Още две седмици работа и приключваме. В това бяха единодушни

...
Още две седмици работа и приключваме. В това бяха единодушни
Коментари Харесай

Депутатите признават: Още две седмици работа и на избори

Още две седмици работа и завършваме. В това бяха единомислещи  пред " Марица " депутати от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Промяната ", без даже да знаят при коя партия ще отиде третия мандат. Те чакаха президентът Румен Радев да прати писмо до определената от него партия в петък сутринта, а самото връчване да е в понеделник.

" Нямам никаква концепция дали ще пристигна при нас. Честно казано, колкото и вие сте наясно дали ще вършим опит за държавно управление, в случай че получим мандатът, толкоз и ние ", сподели народен представител от Демократична България, като се аргументира с непоследователното държание на ГЕРБ и странните гневни офанзиви на първата партия против колежката им Албена Симеонова по случая с английския " терорист " в плевенско село. От друга страна в ГЕРБ внезапно млъкнаха по тематиката за поддръжка към мандат на Демократична България, което " десните " одобриха като очевиден сигнал за отиване на избори.

От Българска социалистическа партия признаха, че чакат Радев да им връчи мандат навръх тях по две аргументи - първо, с цел да не къса напълно връзка с алените гласоподаватели, които са и негов електорат. Второ, да удари още веднъж по Корнелия Нинова, като покаже в каква политическа изолираност е тя.

" Готови сме незабавно да предложим проект за договаряния за сформиране на кабинет с мандат на Българска социалистическа партия, в случай че Радев ни даде мандата. И ще  го създадем. Друг е въпросът каква поддръжка ще получим ", показа пред " Марица " управителен фактор от социалистите, поискал анонимност. И добави, че даже единствено поради тематиката с войната в Украйна възможностите са илюзорни.
От ГЕРБ признаха, че им е подредено да се сготвям за избори през март. Те упрекнаха за липса на държавно управление " Промяната ", съответно Кирил Петков и Асен Василев, които не дали сигнали към Демократична България за обща НАТО-вска, прозападна коалиция.

Движение за права и свободи бяха лагонични пред " Марица ", че и те не изгарят от предпочитание да вървят на избори, само че все още не виждат различен излаз

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР