Искането за изслушване на Валери Симеонов не е продиктувано от

...
Искането за изслушване на Валери Симеонов не е продиктувано от
Коментари Харесай

ГЕРБ превърнаха държавата в противник на народа

Искането за чуване на Валери Симеонов не е подбудено от желанието за следващ път да чуем цинизма на един лишен от морал и полезности човек. Никой не желае да се задълбочава и върху изясняването на така наречен фамилни връзки при патриотите. Не желаеме да се занимаваме и с съдружния заслон, зад който се крият от ГЕРБ. Българска социалистическа партия е национално виновна партия и настояването за чуване е поради нуждата институцията, която Валери Симеонов съставлява, да бъде заставена да покаже дали е съответна на рецесиите, в които се намираме.
Първата рецесия - положението на грижата за хората с увреждания на държавно равнище. Втората рецесия, която е доста по-голяма, която е държавна и прераства в политическа - за нас изпълнителната власт е безусловно блокирана и не е в положение да упражнява функционалностите си. Тук се крият големите опасности за страната ни и по тази причина искахме чуването на Валери Симеонов. Неубедително звучи казаното от господин Цветанов, че проблемите в обединението са вследствие на междуличностни несъгласия. Проблемите в обединението са изначално заложени, откакто бе дадена власт в ръцете на неустойчиви и несъответстващи субекти, с цел да бъде закрепена следващата държавна формула за консумация на власт. Валери Симеонов е артикул на един фасон в политиката, който трансформира институциите на страната в съперници на народа, който трансформира определените да служат на народа в господари и дерибеи, които паразитират на гърба му.
Не става въпрос за персонален цинизъм и образование, виждаме държавен цинизъм във връзка с жителите и за това са виновни и политическите алхимици от ГЕРБ. Държавата би трябвало да бъде изчистена от този безсрамен и разрушителен управнически прийом. Днес са децата с увреждания, през вчерашния ден бяха онкоболните, на следващия ден ще бъдат други. Хората са правилни към страната си и е най-нормалното да чакат и тя да бъде съответна в отговорностите си към тях.
Ние имаме своята оценка на ръководството на ГЕРБ и коалиция, и то не от през вчерашния ден, и не поради тази съответна рецесия и тя е ясна - нужни са нови избори и промяна на модела на ръководство. Това е нашата безапелационна партийна позицията. Гражданското неодобрение е покрай лимита, зад който това ръководство губи своята легитимност. Като една от дребното виновни партии Българска социалистическа партия желае да извърви пътя към изборите демократично, зачитайки парламентаризма и посредством транспарантни дейности. Това е другата причина за искане на това чуване. Освен гражданското общество Народното събрание е другият център, от който да стартира смяната. Ние следваме политическите си отговорности. В този смисъл не одобряваме никакви обвинявания за потребление на митингите. Време е да забележим дали посредством болшинството за следващ път ще бъде изработен опит Народното събрание да бъде използван за спирачка на смяната. Ако се случи отново, това ще е най-силното доказателство, че този парламентарен мандат в действителност е привършен.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР