Старозагорската опера гостува на сцената на Софийската опера и балет

...
Старозагорската опера гостува на сцената на Софийската опера и балет
Коментари Харесай

Старозагорската опера гастролира в столицата

Старозагорската опера гостува на сцената на Софийската опера и балет с мюзикъла за деца "Машина на времето " и балетните спектакли "Нестинарка ", "Делвата " и "Фантастичното дюкянче ". Трупата избира за своя гастрол в София едни от най-новите си и сполучливи постановки, които не участват в нито един репертоарен плакат у нас. Те ще бъдат показани за първи път в София, взаимно със Софийската опера, осведоми Сийка Лапачка, пиар специалист.
Гастролът стартира през днешния ден, 16 октомври, от 14 ч. Детско-юношеската студия за опера и балет "Маргаритки " при Старозагорската опера ще показа най-новия си театър "Машина на времето ". Участват над 70 деца, както и солисти и артист-хористи. Сценарият, режисурата и хореографията са на Радост Младенова-Арабаджиева, която управлява балета на "Маргаритки "-те. Музиката е написана от Маргарита Шоселова - началник на студията. А либретото - от поетесата Мая Дългъчева. В екипа вземат участие още Теодора Джамбазова - художник на декора и костюмите, мултимедията е на Сергей Голубев, вокален възпитател е Зорница Желязкова, съветник по актьорско майсторство е Деница Янакиева от ДКТ в Стара Загора, занаятчия на куклите - Живко Кънев.
Балетът на Старозагорската опера ще показа на 17 октомври от 19 ч. "Нестинарка " от Марин Големинов. Олеся Пантикина слага паметната драма по истинската хореография на Маргарита Арнаудова. На този вид се базира новата режисура на ДО Стара Загора. В основните функции ще се изявят Анелия Димитрова, Ромина Славова, Фиорди Лоха (Албания), Станко Танев и Ивайло Янев. В "Нестинарка " взе участие цялата многонационална балетна натрупа на операта, в която танцуват актьори от България и чужбина. На 18 октомври от 19 ч. ще забележим "Делвата " от Алфредо Казела и "Фантастичното дюкянче " по музика на Росини/Респиги. В основните функции са Александър Желев, Петя Вънева, Нанако Имаи, Томоки Ишиго и други Във втората част следва още една първа среща на софийската аудитория - с балета "Фантастичното дюкянче ". Хореографията е на италианската примабалерина Алба Буонанди, а сценографията и костюмите - на Салваторе Русо. Участват Александър Желев, Ромина Славова, Фиорди Лоха, Анелия Димитрова, Томоки Ишиго, Петя Вънева, Харука Суга и други, цялата балетна натрупа на Старозагорската опера, кордебалет на Софийската опера и деца от балетната школа "Маша Илиева ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР