Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанас обяви в Панорама, че

...
Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанас обяви в Панорама, че
Коментари Харесай

Атанас Атанасов обяви, че ще работи за импийчмънт на президента

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанас разгласи в " Панорама ", че в идващото Народно заседание ще работи за импийчмънт на президента Румен Радев. Той стимулира решението си с изявление на л, че България ще гласоподава срещу наказания против съветското нуклеарно гориво, тъй като това ще повлияе директно на българската нуклеарна енергетика.

В същото изявление президентът уточни, че служебното държавно управление е изпълнило задачата, сложена от Народното събрание, да се даде въоръжение на Украйна от запасите на Българската войска. Надявам се, че държавното управление ще прояви разсъдък в бъдеще това да не се позволява, добави той. Атанасов уточни, че не може да има решение на Народното събрание за даване на помощ за Украйна, а служебният кабинет на президента Радев се опълчват на това.

" Има учредения да бъде разисквано дали не се нарушава конституцията с това, че господин президентът и неговото служебно държавно управление се слагат над Народното събрание ", сподели Атанасов.

На въпрос дали това е негова персонална самодейност или има единодушие в обединяването " Демократична България " той уточни, че е почнал съвещания, които още не е довършил.

По мотив новината, че за коалиция сред " Демократична България " и " Продължаваме промяната " той изясни, че то е дясно-центристко. " Уважаваме избрани техни претенции в обществената сфера, въпросът е да се резервира бюджетният недостиг да е по-малък от 3% и оттова нататък би трябвало да бъдат предлагани и обществени стратегии ", добави той във връзка обществените ограничения, които прилагаше " Продължаваме промяната " при кабинета " Петков ".

" Трябва да освободим българския бизнес, и освен него, от рекета ", акцентира той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР