От представянето на първоначалния вариант на "Визия за България" до

...
От представянето на първоначалния вариант на "Визия за България" до
Коментари Харесай

10 000 души уважиха срещите по Визия за България

От представянето на първичния вид на "Визия за България " досега в дебатите по плана на Българска социалистическа партия са се присъединили близо 10 000 души, сочат сметките на социалистите. Проведени са над 160 срещи в 11 области. На полемиките се отзовават доста жители - лекари, учители, представители на дребния и фамилен бизнес, членове и симпатизанти на левицата. Тематични срещи са извършени с представители на пациентски и лекарски организации, Сдружението на общинските лечебни заведения, Съюз "Произведено в България ", Националния съюз на Трудово-производителните кооперации, ЦКС, Отечествен съюз, Съюз на военноинвалидите, Общобългарския комитет "Васил Левски ", Конфедерацията на публични организации от сигурността и защитата, Българския съюз на частните бизнесмени "Възраждане " и доста други, регистрират от "Позитано " 20. Десетки са предложенията и корекциите по документа от тези срещи, които предстоят да бъдат систематизирани и отразени в плана.
Обсъждането на "Визия за България " продължава и в останалите области на страната, като акцентът през идващите дни ще бъдат срещите в лечебните заведения с лекари и пациенти.
Междувременно националният представител от Българска социалистическа партия Донка Симеонова предложения жителите на Казанлък и покрайнините да се включат в разискването на концепциите на левицата и плана "Визия за България ". Алтернативните оферти на социалистите за бъдещето на страната ще бъдат показани в града на 12 октомври. Тогава в Казанлък ще дойдат и други народни представители от парламентарната група "БСП за България "
"Визия за България " е план, който показва вижданията на Българска социалистическа партия за смяна на модела на ръководство в България. Обобщава проблемите, решенията и предложенията на жителите в основни сфери: стопанска система, приходи, районно развиване, обучение и опазване на здравето ", изясни Симеонова, която организира обичайна си приемна в Казанлък. Депутатът уточни, че в документа се упорства за преизчисляване на всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2015 година, с настоящия междинен застрахователен приход. Предвидено е и основаването на спомагателен фонд за дълготрайна грижа за възрастни. Ние настояваме за политика за възрастните хора, акцентира Симеонова. Тя се спря на тематиката, защото ниските пенсии бяха сложени като проблем от учители, пенсионирали се преди 15 години и принудени да работят още, с цел да претърпяват компликациите си.
Приемната на народния представител се организира взаимно с общинските съветници на левицата в града. Учители сложиха въпроси, свързани със Закона за професионалното обучение и Наредбата за стипендиите на учениците. Жители от жк "Изток " сигнализираха съветниците Румяна Друмева, Пламен Караджов, Теодора Иванова и Моника Динева за некачествените поправки, за неналичието на шахти, пътни знаци, маркировки и увеличени проблеми на пътната сигурност. Липсата на надзор и отговорност от страна на общината тревожи от ден на ден родители, не смеем да оставим децата си без наличие и в междублоковите пространства, оплакаха се родители и настояха инспекции на градските условия.

Председателите на препоръките към Народно събрание на Българска социалистическа партия разискват различния бюджет, който Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание. В него се залагат предложенията, които срещат най-висока поддръжка в страната в съсловните организации и измежду специалистите, прецизират от "Позитано " 20. Предвидени са ограничения за стимулиране на стопанската система, диференцирана ставка на Данък добавена стойност за самун и медикаменти, фамилно подоходно облагане, редица оферти, свързани с образованието.
В Народно събрание на Българска социалистическа партия има 18 секторни препоръки и комисии, които и предходната година изготвиха различен бюджет.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР