Трябва да имаме работещо правителство и парламент, а не хора,

...
Трябва да имаме работещо правителство и парламент, а не хора,
Коментари Харесай

Буруджиева: Борбата сега е кой да вземе 12-те милиарда от Пл...

Трябва да имаме работещо държавно управление и парламент, а не хора, които са се събрали единствено с цел да одобряват един бюджет. Това сподели по Българска национална телевизия политологът доцент Татяна Буруджиева в студиото на Българска национална телевизия. С нея бяха някогашните политици Асен Агов и Мирослав Севлиевски. 

„ Парламентарна република сме, само че най-важната задача с цел да съществува тя, е да има държавно управление. Един бюджет даже признат, той е на хартия. Виждаме какво става със настоящия, който се оказа продънен. Ако новите депутати ще работят 20 часа единствено за един бюджет и няма да има държавно управление защо са ни “, сподели доцент Буруджиева. 

Според нея огромното натискане измежду политиците в този момент е кой да вземе 12-те милиарда от Плана за възобновяване и развиване на Европейския съюз и след това да се накичи с приемането ни в Шенген. 

„ Очаквам да се предложи държавно управление, даже на малцинството. Чисто политически тогава се ръководи единствено с ясна стратегия. Ако с първия мандат не стане кабинет, за какво си мислим, че ще стане с втория? 37% от българите отидоха да гласоподават и е ясно че хората желаят работещ кабинет “, добави тя. 

Според Асен Агов няма по какъв начин сегашната обстановка да не се развие в това. 

„ Това е политическа рецесия, която тлее от 2000 година. Започна тогава и в идващите 20 години тъпчихме на едно място. Сега има ясно завършено, да не споделям евроатлантическо, само че обикновено общество. С резултатите от тези избори то не намира място в този парламент. Във вопъла на Борисов има неустановеност за основаването на държавно управление – никой не има вяра към този момент на Борисов, както никой не има вяра на Путин. С 4Турски поток " той одързости Путин да заобиколи Украйна и да стартира тази война “, сподели Агов. 

Според Мирослав Севлиевски поради измененията по света, и българските партии би трябвало да се трансформират. „ ГЕРБ би трябвало да се промени, Промяната също тъй като другояче в никакъв случай няма да мине 600 хиляди гласа “, предизвести Севлиевски. 

Доц. Буруджиева счита, че през 4-те избора от последните години има партии влезнали инцидентно. 

„ В такива политически инженерства не се ражда нищо свястно. Политиката е нещо обвързвано със самото общество. В нея съперникът, другият е най-важното нещо. А държанието на тези хора е все едно човек, който не може да кара автомобил, да го сложите да кара ферари и да се чудите за какво не върви “, сподели доцент Буруджиева. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР