Президентът Румен Радев оцени проекта на БСП "Визия за България"

...
Президентът Румен Радев оцени проекта на БСП "Визия за България"
Коментари Харесай

Президентът подкрепи Визия за България

Президентът Румен Радев оцени плана на Българска социалистическа партия "Визия за България " като надпартиен и видя в него опция за обединяване към дълготрайни цели за развиването на страната. Държавният глава одобри в президентството водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и представители на парламентарната група и управлението на левицата. Проектът "Визия за България " е бил в детайли разискван.
С президента се обединихме към концепцията за връщането на ролята на страната в основни браншове от публичния живот, като получихме и рекомендации - по какъв начин да бъде конкретизирана тази роля в обособените сфери, разяснява след срещата Корнелия Нинова. Тя посочи, че левицата е поискала тази среща за разискване на плана "Визия за България ". Впечатляваща среща. Президентът взе участие в нея с 15 души, всички свои секретари, специалисти и съветници. Разговорът беше доста подробен и по секторни политики, посочи водачът на левицата. По думите й по време на полемиката са съумели да обсъдят съвсем всички браншове. Тя добави, че са постигнали съвпадане по много позиции от плана. Президентът е оценил плана като надпартиен и е поздравил Нинова, че методът към документа е бил точно посредством отворена полемика измежду българското общество.
По време на срещата е била декларирана и поддръжка за предлагането на левицата всички дружно да работим за възобновяване на доверието в институциите, които не се употребяват с такова сега от българските жители. Единодушни сме, че цели системи се нуждаят от промяна на моделите, по които действат. И двете страни изтъкнахме, че това е сферата на опазването на здравето, образованието, на цялата система на обществената страна, която е нефункционираща сега, добави водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова акцентира, че двете страни са останали отворени за последващи диалози. Изразявам от името на нашия екип извънредно удовлетворение за работната среща. Много готова като експертиза, с отзиви от двете страни, с съответни рекомендации, които ние ще вземем поради и чакаме последваща среща, съобщи тя.
"Визия за България " повдига редица настоящи въпроси за мястото и ролята на страната и за нейните публични и обществени функционалности - тематика, която отсъства от публичния спор през последните години. Това разяснява президентът Румен Радев след срещата. Според него е преимущество, че документът не съставлява предизборна стратегия, написана в къси периоди, за разширение на електоралната база, а с "Визия за България " се търси необятен спор и единодушие за решения на всеобхватни и дълбоки публични проблеми. От този план и предлаганите обществено положителни хрумвания биха могли да се възползват всички, се споделя в известие от прессекретариата на "Дондуков " 2.
В рамките на полемиката вицепрезидентът Илияна Йотова уточни, че документът пробва да промени статуквото, защото финансовата и икономическата инфраструктура ще предопределят значително развиването на обществената инфраструктура.



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР