция със сериозна репутация ще финансира българската компания

Международна финансова институция със сериозна репутация ще финансира българската компания ...

... за създаване на господстващо положение. През септември пък Върбакова напусна управата на пет от дружествата, занимаващи се със соларна енергия, и подаде ново уведомление в Комисията за защита на конкуренцията. Междувременно "Инерком" оспорва и решението на КЗК пред Върховния административен съд, като делото е насрочено за 14 май 2019 г.  


От представянето на първоначалния вариант на "Визия за България" до

От представянето на първоначалния вариант на "Визия за България" до ...

... в съсловните организации и сред експертите, уточняват от "Позитано" 20. Предвидени са мерки за стимулиране на икономиката, диференцирана ставка на ДДС за хляб и лекарства, семейно подоходно облагане, редица предложения, свързани с образованието. В НС на БСП има 18 секторни съвети и комисии, които и миналата година изготвиха алтернативен бюджет. 


Старозагорската опера гостува на сцената на Софийската опера и балет

Старозагорската опера гостува на сцената на Софийската опера и балет ...

... дюкянче". Хореографията е на италианската примабалерина Алба Буонанди, а сценографията и костюмите - на Салваторе Русо. Участват Александър Желев, Ромина Славова, Фиорди Лоха, Анелия Димитрова, Томоки Ишиго, Петя Вънева, Харука Суга и др., цялата балетна трупа на Старозагорската опера, кордебалет на Софийската опера и деца от балетната школа "Маша Илиева". 


Държавните и общинските лагери, събирали стотици хиляди деца в планината

Държавните и общинските лагери, събирали стотици хиляди деца в планината ...

... на този вид отдих под крилото на държавата. Само преди дни темата влезе в дневния ред на парламентарната комисия по взаимодействие с гражданските организации и жалбите на гражданите. При разговорите стана ясно, че работна група ще разгледа проблемите на детските лагери и след месец ще докладва пред образователната комисия.   


Унгарският премиер Виктор Орбан каза при посещението на турския президент

Унгарският премиер Виктор Орбан каза при посещението на турския президент ...

... косовския премиер Рамуш Харадинай, които демонстрират в Прищина срещу идеята на президента Хашим Тачи за размяна на територии като начин за разрешаване на спора със Сърбия. Напоследък обкръжението на Харадинай се опитва да блокира институционалната роля на Тачи в преговорите със Сърбия и тази роля да бъде поета от парламента 


Вотът за недоверие към правителството заради провала в системата на

Вотът за недоверие към правителството заради провала в системата на ...

... пред нашите здравни власти.- Липса на достойно заплащане на труда на огромен брой лекари, сестри, лаборанти и др. в държавните и общински лечебни заведения. Кадрова криза, заплашваща в близко време да се превърне в кадрова катастрофа- Рязко намаляване на значимостта на държавните структури, имащи отношение към Националната сигурност в здравеопазването  


Анелия Клисарова е родена на 13 декември 1961 г. във

Анелия Клисарова е родена на 13 декември 1961 г. във ...

... център. И това, и казаното по-горе, показва единствено безсилието на властта да се справи със съществуващите здравни проблеми в страната. С това, което предлагат като "здравна реформа", имат намерения да продължат сега съществуващото положение. Дори бих казала - да задълбочат хаоса в системата на здравеопазването за сметка на всички българи.  


Преди 40 години съветският историк на архитектурата Владимир Паперни завършва

Преди 40 години съветският историк на архитектурата Владимир Паперни завършва ...

... точно на мястото На празника на Стара Загора - 5 октомври, в културното сърце на града, до операта, библиотеката, художествената галерия, беше разфасовано прасе пред очите на възторженото гражданство. "Част от културния ни календар. Благодаря за преживяването", написа горчиво в профила си във фейсбук, авторът на снимката, предприемачът Ивайло Тончев  


Компанията "БДЖ-Пътнически превози" е спряла временно обществената поръчка за доставка

Компанията "БДЖ-Пътнически превози" е спряла временно обществената поръчка за доставка ...

... обявен през август. Прогнозната цена за доставка и поддръжка на машините според обявлението на железниците е 675 млн. лв. без ДДС. В стойността е включена и пълната поддръжка на влаковете за период от 15 години, включително капитални ремонти, но не повече от 2 800 000 километра пробег на влак.   


Жители на Разград поискаха частта, свързана с демографията, да бъде

Жители на Разград поискаха частта, свързана с демографията, да бъде ...

... й. Преди срещата Ирена Анастасова, Денчо Бояджиев, Кольо Милев, Димитър Стоянов, Славчо Велков и Иван Ченчев се срещнаха с жители на с. Благоево. Хората поставиха въпроси, свързани с развитието на селското стопанство и невъзможността за изкупуване на продукцията на малките земеделски производители, както и за необходимостта от преизчисляване на пенсиите. 


Проф. Гарабед Минасян е роден през 1944 г. Доктор е

Проф. Гарабед Минасян е роден през 1944 г. Доктор е ...

... ни е почти африканско, доходите - азиатски, но претенциите ни са силно европейски. Своя съществен принос за нарастване на социалното разслоение и неравенствата внесе и плоският данък. Богатите забогатяха с предимство за сметка на по-бедното съсловие. Лошото е, че натрупаното богатство не получи и не получава вътрешна инвестиционна реализация.    


При изстрелването на космическия кораб "Союз МС-10" с новия екипаж

При изстрелването на космическия кораб "Союз МС-10" с новия екипаж ...

... на човешки хрущяли и щитовидната жлеза на гризач. Освен това било планирано Овчинин заедно с другия руски космонавт Сергей Прокопиев да излязат в открития Космос в средата на ноември. Сред задачите също така е стоял оглед на кораба "Союз МС-09", в чийто корпус в края на август бе открита дупка. 


Повечето българи предпочитат зимното часово време да бъде прието като

Повечето българи предпочитат зимното часово време да бъде прието като ...

... и 40 години, високообразовани и жители на столицата. Профилите на подкрепящите тези две позиции са показателни за това, че съществуват прагматични и рационални аргументи сред определени групи хора. Това предполага да се проведе широка и открита дискусия по въпроса, за да се стигне до оптимален избор, коментират от "Екзакта".    


Полиция премахна вчера сутринта палатковия лагер на протестиращите майки на

Полиция премахна вчера сутринта палатковия лагер на протестиращите майки на ...

... етап обсъждане. В сряда майките постигнаха договорка с правителството до средата на декември законопроектите за личната помощ и за хората с увреждания да бъдат приети в пакет от парламента. "От нищо няма да бъдат лишени хората с увреждания - напротив, ще бъде надградено", увери по-рано социалният министър Бисер Петков.  


Необходими са общоевропейски мерки за справяне със замърсяването на въздуха,

Необходими са общоевропейски мерки за справяне със замърсяването на въздуха, ...

... защото това автоматично означава нарушаване на един от основните принципи, на които се гради Европейският съюз - свободното движение на стоки. Според него онзи, който изкривява пазара, трябва да поеме отговорността. Това означава държавите, които въвеждат подобни забрани, да нямат право да "изнасят" коли, които не отговарят на определени стандарти.  


Катуница е от онези късметлийски села, които и днес са

Катуница е от онези късметлийски села, които и днес са ...

... високите нива на шум вследствие на многогодишния добив на инертни материали в региона, както и че пътят, по който те се транспортират, минава през жилищни зони.   Ремонтирани детска градина и основно училище събират стотици малчугани от КатуницаА в красивия селски парк в центъра хлапетата показват спортни уменияснимки Емилия Костадинова  


21-годишният ром от Русе Северин Надеждов Красимиров е задържан в

21-годишният ром от Русе Северин Надеждов Красимиров е задържан в ...

... България. Прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно нещо. Разни сини и червени политици се скъсаха да пращат мейли и да ходят да обясняват какво се е случило в България. Мигар това не се е случвало в други държави или е някакъв изолиран случай?", възмути се той.   


Срещаме подкрепа от Националното сдружение на общинските болници за много

Срещаме подкрепа от Националното сдружение на общинските болници за много ...

... рационални и биха могли да бъдат приложени, заяви д-р Неделчо Тотев, председател на Националното сдружение на общинските болници. Той има готовност оглавяваното от него сдружение да допълни "Визия за България" със свои идеи. Тотев изрази задоволството за поканата от социалистите и за възможността да се разговаря по проблемите на здравеопазването. 


Общински съветници от всички политически групи от опозицията в Столичния

Общински съветници от всички политически групи от опозицията в Столичния ...

... на атмосферния въздух. Според доклада 60 на сто от домакинствата, отопляващи се с твърдо гориво, имат разходи за отопление от над 500 лева месечно. Около 30 на сто от хората обаче се доотопляват и с електрически уреди. Най-много пекчи има в районите "Кремиковци", "Овча купел", "Панчарево", "Нови Искър", "Сердика".   


Стефани Тодорова е на 22 години и има 2-годишен син.

Стефани Тодорова е на 22 години и има 2-годишен син. ...

... мен е, че семейството ми ме подкрепя. - Какво очаквате да се случи след изборите? - Столетово ще има нов кмет. Остава хората да решат кой е най-подходящият за този пост. Надявам се да спечеля доверието им, а след това и да получа възможността да изпълня всичко, което съм обещала.  


Лоши пътища. Ама много. Такова е първото впечатление на всеки,

Лоши пътища. Ама много. Такова е първото впечатление на всеки, ...

... в село Задунаевка Паметник на Христо Ботев в Задунаевка Пословично е гостоприемството на сънародниците ни в Украйна Сънародниците ни в Одеса издават вестник Надписи на български в Чушмелий (Криничное) Автентична покъщнина в село Бановка от края на XIX, началото на ХХ векБългарски хора се играят и на пътя Снимки АВТОРКАТА 


Емил Георгиев е роден в с. Кутово, община Видин. Завършил

Емил Георгиев е роден в с. Кутово, община Видин. Завършил ...

... хранителния сектор, както и в сферата на услугите. И се чудя какво още трябва да се стовари върху нас, за да се събудим от будната  кома, в която сме изпаднали като общество. Крайно време е да се пробудим и да започнем да си търсим правата на пълноправни членове на ЕС.  


Готови сме с мотивите за вота на недоверие, но преди

Готови сме с мотивите за вота на недоверие, но преди ...

... който левицата ще внесе, е напълно аргументиран, дори закъснял. Здравната система е пред рухване. За нас големите проблеми са как се остойностяват клиничните пътеки, както и това, че болниците се превърнаха в търговски дружества. Това коментира по-рано вчера в телевизионно интервю зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Антон Кутев.   


В столица на тиквата ще се превърне Севлиево от 11

В столица на тиквата ще се превърне Севлиево от 11 ...

... събота. С литургия за Света Петка ще започне денят на 14 октомври, когато ще се проведе и тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат обявени почетните отличия. Финалът на празниците ще бъде даден в 11 ч. с концерт на Националната танцова група на Палестина "Алкаумия" и ансамбъл "Развитие".