Срещите и дискусиите по проекта "Визия за България" продължиха в

...
Срещите и дискусиите по проекта "Визия за България" продължиха в
Коментари Харесай

Столичани очакват от левицата „правителство в сянка”

Срещите и полемиките по плана "Визия за България " продължиха в София и обитаеми места в региона.
В село Волуяк депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков акцентира, че планът цели да възвърне страната, а времевият му небосвод е 20, 30, 40 години и надвишава каквато и да е мандатност. "Идеята е да реализираме единодушие в обществото по главните проблеми, които са свързани с качеството на живота ни - опазване на здравето, обучение, стопанска система. В момента страната не е там, където би трябвало, няма я толкоз, колкото би трябвало, нито пък, когато потрябва ", заключи той. Хората от Волуяк се оплакаха, че нямат поликлиника, имат проблем с инфраструктурата, превоза, водния цикъл и образованието.
Народният представител Антон Кутев показа Визията в с. Курило. Повече страна може и би трябвало да има в стопанската система, счита зам.-председателят на ПГ "БСП за България ". Той даде за образец АЕЦ "Козлодуй ", който е държавна благосъстоятелност. Според Кутев сходно би трябвало да е решението за електроразпределителните сдружения. Депутатът означи, че има области, в които страната би трябвало да взе участие с регулация, като да вземем за пример във фармацевтиката.
Николай Цонков и Петър Витанов бяха депутатите, които разказваха в село Казичене за Визията. "Искаме да покажем, че страната може да се развива по различен метод. Да реализираме консенсус в българското общество по какъв начин да наподобява България като в действителност обществена страна, както е записано в Конституцията. Да имаме гратис и налично опазване на здравето и обучение. Не желаеме да бъдем на челни места в класациите за смъртност, ниска раждаемост, престъпност, високи равнища на корупция. Затова би трябвало да променим модела, по който се ръководи страната ", съобщи Цонков. Витанов описа за концепцията на Българска социалистическа партия, обвързвана с въвеждането на напредничав налог, което съгласно него е ключ към превъзмогване на неравенствата. "България е единствената страна, която няма национална теория. Кауза, която да надвишава един управнически мандат, без значение кой е в ръководството. Една от задачите на "Визия за България " е да даде такава надпартийна идея. Проектът прави хората съпричастни към процеса по взимане на решения за ускореното развиване на нашата страна. Визията е протегната ръка, надхвърляща рамките на партията ", изясни Витанов. Според него документът дава отговор на въпроса кой ще е възможният сътрудник на Българска социалистическа партия в ръководството - този, който схване "Визия за България ".
Депутатите Антон Кутев, Христо Проданов и Донка Симеонова, както и столичният общински консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов показаха визията в софийския регион "Люлин ". Симеонова акцентира на частта "Образование " от плана и акцентира, че социалистите упорстват да има един учебник по предмет, ново образователно наличие и нови образователни стратегии. Нужен е Национален институт по образованието, счита тя.
В регион "Искър " Визията бе показана от депутатите Виолета Желева, Румен Георгиев и Любомир Бонев. Георгиев описа за предложенията на Българска социалистическа партия, свързани с растениевъдството и отглеждането на животни. Той изясни, че ще се заложи на поддръжка за дребните и междинните производители, които да получават по-голям дял от дотациите, а не както е сега - огромната част от евросубсидиите да отиват при 6% от производителите.
Хората от "Искър " настояха във Визията да бъде записана безапелационна позиция за развиването на атомната енергетика и създаване на АЕЦ "Белене " и други мощности, които да подсигуряват реиндустриализацията на страната. Те настояха и да бъде прибавен и признатият от Народно събрание на Българска социалистическа партия ангажимент за преустановяване или предоговаряне на концесиите за естествени благосъстояния, за летища, пристанища и други Беше препоръчано и основаването на държавно управление в сянка.
Българска социалистическа партия в столичния регион "Красна поляна " бе хазаин на срещата на софиянци със зам,-председателя на ПГ на левицата Георги Свиленски и депутатите Георги Гьоков и Димитър Данчев. "Нашата упоритост е да получим доверието на хората. Това, което предлагаме във "Визия за България ", е изцяло изпълнимо ", увери Свиленски. Той бе безапелационен, че без дълготрайна тактика няма по какъв начин България да се избави от тежките си проблеми, като достъпа до опазване на здравето и обучение, проблемите в обществената политика и демографската злополука.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР