Властовата абстиненция, която обхвана партньорите от ГЕРБ, е причината да

...
Властовата абстиненция, която обхвана партньорите от ГЕРБ, е причината да
Коментари Харесай

ПП-ДБ оставят открехната вратата за преговори с ГЕРБ след изборите

Властовата абстиненция, която обхвана сътрудниците от ГЕРБ, е повода да се стигне до предварителни парламентарни избори.

Това съобщи водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов на конференция в Пловдив. Липсата на воля за промени е станала причина за неуспеха на договарянията и ротацията. Като такива промени ген. Атанасов уточни тези в региона на сигурността и неналичието на предпочитание да се внесат промени в българските служби.

„ На процедура в този момент ГЕРБ и Движение за права и свободи взеха служебната изпълнителна власт. Имаме марионетно държавно управление на Главчев, което организира целенасочена кадрова чистка с разполагане на правилни фрагменти на основни места, като задачата е да се обезпечи чадър върху купувачите на гласове, на които разчитат “, сподели Атанасов и уточни като образец промяната на регионални шефове, които трябвало да имат дейна роля в идните избори. Имало 300 000 гласа за пазаруване, пресметна той.

Въпреки това обаче съгласно ген. Атанасов е допустимо да се възобновят договарянията с ГЕРБ след изборите, само че договарянията би трябвало да стартират от там, където са спрели преди ротацията.

Николай Денков добави, че преди да се седне на масата за договаряния с ГЕРБ, те би трябвало да се отърват от опеката на Делян Пеевски. След 9 юли, в случай че още веднъж би трябвало да се основава коалиция с ГЕРБ, участниците бяха безапелационни, че Пеевски не би трябвало да е на масата за договаряния и да се осъществя програмата на ПП-ДБ.

На срещата участваха Радан Кънев и Никола Минчев.

 

Източник " Трибюн "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР