Избори 2021


Служебният кабинет продължава да прави редица рокади по високите етажи

Служебният кабинет продължава да прави редица рокади по високите етажи ...

... си позволят "избори до дупка". Трябва да се търси формула, по която да се управлява при по-разпокъсан кабинет. Да, министри от служебното правителство може да останат в редовното. Това е въпрос на решение на онзи, който ще получи доверието да предложи състав на правителство", каза още доц. Киселова.По публикацията работи:


За изборите на 11 юли ще има 421 машини за

За изборите на 11 юли ще има 421 машини за ...

... одобрени допълнителни средства и днес е възложено на Информационно обслужване да сключи договор с ЦИК, каза още Росица Матева, цитирана от БГНЕС. Говорителят обърна внимание на постъпилите жалби през последната седмица. Матева информира, че жалбата на коалиция „Български патриоти” за секциите в чужбина е отхвърлена от съда.  По публикацията работи:


Няма да могат да гласуват хората, които на 11 юли

Няма да могат да гласуват хората, които на 11 юли ...

... почиват, за да регистрират този настоящ адрес и едва тогава да могат да подадат, включително онлайн заявление за гласуване по този настоящ адрес“, каза Росица Матева От ЦИК напомнят, че срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес на предстоящите парламентарни избори изтича тази събота.  По публикацията работи:С лед последните избори и благодарение на нашите 4-годишни усилия

С лед последните избори и благодарение на нашите 4-годишни усилия ...

... но ще остане по-високо от средното за месец юниОбщият брой на потвърдените случаи на коронавирус в България е вече 421 339Часове по-рано испанското правосъдие разреши екстрадирането му в САЩВ клипа Поли казва на първородния си син Даниел, да целуне вече наедрялото ѝ от бременността коремчеОт мрежата Масажирайте тези 5 точки


Предизборен натиск върху граждани за кого да гласуват. За това

Предизборен натиск върху граждани за кого да гласуват. За това ...

... последните години на всички избори", категоричен бе Сабрутев. По думите му случващото се доказва трудно, защото хората не искат да говорят и ги е страх, но въпреки това подават сигнали. "Извършва се проверка по тях и когато дойде време се уведомяват и органите на реда", посочи областният управител на Смолян.По публикацията работи:


В сряда вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че има предизборен

В сряда вътрешният министър Бойко Рашков заяви, че има предизборен ...

... избори", категоричен бе Сабрутев.По думите му случващото се доказва трудно, защото хората не искат да говорят и ги е страх, но въпреки това подават сигнали."Извършва се проверка по тях и, когато дойде време, се уведомяват и органите на реда", посочи областният управител на Смолян.Още по темата вижте във видеото по-горе.Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер до

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер до ...

... юли 2021 г., при сключване от ЦИК на договор за доставка на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталиран системен и приложен софтуер, необходимите за целта средства се осигуряват по реда на чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси, т.е. с отделен акт.  По публикацията работи:


Б СП ще настоява за промяна на структурата на бъдещия

Б СП ще настоява за промяна на структурата на бъдещия ...

... и изявления“Какво им подари херцогинята на КеймбриджФранк Стивънсън разказва за любимите си модели на баварците. Кои са вашите?"Слонът пак е дошъл да готви", казва семействотоСамо на 18 години, а вече е една от най-известните млади изпълнителиТрусът е бил на дълбочина 10 кмКакво показват измерванията за чистотата на въздухаОт мрежата

Това не е битка за изборна победа, а битка за

Това не е битка за изборна победа, а битка за ...

... Двамата изразиха категоричния си ангажимент към продължаване на работата на ЕНП по преодоляване на здравните и икономическите щети от COVID-кризата в Европа и света. „Трудните моменти не бива да отслабват нашата общност и нашата вяра. Само придържането към ценностите ни ще ни преведе през тъмнината“, обединиха се двамата.По публикацията работи:


„Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа.

„Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа. ...

... приватизация. Тези пари могат да се използват само за едно единствено нещо - пенсии. Настояваме да отидат по предназначение. Към другите партии: Откъде виждат финансиране за преизчисляване на пенсиите? Каква е политиката им за увеличаване на доходите на най-засегнатата и бедна група в България-пенсионерите?“, коментира още тя.  По публикацията работи:


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgОт коалиция "Българските патриоти" отново излязоха на

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgОт коалиция "Българските патриоти" отново излязоха на ...

... неща, за да може да се гарантира до някаква степен честността на изборния процес в Република Турция", каза Ангелов. Той заяви още, че ще призоват ЦИК, ако не се съобрази с техните искания, да подадат оставка. "Защото това тяхно решение е национално предателство към българските интереси", заяви той.По публикацията работи:Лидерът на ГЕРБ с поредни обвинения към служебния кабинет. "Държат

Лидерът на ГЕРБ с поредни обвинения към служебния кабинет. "Държат ...

... ОССЕ. В документа пише още, че вотът е бил ръководен ефикасно, а основните свободи по време на изборния процес са били спазени. „Затова питам – кое наложи всички тези революции в изборния закон и чистките в администрацията след безпристрастната оценка на международните експерти“, каза още председателят на ГЕРБ.По публикацията работи:


Три седмици преди предсрочните парламентарни избори дистанцията между ГЕРБ-СДС и

Три седмици преди предсрочните парламентарни избори дистанцията между ГЕРБ-СДС и ...

... до парламентарната бариера с 3,9%. С най-добри резултати, но все пак под 4-процентовия праг остават “Възраждане” (2,3%), “Българско лято” (1,9%) и “Ляв съюз за чиста и свята република” (1,1%).*****Данните от национално представително проучване на Изследователски център “Тренд”, проведено от 11 до 18 юни по поръчка на “24 часа”.По публикацията работи:


Броят на секциите, открити в Турция за предстоящите парламентарни избори

Броят на секциите, открити в Турция за предстоящите парламентарни избори ...

... бихме могли да говорим и да се разберем с всеки (без ДПС), ако бъдат приети нашите основни идейни виждания, защото сме от малкото идеологически формации, които останаха изобщо на терена. Ние не сме формация, създадена "за" или "против" Бойко Борисов, "за" или "против" Слави Трифонов", категоричен е Веселинов.По публикацията работи:


Централната избирателна комисия (ЦИК) ще купи допълнително 1637 машини за

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще купи допълнително 1637 машини за ...

... е малко под един милион от това, което "Сиела Норма" предложи при първата прекратена поръчка. Тогава общата цена, обявена от ЦИК за машини, логистика и техническо обезпечаване бе 6,5 млн. лева, а "Сиела Норма" каза, че няма как да я изпълни на стойност по-малка от 14 млн. лева.По публикацията работи:


Заради рекордно големия брой секции, които ще бъдат разкрити за

Заради рекордно големия брой секции, които ще бъдат разкрити за ...

... с многото секции и той засяга предстоящите президентски избори през есента. Тогава също ще трябва да се открият много на брой секции в чужбина, а в много от държавите по света сезонът ще е приключил и не е ясно дали изобщо ще има кой да гласува там.  По публикацията работи:Ц ентралната избирателна комисия (ЦИК) ще качи на сайта си

Ц ентралната избирателна комисия (ЦИК) ще качи на сайта си ...

... поведе в първия кръг на изборите"Граждански договор" е на ръба на границата от 54%Пострадалата се е опитвала да се отскубне от кучето в продължение на минутиЦенни съвети от фитнес инстуктора Елизабет МихайловаВижте обичаите на 24 юниТя използва транзистори, които са тънки колкото атомВаксинираните през изминалото денонощие са 3 134

Предизборна кампания за предстоящите избори на практика няма. Дебатът в

Предизборна кампания за предстоящите избори на практика няма. Дебатът в ...

... в управлението на държавата няма. "Ролята на кабинета излиза много извън организирането на изборите. Служебният кабинет се намеси отговорно относно изборния процес. Спорът със „Сиела” е затворен", коментира Слави Василев.  "Служебният кабинет показа как ББР е раздавала кредити, как „Автомагистрали” и други дружества преразпределят публичен държавен ресурс", коментира още Василев.По публикацията работи:


"На Запад показваме колко сме активни, българите - как не

"На Запад показваме колко сме активни, българите - как не ...

... се насочат избирателите там? Защо не се пратят машини в Турция, нека там да гласуват машинно. Това честни избори ли ще бъдат? Според мен не“, попита Каракачанов. По думите му ще подадат жалба към Върховния административен съм за това решение на ЦИК, ако трябва и ще организират протести.По публикацията работи:


Правителството е непартийно, ние работим за хората. Така премиерът Стефан

Правителството е непартийно, ние работим за хората. Така премиерът Стефан ...

... на малките населени места имат един основен проблем - самофинансирането.Идеята е част от местнице данъци да бъдат на разположение на тези кметове да подобряват инфраструктурата. Кметствата са силно зависими от централизираното разпределение на бюджета и от общинските съвети и кметове да получат някакви средства, посочи служебният премиер.  По публикацията работи:


Централната избирателна комисия определи местата в държавите, в които ще

Централната избирателна комисия определи местата в държавите, в които ще ...

... не дадат разрешение.В решението се посочва и в кои страни са налице съображения за нецелесъобразност за образуване на избирателни секции. Сред тях е Индия, поради изключително тежката пандемична обстановка, довела до остра хуманитарна криза.На предишните избори на 4 април са разкрити 465 секции зад граница в 69 страни.По публикацията работи:Д емократична България започна кампания в цялата страна, с която показва

Д емократична България започна кампания в цялата страна, с която показва ...

... на всичкоИзискванията важат и за деца, навършили 12 годиниОбединеното кралство, Италия, Норвегия, Белгия, Холандия, Полша и Дания са поръчали общо 297Нова Броудкастинг Груп се открои като една от най-динамично развиващите се фирмиРекорден брой нападения от мечки регистрират властитеСтраната отчита най-голямо нарастване на новозаразените с коронавируса от февруари насамОт мрежата

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с бесарабски българи,

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с бесарабски българи, ...

... трябва да гарантира социалните и трудовите  права на българите в чужбина, да постави акцент върху образованието и да съхрани българския дух и традиции. На гостите бяха подарени български книги за културния център в Твърдица. Те отправиха покана към Нинова за среща там, която тя прие с благодарност.  По публикацията работи:


Засега не можем да очакваме значителни размествания в подкрепата за

Засега не можем да очакваме значителни размествания в подкрепата за ...

... по-малък дял - 17,7 на сто.Изследването е на "Сова Харис" на базата на данни от представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено в периода 10-15 юни 2021 г. сред 1000 българи по метода на стандартизираното интервю "лице в лице" в дома на респондента по поръчка на dir.bg.По публикацията работи:


Явор Божанков, водач на Коалиция “БСП за България“ във Велико

Явор Божанков, водач на Коалиция “БСП за България“ във Велико ...

... - хем не говори, хем не идва в парламента, хем се вози с Тойота Секвоя, хем ни информира за държавните решения през Фейсбук. Имам въпрос към сценаристите на тази десетилетна постановка. Фантазия нямате ли? Може ли, като сменяте актьорите, малко да променяте и сценария? Че съвсем се отегчихме.По публикацията работи:


„Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени позиции

„Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени позиции ...

... подкрепям никого“. ***** Изводите са от проучване на „Галъп интернешънъл болкан“ на моментната снимка на електоралните нагласи, като изследването е направено в периода 3-11 юни сред 1012 пълнолетни българи, чрез интервю „лице в лице“ с таблети по поръчка на БНР.  Абсолютната максимална грешка е ±3,1% при 50% дялове. По публикацията работи:„Това, за което предупреждавахме се случи – опасността Ердоган да

„Това, за което предупреждавахме се случи – опасността Ердоган да ...

... у нас. Резултатът от това ще е пагубното за идентичността и суверенитета на България завръщане на ДПС във властта. Тази опасност се увеличава от заявените вече индикации от страна на т.н. партии на протеста, че са готови да управляват заедно с Доган“, заявяват в декларация Български патриоти.  По публикацията работи:


Битката за първото място в предстоящите избори тепърва предстои. „Има

Битката за първото място в предстоящите избори тепърва предстои. „Има ...

... 3.5 – 3.6 млн. избиратели пред урните. ****** Изследването е проведено в периода 10-15 юни 2021 г.  с 1008 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.  По публикацията работи:


ЦИК финализира договора със "Сиела Норма“ за логистиката на машините

ЦИК финализира договора със "Сиела Норма“ за логистиката на машините ...

... заяви събеседникът. "Ако от Турция дойдат 60 000-70 000 гласа, това може да означава още 5-6 допълнителни мандата. Очаквам ДБ и ИТН да са основните бенефициенти на гласовете от чужбина. В САЩ не очаквам да има ръст на гласовете. Мандатите се разпределят на национално равнище", подчерта той.  По публикацията работи:


Политическата корупция е чумата на българския преход и на българската

Политическата корупция е чумата на българския преход и на българската ...

... закон, който не е изчистен, а партиите на протеста отново са променили изборните правила в 12 без 5, за което са критикували предишните законодатели. Той посочи, че не усеща в момента да има желание във всички субекти, участващи на изборите, "да въодушевят гражданите, гласоподавателите да вдигнат избирателната активност".По публикацията работи:


"България има нужда от лява алтернатива и ние сме единствените,

"България има нужда от лява алтернатива и ние сме единствените, ...

... двойна енергия. Даже това ще ни улесни, защото ще ни обедини. Моята поръка е да стигнат до всеки град, до всяко село, до всяко семейство, за да разясняват програмата ни. Защото ние имаме подробна програма, а къде е цялостната програма на другите партии, с които се състезаваме?“.  По публикацията работи:


Предстои провеждането на предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Ще

Предстои провеждането на предсрочни парламентарни избори на 11 юли. Ще ...

... за себе си, няма как да стане. "България в преходния период заложи на жаждата, на личното. Докога егото да ни доминира, нека ни доминира някаква колективна кауза! Българското лидерство се нуждае от прибиране в скромността, от скъсяване на дистанциите с хората. Властта е опияняваща и самозабравяща", настоя проф. Стефанов.По публикацията работи:


Продължават преговорите между ЦИК и „Сиела норма“. Това съобщи пред

Продължават преговорите между ЦИК и „Сиела норма“. Това съобщи пред ...

... продължат, по тяхно искане не приключи работата на комисията по тази поръчка в събота, ще се проведат преговори и днес, и утре вероятно ще се сключи договор за модифициране на софтуер за частичните местни избори, за изборите за Народно събрание, и за логистиката на тези два вида избори. По публикацията работи:


Остава по-малко от месец до парламентарните избори на 11 юли.

Остава по-малко от месец до парламентарните избори на 11 юли. ...

... употребят американците за вътрешнополитически цели. Затова пък, според антрополога, сега наблюдаваме от всички „унизително усилие да се харесаш на американците“, то обаче не е продиктувано от страх от „тоягата“, което показва, че не можем да използваме „морални послания“, като катализатор на промяната, а се прекланяме само пред силата.По публикацията работи:


П раво да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите

П раво да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите ...

... изолация заради COVID-19, реши Централната избирателна комисия. Според решението на ЦИК секция за гласуване с подвижна избирателна кутия се образува до 26 юни - 14 дни преди изборния ден, ако има подадени не по-малко от 10 заявления. Заявленията се подават до кмета на общината, информира Дописвания в избирателния списък се допускат до 5 юли.


Мнозинството от хората виждат следващия парламент, но и правителство с

Мнозинството от хората виждат следващия парламент, но и правителство с ...

... е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица. Алфа Рисърч носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни. По публикацията работи:


Коалицията "Изправи се! Мутри вън!" започна предизборната си кампания за

Коалицията "Изправи се! Мутри вън!" започна предизборната си кампания за ...

... събитието участие взеха председателят на коалицията Мая Манолова, Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Валентина Василева от "Отровното трио", както и водачи на листи. Мая Манолова заяви, че е време народът да се изправи срещу ширещата се тирания.  "Време е да се изправим и довършим започнатото в 45-ия парламент", коментира тя.   По публикацията работи:


"Имаме информация за започнало купуване на гласове за ГЕРБ и

"Имаме информация за започнало купуване на гласове за ГЕРБ и ...

... получи нетърсена подкрепа от другите. "Демократична България" е готова да вземе мандата, битката ни е да бъдем в челната тройка", заяви той. Той би подкрепил министри от служебния кабинет, като например здравния и икономическия. Атанасов изрази подкрепата си и към вътрешния министър Бойко Рашков, но заяви, че действа бавно.    По публикацията работи:


"Ние сме в средата на една дълга, изстрадана от нас

"Ние сме в средата на една дълга, изстрадана от нас ...

... ни нарекат "статукво". И трябва да получат нашия отговор. А отговорът е истината - ние не сме статукво. Ние сме последователната, принципната, системната опозиция на този модел. Ние сме системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки", заяви лидерът на БСП.По публикацията работи:


"По време на кампанията се очакват скандали, които ще повлияят

"По време на кампанията се очакват скандали, които ще повлияят ...

... БСП, но не смятам, че ще има трети избори. Защото ако се случи, може да доведе отлив от подкрепата към партията на Трифонов. "На редовните избори вотът беше протестен срещу ГЕРБ, но не се знае дали той ще толкова силен след оттеглянето на Бойко Борисов", каза още Димитър Ганев.По публикацията работи:


"Преговорите с новата фирма продължават по друга процедура, обществената поръчка

"Преговорите с новата фирма продължават по друга процедура, обществената поръчка ...

... 50 машини, остава проблемът за осигуряване на втора машина в най-многолюдните секции. А най-вероятно такива с 301 или 302 избиратели ще останат без втора машина за гласуване. Томов разкри, че ще има извадково броене на отрязъците от хартиените бюлетини, за да се види дали има нарушения при машинното гласуване.По публикацията работи:


"Ние трябва да спечелим тези избори, длъжни сме. Защото обратното

"Ние трябва да спечелим тези избори, длъжни сме. Защото обратното ...

... енергия", подчерта Митов.  Според него в момента наблюдаваме "един първичен бульон от омраза, реваншизъм, болшевишка пропаганда и всякакви други безобразия, а това няма да доведе опонентите ни до нищо добро".  Митов е убеден, че ГЕРБ-СДС ще бъде победител на изборите и ще има решаваща роля за сформирането на следващото правителство. По публикацията работи:


До 12 юли 2021 г. в МВР ще работи денонощна

До 12 юли 2021 г. в МВР ще работи денонощна ...

... 02/90 112 98. На нея, както и на e-mail [email protected], гражданите ще могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на вътрешното министерство в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите, съобщиха от пресцентъра на МВР.  По публикацията работи:


Засега има подадени молби за около 45 секции в цяла

Засега има подадени молби за около 45 секции в цяла ...

... секция. Сега за пътуването с фериботи, поради епидемиологичните мерки, се изисква документ за здравен статус. При гласуването ще се попълва една декларация на място, съгласно Избирателния закон. Местата за секциите обикновено са лесно достъпни - учебна стая в училище, зала в културния дом или пък туристическа агенция.  По публикацията работи:


Лидерът на БСП Корнелия Нинова Нинова подписа споразумение за обединение

Лидерът на БСП Корнелия Нинова Нинова подписа споразумение за обединение ...

... стават 16. Продължават разговорите  между БСП и още  партии за обединение. "Във време, в което българският народ е разделен и постоянно противопоставян, ние даваме пример как може да събираш и обединяваш в обща цел - сигурност в промяната  и грижа за хората" , каза Нинова на срещата.  По публикацията работи:


Формирането на правителство винаги зависи от конфигурацията, която изборите определят,

Формирането на правителство винаги зависи от конфигурацията, която изборите определят, ...

... Всичко това на 11 юли”, казва Василева. Тя допълни, че за предстоящите избори мотото на ИТН е  „Време е за друго”. „Време е за много дружи неща. Ново говорене, друг вид отношение към политиците, друго отношение на хората към институциите и на политиците към закона”, каза тя.  По публикацията работи:


ЦИК реши да обяви нова процедура за машините. Тя е

ЦИК реши да обяви нова процедура за машините. Тя е ...

... минималната сума е 14 млн. лева. До там се стигна, тъй като от ЦИК бяха предвидили в процедурата не само покупката на самите машини, но обслужването и модификацията на софтуера за три вида избори - частничния в края на юни, парламентарния през юли и президентския през есента.  По публикацията работи:


Коалицията "Българските патриоти", включваща ВМРО, Воля и НФСБ, ще инициира

Коалицията "Българските патриоти", включваща ВМРО, Воля и НФСБ, ще инициира ...

... прекратяване на Политическа партия "Движение за права и свободи" на основание чл. 40, ал. 1, т. 2 от ЗПП“, заявяват от коалицията. От там уточняват, че подписката може да бъде намерена на сайта на ВМРО, а за събиране на подписа ще бъдат направени и пунктове в цялата страна.По публикацията работи:


За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече

За всяка министерска позиция, дори и за министър-предстедател, имаме повече ...

... на институциите. Дългосрочният ефект е, че всяка политическа сила ще бъде безкрайно внимателна с кои лица работи или включва в своите редици", смята зам.-председателят на ГЕРБ. Той отчита като комуникационен недостатък това, че партията е допуснала да бъде свързана с посочените от САЩ лица, за което нямало основание.По публикацията работи:


45 231 декларации за разкриване на секции в чужбина за

45 231 декларации за разкриване на секции в чужбина за ...

... момента няма много регистрирани наблюдатели - само седем организации с общо 68 лица. Все още няма регистрирани и социологически агенции, които да наблюдават изборите. ЦИК засега не е залята от жалби и сигнали, като тази седмица са разгледани сам три, но те се несъществени, добави говорителят на ЦИК.По публикацията работи:


На прага на новите избори: Ще има ли компромиси в

На прага на новите избори: Ще има ли компромиси в ...

... ИТН да бъде първа политическа сила на изборите. "Борисов вече е демитологизиран, той не е този бащица на народа, който съзираха голяма част от българските граждани в него. Той се страхуваше да дойде в парламента на Парламентарен контрол - нещо, което Конституцията го задължава да направи", коментира Станев.По публикацията работи:


Без концентрация на силни лидерски битки на тези избори. Голяма

Без концентрация на силни лидерски битки на тези избори. Голяма ...

... играчи не се предвиждат, смятат анализаторите. "Някаква драстична промяна не може да очакваме. Слави може да е на първо място. Но това може. Има доста нелогични неща", допълни политологът. Очакванията са отново трите основни политически формации, обединени като партиите на протеста, да се опитат да съставят правителство. По публикацията работи:


БСП възрази остро срещу намерението за закриване на съдилища в

БСП възрази остро срещу намерението за закриване на съдилища в ...

... да достигнат до българските граждани. Важно е да разберат, че "БСП за България" в този (45-и, бел. ред.) парламент, макар и много кратък, беше единствената партия, която действително защитаваше всички свои предизборни послания, политики и платформи", завърши Попов, визирайки настояването на лявата коалиция да бъдат преизчислени всички пенсии.По публикацията работи:


На прага на вота: Защо ГЕРБ са притеснени от организацията

На прага на вота: Защо ГЕРБ са притеснени от организацията ...

... уточни, че за да се осигури възможност за безпроблемно изцяло машинно гласуване биха били необходими над 15 000 машини. "Работата на този кабинет и неговото назначение е единствено, за да осигури честни и прозрачни избори, а не да прави равносметка на работата на предходното правителство", категорична е Александрова.По публикацията работи:


Днес стана ясно партиите с кои номера ще се явяват

Днес стана ясно партиите с кои номера ще се явяват ...

... него избирателната активност ще е много по-висока, около 65%. "Ние сме качили доста подкрепата си, "Има такъв народ" също. Досега не сме били в ситуация да има само машинно гласуване, купувачите на гласове ще бъдат затруднени. Самият изход на предстоящите избори ще бъде изключително неясен", поясни той.  По публикацията работи:


Н а старта на предизборната кампания коалицията ГЕРБ-СДС получава подкрепа

Н а старта на предизборната кампания коалицията ГЕРБ-СДС получава подкрепа ...

... домовете на анкетираните лица. Алфа Рисърч носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни.Съгласно чл. 205 (ал. 1-4) от Изборния кодекс всяка медия, която използва данни от настоящото проучване, е длъжна да съобщи информацията от това каре.


К П НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА (КОД, БЗНС, БДФ, СЕК)ПП

К П НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ДЕСНИЦАТА (КОД, БЗНС, БДФ, СЕК)ПП ...

... такъв народ”Зеленчуците и плодовете действат благотворно не само на тялото, но и на душатаДокато служебното правителство управлява добавката към пенсиите ще бъде изплащанаОсновната цел на публикуването на този списък е да защити държавните предприятия и дружестваКато лекар съм умерзен от подхода на някои ръководители в здравеопазванетоОт мрежата

Централната избирателна комисия изтегли номерата на партиите и коалициите в

Централната избирателна комисия изтегли номерата на партиите и коалициите в ...

... - ПП "Републиканци за България" 22 - "Има такъв народ" 23 - "Демократична България"Предизборната кампания започва на 11 юни. До 15 юни ЦИК трябва да определи условията и реда за гласуване на хората под карантина.Същият е срокът и за подаване на заявления за гласуване от българите зад граница.По публикацията работи:


Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов прогнозира, че социолозите

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов прогнозира, че социолозите ...

... процента ще спадне, но познавайки социолозите и техния манталитет, ще е между два и пет процента. А на истината, на тази истина, в която е силата, не й пука за всички имена, които споменах. Тя ще стане ясна във вечерта на изборите, заявява той в социалната мрежа.  По публикацията работи:


ЦИК прекрати преговорите по поръчката за доставка на нови 1500

ЦИК прекрати преговорите по поръчката за доставка на нови 1500 ...

... на много места по света, подчерта зам.-председателят на Обществения съвет към ЦИК. "Машините произвеждат дълга разписка, там резултатите са разпределени по партии, коалиции и кандидати. Единствено ще има броене при гражданите, които ще гласуват с бюлетини. Гласуването с машини ще направи процеса много по-бърз и коректен", настоя Дечева.По публикацията работи:


Очевидно трябва да се съсредоточим върху това как ще се

Очевидно трябва да се съсредоточим върху това как ще се ...

... посочи Томов. По думите му отговорността на ЦИК е да дадат на всечи човек правото да гласува нормално. Томов допълни, че според него е късно за опцията - наемане на машини. "Изборите могат да завършат успешно, ако опашките пред секциите не надхвърлят 50 човека, обясни говорителят на Комисията.По публикацията работи:


Изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров заяви пред БНТ,

Изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров заяви пред БНТ, ...

... поне себестойността на процеса и отхвърли тезата, че саботират изборния процес. По стария договор за машините не е платена нито стотинка, но нямам право да го коментирам, ние сме платили няколко милиона данъци на държавата. Крайният срок за плащане по този договор е 25 юни, каза Тодоров.  По публикацията работи:


"Българските патриоти" не виждат основа за бъдеща работа с ГЕРБ.

"Българските патриоти" не виждат основа за бъдеща работа с ГЕРБ. ...

... политиците трябва да спрат да ги използват по време на избори. "В Стралджа ромската общност на 90% е включена в образованието и работата. Важно е да се намали агресията при децата и те да бъдат задържани в училище. Трябват обединение, морал, отговорност, патриотизъм", допълни още гостът в студиото.По публикацията работи:


Ако резултатите от изборите се повторят с тези от 4

Ако резултатите от изборите се повторят с тези от 4 ...

... влизат едни други лица. Щом е решил, че мястото му не е в парламента… Опитваме се там да влязат истинските експерти. Време е в парламента да влязат истинските експерти”, заяви Митева. Ако Трифонов се кандидатира за президент, каквито съмнения се появиха, Митева коментира, че ще го подкрепи.  По публикацията работи:


Изтича крайният срок за регистрация на листите на политически партии,

Изтича крайният срок за регистрация на листите на политически партии, ...

... комисия ще трябва да определи в кои държави ще има секции и какъв ще е техният брой. Хората с увреждания, които искат да пуснат бюлетината си с подвижна урна, трябва да подадат заявления до 26 юни. Същият е срокът и за избирателите, които искат да гласуват по настоящ адрес. По публикацията работи:


Централната избирателна комисия прекрати поръчката за доставка на нови 1500

Централната избирателна комисия прекрати поръчката за доставка на нови 1500 ...

... поръчката на цена по-ниска от 14 милиона лева. По-рано от фирмата предупредиха в писмо до медиите, че всяко забавяне на договора води до риск за изпълнението на поръчката на каквато и да е цена. Предстои ЦИК да вземе решение как ще осигури машинното гласуване на предстоящия вот.  По публикацията работи:


На следващите парламентарни избори Слави Трифонов няма да се кандидатира

На следващите парламентарни избори Слави Трифонов няма да се кандидатира ...

... правят, каквото трябва.Аз няма да се кандидатирам за следващия парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят.Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.По публикацията работи:


Централната избирателна комисия проведе експериментално гласуване с машини в три

Централната избирателна комисия проведе експериментално гласуване с машини в три ...

... няма да се удвои бюджетът, но по някакъв непрозрачен начин", заяви изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров. "Това е максимална цена, обявена по тази поръчка, преговори могат да се водят с потенциален изпълнител за нейната корекция надолу, на горе - не", коментира говорителят на ЦИК Цветозар Томов.По публикацията работи:


Действията на САЩ са следствие от това, което направи обществото

Действията на САЩ са следствие от това, което направи обществото ...

... при конфигурацията в парламента. Ще стане ясно какво ще се случи след изборите. Говоренето с условности не е нещо, което може да очаквате от нас", посочи още зам.-председателят на "Има такъв народ". Утре ще видите дали Слави Трифонов ще бъде част от листите на ИТН, каза още Йорданов.По публикацията работи:


Турският президент Реджеп Ердоган прие делегация на Движението за права

Турският президент Реджеп Ердоган прие делегация на Движението за права ...

... и евродепутатът Илхан Кючюк. Срещата се проведе без медийно присъствие. На нея присъстваха външният министър Мевлют Чавушоглу, говорителят на президента, заместник-председателят на Партията на справедливостта и развитието и други висши политици, . По-рано през деня представителите на ДПС се срещнаха и с председателя на Народното събрание на Турция.По публикацията работи: