Парламентът прие на първо четене вчера криминализирането на нелегалното производство

...
Парламентът прие на първо четене вчера криминализирането на нелегалното производство
Коментари Харесай

До 10 г. затвор за нелегално производство на алкохол и цигари

Парламентът одобри на първо четене през вчерашния ден криминализирането на незаконното произвеждане на акцизни артикули като цигари и алкохол. Вече за оня, който създава или държи за разпространяване алкохолни питиета и тютюневи произведения, без да има нужния за задачата лиценз, уверение или регистрация, се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 10 години и санкция от 20 хиляди до 100 хиляди лева
Това става, откакто основният прокурор Сотир Цацаров изясни на депутатите, че сега това не е закононарушение, а санкции има единствено за притежаването и разпространяването на акцизни артикули. Което се случи по време на чуване след ареста на алкохолния необут Миньо Стайков за това, че е взел участие в нелегално произвеждане на цигари. Промените бяха импортирани от депутати от ГЕРБ и "Обединените патриоти " и бяха признати на първо четене със 117 гласа и един "против ".
Според текстовете до три години отнемане от независимост е наказването за този, който в нарушаване на открития ред изготвя, държи или укрива предмети, материали, механически уреди, за които се знае или допуска, че са предопределени или послужили за създаване на уреди за произвеждане на алкохол, алкохолни питиета и тютюневи произведения. Предвижда се също по този начин основаване на обществен указател на лицата, които внасят, създават или продават машини за произвеждане на тютюневи произведения.
Очакванията са новите санкции да доведат до повишение успеваемостта на приходните администрации при събирането на акцизите и до понижаване на незаконното произвеждане и разпространяване на акцизни артикули.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР