Китай поиска визови и митнически облекчения за туристите си. Това

...
Китай поиска визови и митнически облекчения за туристите си. Това
Коментари Харесай

Китай иска визови облекчения за туристите

Китай изиска визови и митнически облекчения за туристите си. Това стана ясно от думите на Цао Дзиенмин, заместник-председател на Китайското национално заседание по време на среща в Националния замък на културата (НДК) с над 700 делегати от Централна и Източна Европа и Китай и над 300 представители на бизнеса и локалните управляващи. Дзиенмин добави, че практическото съдействие продължава да се развива. По думите му от 3 на 10 милиарда щатски $ порастват вложенията на Китай в Централна и Източна Европа. Европейските страни са вложили 1,4 милиарда $ в Китай. "Ако приемем, че свободният пазар и конкурентоспособността са движещите сили на един сполучлив бизнес и съдействие, глобите са тъкмо кол в колелата, който стопира и трансформира конкурентоспособността на бизнеса и страните, където има такива ", сподели министър председателят Бойко Борисов на откриването в НДК.
Форумът е под мотото "Глобално мислене, дейности на локално равнище ". По думите на министър-председателя по време на срещата в Брюксел на Европейски Съюз с Азия са били обрисувани големите благоприятни условия, които има пазарът, само че в това време са налице изискванията на наказания - на Съединени американски щати към Китай и към Русия, както и от страна на Европейски Съюз към Русия.
Според премиера излизането на Съединени американски щати от съглашението за климатичните промени също не е еднопосочен акт и природата всеки ден припомня, че измененията в климата са факт. Това, което е през днешния ден - наводнения, суши, трусове, цунамита, и това е също една причина за миграционната вълна, която върви в света, добави Бойко Борисов. Затова той е безапелационен, че целият свят би трябвало да постави големи старания. Партньорството в стопанската система и капиталовото съдействие сред България и Китай имат огромен капацитет за развиване и в кратковременен проект двете страни следва да подхващат съответни стъпки за неговото осъществяване. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на заместник-председателя на Постоянния комитет на общокитайското заседание на народните представители Цао Дзиенмин, които организираха среща, оповестиха от прессекретариата на президентството.
Създаването на Глобален център за съдействие в София, който да изследва европейското законодателство и да прави оценка риска при реализирането на капиталови планове от Китай в Европейски Съюз, в съдействие със страните от Инициативата "16+1 ", също беше разисквано на срещата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР