Ние сме продукт на 30 години преход, едно изгубено поколение.

...
Ние сме продукт на 30 години преход, едно изгубено поколение.
Коментари Харесай

Кирил Добрев: С „Визия за България” променяме системата

Ние сме артикул на 30 години преход, едно изгубено потомство. За 30 години преход страната се лута на Изток или на Запад и се чуди каква политика да води. Отговорът е, че тя би трябвало да е национална и България да бъде приоритет номер едно. Фундаментът на "Визия за България " е смяна на системата, в която сме живели до момента. Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев в Сливен по време на представянето на "Визия за България " пред обществеността. Той добави, че знае, че тези думи звучат революционно и амбициозно. Можеше да излезем с дебела стратегия, само че тя да не стигне до хората. Затова нашата съществена задача е да стигнем до хората, да се срещнем с тях. Няма дипломатическа задача, браншова конструкция, организация, която да не е поискала среща с нас, сподели той. Пред стотици сливналии Добрев съобщи, че са два методите за смяна на системата. Първият е да я променим от вътрешната страна, а другият - с гражданска война извън. Гледам, че ръководещите работят старателно по втория вид. Нашата съществена задача е да стигнем до оптимален брой хора и да върнем чувството, че тази система може да бъде изменена от нас, безапелационен бе Добрев.
Според народния представител Иван Иванов главната дума във Визията е "държава ". Без присъединяване на страната в районната политика, образованието и опазването на здравето сме обречени, сподели той.
За първи път свеждаме наш документ на първо време до хората, с цел да кажат те своето мнение, добави депутатът Таско Ерменков. Целта ни е България и всички да напишем новата Визия, бе посланието на зам.-председателя на ПГ "БСП за България " Георги Свиленски.
Сливналии бяха безапелационни, че е нужно да се обърне съществено внимание на развиването на културата в България. Средства би трябвало да стигнат до читалищата на дребните обитаеми места. Трябва да има фондове за читалищата, тъй като те са храм на културата. Държавата би трябвало да влезе в дребните културни средища, те да бъдат обгрижени от нея, тъй като там са нашите корени, показаха те.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР