Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ използва събитие, посветено на годишнината

...
Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ използва събитие, посветено на годишнината
Коментари Харесай

Карадайъ: ДПС ще върне демокрацията и ще сезира съда за милиционерщината

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъ употребява събитие, отдадено на годишнината от така наречен възродителен развой, с цел да разгласи, че таман тази политическа мощ е докарала демокрацията в България и се закани да сезира Европейския съд по правата на индивида за " милиционерщината ", проявена от актуалното управление на Министерство на вътрешните работи.

Това се вижда от видео, качено на уеб страницата на Движение за права и свободи от събитие в село Млечино, община Ардино. Във видеото той приказва на български като включва и някои реплики на турски и на няколко пъти приказва за " нашата татковина България ". Въпросът за родината стана мотив за политическо напрежение след негово противоречиво изявление в Турция, което бе употребявано за словесна офанзивата от страна на президента Румен Радев при единия кръг договаряния за сформиране на държавно управление. Повече по тематиката четете.

" Ние докарахме демокрацията в България. Така се сътвори Движението за права и свободи - да отстояваме нашите права, нашите свободи и идентичността си. Обаче 31 години след основаване на Движение за права и свободи през днешния ден какво виждаме? Регресия. Някои политически ръководители на полицията тази година я трансфораха в онази комунистическа милиция. Нахлуха в домовете на инвалиди без законно съображение ", показва Карадайъ без да посочва съответни случаи и имена. При последната предизборна акция служебният тогава министър на вътрешните работи Бойко Рашков бе в Кърджали, където описа за нередности при подготвянето на описи за гласоподаване с преносима урна като уточни, че в тях са включени хора без право на това. Освен това разгласи и че хора са заплашвани с това, че в случай че не поддържат придвижването, ще им бъдат върнати българските имена.

Мустафа Карадайъ добави, че откакто се изчерпат българските правосъдни процедури ще се обърне към Европейския съд по правата на индивида, " тъй като не можем да премълчаваме нарушаванията на демокрацията ". Допълва, че тези политически ръководители, които " принудиха полицията да стане милиция, би трябвало да си носят отговорността, а за противозаконните дейности и милиоционерщината от тук заявяваме откакто изчерпим националните правни процедури тази тематика ще стигне до Европейския съд по правата на индивида ", показва той. " Не можем да премълчаваме рушенето на народна власт и рушенето на държавност в нашата татковина България. Днес, в случай че го премълчим, на следващия ден каква България ще има, каква България ще завещаем на нашите деца и на нашите внуци? ", попита риторично той.

Като честити Коледа на християните той разгласи, че постоянно ще има такова събитие, на което българските турци ще си спомнят събитията от преди 37 и 57 години, с цел да си вземат поука от това, което се е случило тогава с " вярата и концепцията дружно и обединени да градим нашето бъдеще, на децата ни и на внуците ни в нашата татковина България ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР