Имаме Митьо Пищова, а от два дни - и Красьо

...
Имаме Митьо Пищова, а от два дни - и Красьо
Коментари Харесай

Красьо Пищова

Имаме Митьо Пищова, а от два дни - и Красьо Пищова. Тъй де! Вицепремиерът обществено се зарече, че ще се гръмне "със законно притежавания си револвер на площада ", в случай че се потвърди, че във Вътрешна македонска революционна организация е влезнала даже и стотинка от Македония или откъдето и да било в интерес на организацията. Тъй, така... Ама по никакъв начин спокойно не звучат тез думи. Къде е синята каска, която вицето нахлупи, с цел да омиротворява съдружни сътрудници?
Забрави Каракачанов какви ги мълвеше: "Нещата се трансформират, колелото се върти и е хубаво ние като българи да си седнем на столчетата (щях да кажа друго нещо!) и да бъдем малко по-кооперативни един към различен. " Сега му е времето да изясни за какъв кооперативизъм иде тирада. За оня със "съратника " Валери Симеонов или за различен.
Ама всичките - все патриоти и войводи. Симеонов го бъзика и плюе по него, щеше да го опъва на 100 метра безпрепятствено тичане и да го къса, а Каракачанов го брани. Ще речеш, че му е съдружник. Че що да не е? Кооперативизъм е туй, да знаете...
Не е като да седнат в механата, да налеят руйно вино и да викнат... Ама и туй знамение сме видели. Министър на защитата като пръв Бай Ганьо да кани водач на опозицията на... бира. Пропусна наденицата, само че обилно съобщи, че е подготвен да показа първомайското печено агънце на вицепремиерската си софра. Туй кръчмарско амплоа си представете по какъв начин се вихри пред военната министърка на Германия Урсула фон дер Лайен (майка на седем деца) или пред френската й колежка Флоренс Парли. Е, що не и пред албанската госпожа боен министър Олта Хачка или чешката Карла Шлехтова. Що позор бихме брали! Ама щяхме да си спомним излиянията на Каракачанов: "Хайде да спрем с байганьовските осъществявания, извънредно време е да бъдем малко по-отговорни ". Да го виждам ли, да го чувам ли... Все тая!
Иначе напорист и с обсег. Готов е бойната авиация да прати на празника на ЦСКА, скрито и бавно, зад тила на Народното събрание, да ремонтира Су-25 и... Един Господ знае още какво. А милиарди, милиарди национална пара за рационализация на войската чакат през него да минат. Сакън! Да не сме луди!
Ох, да ви кажа, що не си върти колелото индивидът, що не си мечтае за Европа на Жана Д`Арк, а не на Кончита Вурст. Що не си вее байрака и не гърми по сватби и механи, ами министър на защитата, че и вицепремиер се бара.
Добре го е споделил Щастливеца Алеко: "Ама хубава е, пустата му Македония! Имат право македонците, дето милеят толкоз за нея. Еле тази солунска митница - на сърцето ми е израснала, ваджията! Ех, че кяр, майка му мечка!... Да ще султанът да ни даде Македония, че да ти се изтърся аз тебе в Солун, но догдето е нашата партия на власт, че да ти се курдисам аз тебе на митницата... Че да ги пипна аз ония ми ти търговци, две годинки да им ограбвам каймака - стига ми! Па сетне отдръпна се на Охридското езеро, дигни си една вила, па си накриви калпака... Ето, туй се споделя национализъм. Всичко друго е вятър!... Туй комитети, туй сдружения, организация, агитация - всичко е бошлаф! "
Е-ех, мнозина са министерствали по нашите ширини, само че този с каската и пищова в дребното си джобче ги мушка.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР